Кіш з куркою і грибами – 8 рецептів з покроковими фото

Кіш на листковому тісті з куркою і грибами

Кіш на листковому тісті з куркою і грибами готується значно швидше на відміну від пирога на пісочному тісті. Таке частування припаде до смаку абсолютно всім. Не клопітно, смачно і досить бюджетно. Приготування подужає навіть новачок. Кіш на листковому тісті – повноцінний прийом їжі і відмінний ситний перекус.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Куряче філе – 400 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для чудової випічки. Дістаємо тісто з морозилки і даємо йому розморозитися.

Крок 2. Очистивши цибулю, обполіскуємо і подрібнюємо.

Крок 3. Промиті і обсушені гриби нарізаємо довільно, попередньо відновивши зріз на ніжках. Один печериця залишаємо для декору.

Крок 4. Куряче філе обполіскуємо, промаківающімі вологу. Нарізаємо не дуже крупно. Розігріваємо духовку, встановивши 180°С.

Крок 5. Нагріваємо сковорідку. Наливаємо олію і кладемо вершкове. Обсмажуємо нарізку близько 10-ти хвилин. Посипаємо сіллю і перцем, коли випарується рідина. Прибираємо з конфорки.

Крок 6. В піалу виливаємо вершки і розбиваємо яйця.

Крок 7. Приправивши сіллю і перцем, разбалтываем вилочкою.

Крок 8. Тремо сир, використовуючи тертку з середніми отворами.

Крок 9. Розкачати листкове тісто, формуємо основу в вогнетривкої формі.

Крок 10. Викладаємо остиглу обжарку.

Крок 11. Присипаємо сиром, розподіливши по всій поверхні.

Крок 12. Поливаємо заливкою, намагаючись рівномірно розподілити.

Крок 13. Печериця тонко ріжемо і укладаємо зверху.

Крок 14. Вільні краї тіста загортаємо до центру. Збовтавши жовток, накриваємо тісто, щоб отримати гарну скоринку. Поміщаємо в розігріту духовку і випікаємо 45 хвилин.

Крок 15. Через зазначений час обережно дістаємо пиріг. Даємо трохи охолонути.

Крок 16. Після чого переміщаємо на блюдо.

Крок 17. Ріжемо кіш на порції.

Крок 18. Запрошуємо домашніх і вирушаємо дегустувати. Приємного апетиту!