Глазур для паски з білків і цукру – 6 рецептів приготування на Великдень з покроковими фото

Глянсова білкова глазур – краща прикраса для великоднього кошика. При правильній технології приготування, вона завжди добре збивається і застигає. Стаття об’єднує 6 кращих рецептів білкової глазурі.

Класична глазур для паски з цукрової пудри і білка

Білкова глазур з цукровою пудрою готується швидко і просто. Це класичний рецепт, який гарантує вам отримання густої білої глазурі.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Білок 1 шт.
  • Цукрова пудра 150 гр.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як приготувати глазур для паски з білків і цукру? Цукрову пудру просіяти через дрібне сито, щоб не було грудок.
  2. Яйце добре вимийте, розбийте і відокремте білок від жовтка.
  3. Окремо збийте білок з дрібкою солі до світлої піни.
  4. Потім половину збитої маси перемішайте вилкою з просіяним пудрою.
  5. Після цього додайте решту білкову масу і продовжуйте перемішувати глазур до однорідного стану.
  6. Білкову нанесіть глазур на паски і посипте зверху кондитерську посипання.

Приємного апетиту!

Глазур для паски з білка, цукру і лимонного соку

Білкова глазур найчастіше використовується в оздобленні великодніх пасок. На відміну від цукрової глазурі білкова більш щільна і липка. Ще до того, як глазур захолоне, додайте кондитерську посипання і ваша святкова випічка буде ще більш яскравою і красивою.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Білки яєчні – 3 шт.
  • Пудра цукрова – 360 гр.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Яйця ретельно помийте і відокремте білки від жовтків.

2. Візьміть цукор і подрібніть його в цукрову пудру з допомогою, наприклад, кавомолки, просіяти через дрібне сито.

3. Змішайте білки і пудру на низьких оборотах міксера. Пудру додавайте поступово по парі чайних ложок.

4. В кінці додайте лимонний сік і перемішайте глазур до однорідності.

5. Готову глазур нанесіть на остиглі паски і дайте їй застигнути.

Приємного апетиту!

Білкова глазур з цукровою пудрою і лимонною кислотою

Глазур з білка, цукрової пудри, лимонної кислоти виходить пишною і білосніжною, вона не розтікається і не кришиться. Велику увагу слід приділяти відбору яєць, вони повинні бути свіжими і якісними.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Білок – 1 шт.
  • Пудра цукрова – 1 склянка
  • Вода – 6,5 ст. л.
  • Желатин – 1 ч. л.
  • Кислота лимонна – 0,25 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. Желатин замочіть в двох столових ложках води і залиште на 10 хвилин.

2. Лимонну кислоту розчиніть в половині столової ложки гарячої води.

3. У каструлю всипте цукрову пудру і влийте воду, що залишилася.

4. Добре перемішайте пудру і воду, поставте на вогонь і зваріть цукровий сироп. Як тільки сироп закипить, зніміть каструлю з вогню.

5. Після цього додайте лимонну масу і перемішайте глазур міксером. Потім додайте набряклий желатин і продовжуйте збивати до повного розчинення желатину.

6. Білок збийте міксером до стійкої піни, потім перекладіть масу в глазур і перемішайте акуратними повільними рухами.

7. В кінці додайте ванілін, перемішайте і нанесіть глазур на паски.

Приємного апетиту!

Шоколадна глазур для паски з яєчним білком, какао і цукровою пудрою

Рецептів глазурі дуже багато і кожен може вибрати ту, яка буде до смаку саме йому. Комусь більше подобається біла глазур, інші воліють шоколадну. Як приготувати смачну шоколадну глазур, ми розповімо в нашому рецепті.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Какао – 2 ст. л.
  • цукрова Пудра – 2-3 ст. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Білок яєчний – 1 шт.

Процес приготування:

1. Яйце ретельно помийте і відокремте білок від жовтка.

2. Цукрову пудру і какао попередньо просіяти через дрібне сито.

3. Додайте какао і пудру в миску до білка.

4. Всипте ванілін і почніть перемішувати інгредієнти.

5. У вас вийде густа, тягуча і ароматна глазур. Нанесіть її на остиглі паски і дайте їй повністю застигнути.

Приємного апетиту!

Білкова глазур з желатином, яка не липне і не обсипається

Простий рецепт білкової глазурі, яка відмінно застигає, добре тримається на випічці і не кришиться. З таким доповненням святкові паски будуть виглядати нарядно і апетитно.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Желатин – 1 пачка.
  • Пудра цукрова – 110 гр.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Ванілін – за смаком.
  • Окріп – 120 мл

Процес приготування:

1. Яйце промийте, відокремте білок від жовтка. Цукор подрібніть в цукрову пудру за допомогою кавомолки.

2. У миску викладіть білок, цукор, всипте желатин і ванілін, збивайте інгредієнти міксером на високій швидкості.

3. Тонкою цівкою влийте окріп і продовжуйте збивати до отримання стійких піків.

4. Готову глазур має щільну консистенцію і добре тримається на віночку.

5. Глазур готова, можна прикрашати паски.

Приємного апетиту!

Простий рецепт білкової глазурі з крохмалем для паски на Великдень

В цьому рецепті як загустіть і стабілізатора глазурі буде використаний крохмаль. Білкова глазур – традиційне покриття для великодніх пасок. Якщо у вас є можливість придбати якісні яйця, то обов’язково порадуйте своїх близьких прекрасною святковою випічкою.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Інгредієнти:

  • Пудра цукрова – 1 склянка
  • Білок яєчний – 2 шт.
  • Крохмаль – 0,5 склянки
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. У миску викладіть білки, цукрову пудру, крохмаль і видавіть сік з половини лимона.

2. Розітріть інгредієнти ложкою до однорідної маси.

3. Потім збийте масу міксером, вона повинна придбати чистий білий колір.

4. Глазур по консистенції повинна нагадувати дуже густу сметану.

5. Нанесіть глазур на остиглі паски можна пригощати рідних красивою святковою випічкою.

Приємного апетиту!