Кіш з куркою і грибами – 8 рецептів з покроковими фото

Кіш з куркою і грибами — це відкритий пиріг на пісочній або листкової основі, який гармонійно вписується як в повсякденний раціон, так і у святкове меню. Рецепти середньої складності при бажанні, зможуть приготувати все. Всі варіанти максимально детально розписані, тому помилитися і зіпсувати кінцевий результат не вийде, навіть якщо сильно захотіти.

Класичний кіш з куркою і грибами

Класичний кіш з куркою і грибами – це рецепт, який під силу професійним кухарям, так і початківцям домашнім кулінарам. Приготування випічки хоч і займає близько двох годин, але це стовідсотково того варто. Розкішне частування оцінять всі без винятку.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Борошно 200 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Сіль ⅓ ч. л.
  • Вода-2 ст. л. (холодної)
  • Для начинки:
  • Цибуля ріпчаста 130 гр.
  • Куряче філе 300 гр.
  • Печериці свіжі 250 гр.
  • Масло олію для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Для заливки:
  • Вершки 150 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Сир 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Білок 1 шт.

Процес приготування:

  1. Кіш з куркою і грибами готується дуже просто. В чаші змішати просіяне борошно і сіль. Натираємо на тертці підморожене вершкове масло.
  2. Розтираємо масу. Поділяємо яйце на білок і жовток. Вводимо жовток до крихті.
  3. Поступово додаємо холодну воду. Збираємо тісто в загальний грудку. Кількість води залежить від вологості борошна.
  4. Беремо жароміцну форму і формуємо основу, натягуючи на борти. Наколюємо тісто виделкою. Переміщаємо в холод на півгодини.
  5. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Очищену цибулю дрібно рубаємо. Обсмажуємо.
  6. Ополоснувши куряче філе, промаківающімі серветками і ріжемо кубиками. Вивантажуємо до цибулі і смажимо до блідого стану.
  7. Тонко нарізаємо промиті печериці і відправляємо в сковороду.
  8. Обсмажуємо, поки повністю не випарується сік, що виділився. Солимо і перчимо. Підрум’янюємо начинку.
  9. Охолоджену основу запікаємо чверть години при 180°С. Після чого дістаємо і висипаємо начинку. Розрівнюємо по всій площі.
  10. З’єднавши вершки з яйцями і білком, солимо і перчимо. Збовтуємо рідкі компоненти. Натираємо на тертці сир.
  11. Добре розмішавши, дістаємо пиріг і поливаємо начинку вершково-яєчної субстанцією.
  12. Відправляємо форму назад на півгодини і доводимо до готовності. Повинна утворитися рум’яна кірочка.
  13. Обережно дістаємо випічку з духовки. Трохи остудивши, виймаємо з форми. Перекладаємо на блюдо. Розрізавши пиріг, подаємо до столу. Апетитний кіш гарний у будь-якому стані – гарячому і остиглому. Приємного апетиту!