Кіш з куркою і грибами – 8 рецептів з покроковими фото

Кіш з куркою, грибами і брокколі

Кіш з куркою, грибами і брокколі – шикарна закуска, яку подають як в гарячому, так і холодному стані. Пиріг виходить ситним і дуже поживним. Приготування хоч і тривалий, але нескладна. Частування гармонійно вписується в меню для різних заходів.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

Тісто:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор – 10 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Вода холодна – 1,5-2 ст. л.

Начинка:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Куряче філе – 250 гр.
  • Брокколі – 250 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сир – 60 гр.
  • Печериці – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Білок – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. В чашу комбайна висипаємо просіяне борошно, цукор і сіль. Дістаємо підморожене вершкове масло і ріжемо кубиками. Вивантажуємо до сухих компонентів.

Крок 3. Прокручуємо до тих пір, поки компоненти не об’єднаються в єдине ціле. Розділивши яйце на жовток і білок, відправляємо до тесту жовток. Додавши крижану воду, знову прокручуємо компоненти.

Крок 4. Взявши роз’ємну форму, формуємо пісочну основу і бортики. Вирівнюємо ножем, щоб випічка виглядала презентабельно. Прикривши, переносимо на годину в холод.

Крок 5. Промите і обсушенное філе нарізаємо кубиками. Вимиті гриби ріжемо скибочками, очищений цибулю – кубиками. Печериці з легкістю замінюємо іншими грибами. Лісові примірники додадуть випічці неймовірний аромат.

Крок 6. У прогріте рослинне масло кладемо підготовлену нарізку. Обсмажуємо 10 хвилин. Коли рідина випарується, даємо трохи зарум’яниться. Висипаємо заморожені брокколі і готуємо 5 хвилин. Приправляємо сіллю і перцем. Перемішавши, знімаємо з плити і даємо охолонути.

Крок 7. Збовтавши 2 яйця і білок, кладемо сметану (жирність можна вибрати на власний розсуд) і вимішуємо. Натираємо сюди сир і перекладаємо охолоджену начинку. Вимішуємо до однорідності.

Крок 8. Прогріваємо духовку до 180°С. Дістаємо форму з основою з холоду і поверхня наколюємо виделкою, щоб тісто не роздулося. Відправляємо запікатися на чверть години. Дістаємо схватившуюся заготівлю і виливаємо начинку. Вирівнявши, повертаємо назад.

Крок 9. Готуємо 50 хвилин до рум’яної скоринки. Дивимося по своїй техніці, для впевненості можна перевірити готовність хвилин через 40. Озброївшись прихватками, відкриваємо дверцята духової шафи і дістаємо кіш. Форму ставимо на дощечку і даємо випічці трохи постояти.

Крок 10. Проводимо гострим ножем по колу форми. Акуратно расстегиваем і знімаємо бортики. Переміщаємо випічку на блюдо.

Крок 11. Нарізавши пиріг порційно, приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!