Меренговый рулет з малиною – 5 рецептів з покроковими фото

Один з тих небагатьох рулетів з відмінним зовнішнім виглядом і не менш чудовим смаком. Легка повітряна меренга в поєднанні з гладким кремом і малиною у прямому сенсі слова буде танути у вас у роті. А нехитрий спосіб розбавити гладку текстуру – додати трохи горіхів, які будуть похрустывать в такт з меренгою.

Меренговый рулет з малиною і маскарпоне

Рекомендуємо готувати відразу декілька таких рулетів, щоб ніхто не залишився ображеним. Десерт з такими пропорціями цукру виходить в міру солодким, що дає можливість відчути делікатну кислинку малини, вловити смак мигдалю і кокосової стружки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Малина 220 гр.
  • Білки-5 шт.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Сік лимонний 2 ч. л.
  • Цукрова пудра 50 гр.
  • Кокосова стружка 50 гр.
  • Вершки 200 гр.
  • Мигдальні пелюстки 100 гр.
  • Сир Маскарпоне 250 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати меренговый рулет з малиною? Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо за допомогою міксера до утворення густої піни, після чого поступово вводимо лимонний сік, цукровий пісок і кокосову стружку, не припиняючи роботу міксера на невеликих обертах.
  2. Форму для запікання, а саме деко покриваємо пергаментним папером або будь-який інший для того, щоб меренга не пригоріла. І заповнивши білковою масою, присипаємо зверху мигдалевими пелюстками і ставимо випікатися в розігріту до 170-180 градусів духовку до утворення легкого рум’янцю.
  3. А поки перейдемо до приготування начинки. Для цього в добре збиті вершки додаємо маскарпоне і добре вимішуємо з допомогою лопатки до однорідної по консистенції маси. Не забуваємо через 20 хвилин перевірити готовність меренги.
  4. Після того, як меренга остудилася, промазуємо шар крему і викладаємо ягоди малини. Залишивши пару сантиметрів з одного краю вільними, починаємо загорнути рулет. У процесі скручування, меренга буде трохи ламатися, що не повинно вас лякати.
  5. Сформований рулет загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 2-3 години. Після чого нарізаємо його на тонкі скибочки і подаємо до столу.

Бажаємо приємного чаювання!

Як приготувати меренговый рулет з малиною і фісташками?

Любителі фісташок відразу впізнають ні з чим незрівняний, унікальний і обволікаючий смак цього горіха. А в доповненні з ним абсолютно новими барвами заграє злегка кислувата малина і повітряний вершковий крем. Не дивлячись на різницю текстур, рулет відмінно зберігає свою геометрію і святковий вигляд.

Час приготування: 120 хв

Час приготування:20 хв.

Порцій – 6-8.

Склад:

  • Малина – 100 гр.
  • Білок яєчний – 4 шт.
  • Вершки ( 33% ) – 180 -200 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Фісташки – 100 гр.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Пудра цукрова – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

1. Окремо збиваємо яєчні білки до стану пишної і стійкої маси. Після цього не поспішаючи починаємо вводити оцет і такі сипкі інгредієнти як крохмаль і цукровий пісок. Продовжуємо збивати міксером на слабких обертах до отримання пишною і глянсовою маси.

2. За допомогою блендера подрібнюємо цілісні фісташки і легкими рухами вмішуємо в основну масу.

3. Застеляємо деко для випічки пергаментним папером і викладаємо підготовлену масу, рівномірно розподіляючи по поверхні. Потім білкову масу відправляємо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку.

4. Через 15 хвилин перевіряємо готовність коржа і витягуємо його з духовки. Залишаємо остуджуватися і чекати подальшого використання.

5. За цей час приготуємо солодкий крем з жирних вершків. Для цього з’єднуємо цукрову пудру з вершками і збиваємо на середніх обертах до загустіння. Готовим кремом корж змащуємо і викладаємо ягоди малини. Потім рулет звертаємо в трубочку і прибираємо в холодильник приблизно на 2-3 години.

6. По закінченню цього часу всі компоненти встигли схопитися і стати єдиним цілим. Перед подачею нарізаємо меренговый рулет гострим ножем і подаємо до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт меренгового рулету з малиною і вершками

Не самий простий в приготуванні, але дуже ефектний десерт, який потрібно вміти приготувати. Особливо якщо ви не байдужі до свіжих ягід малини і повітряному вершкового крему, які відмінно взаємодіють з не менш повітряної і пористої меренгою.

Час приготування: 120 хв

Час приготування:25-30 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Яйце куряче – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 250-300 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
  • Цукор ванільний – 8-10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Малина – 100 гр.

Для крему:

  • Пудра цукрова – 1 ст. л.
  • Сир вершковий – 180 гр.
  • Масло рослинне – 10 мл
  • Вершки (33 %) – 300 гр.

Процес приготування:

1. Для приготування меренги нам знадобляться яєчні білки, відокремлені від жовтків.

2. У миску з білками додаємо сіль і починаємо збивати міксером на середніх оборотах, порційно додаючи цукровий пісок і ванільний цукор.

3. Додаємо крохмаль для більшої еластичності і продовжуємо збивати масу до утворення щільних стійких піків.

4. Деко для випікання покриваємо пергаментним папером і заповнюємо пишною білковою масою. Після чого випікаємо протягом 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

5. Для крему збиваємо охолоджені вершки, поступово додаючи просіяне цукрову пудру. Потім викладаємо трохи вершкового сиру і збиваємо до повної однорідності. Готовий крем відправляємо в холодильник до наступного застосування.

6. Через 20-25 хвилин перевіряємо готовність меренги. Вона повинна підрум’янитися і бути в міру пористої.

7. Остиглу меренгу рясно покриваємо кремом і зверху посипаємо підготовленими ягодами.

8. У завершенні приступаємо до формування рулету. Для цього звертаємо хрустку меренгу, рухаючись від більш сухого краю до еластичному. Перед подачею меренговый рулет тримаємо в холодильнику 2-3 години.

9. Через це час меренговый рулет став в рази смачніше і готовий дивувати ваших гостей.

Бажаємо приємного апетиту!

Дуже смачний меренговый рулет з малиною і мигдалем

Мінімальний набір продуктів здатний на створення неймовірно смачних і корисних десертів, особливо при заміні пшеничного борошна на кукурудзяну. Меренга виходить дуже пружною та щільною по текстурі, що дозволяє десерту з великою кількістю начинки добре тримати свою форму

Час приготування: 90 хв

Час приготування:45 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Білок яєчний – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 220-250 гр.
  • Мука кукурудзяна – 1 ст. л.
  • Сир маскарпоне – 100 гр.
  • Вершки (33 %) – 400 гр.
  • Пудра цукрова – 1 ст. л.
  • Малина – 400 гр.
  • Мигдаль – 100 гр.

Процес приготування:

1. Першим ділом відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо міксером на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість.

2. Потім зважуємо необхідну кількість цукрового піску і частинами всипаємо до білків, збиваючи їх до утворення стійких піків.

3. Сюди ж акуратно вмішуємо кукурудзяний крохмаль, намагаючись зберегти бульбашки повітря в білковій масі.

4. Однорідну білкову основу розподіляємо по поверхні дека, попередньо покритого листом хорошого пергаменту, і ставимо випікатися протягом 30 хвилин.

5. За цей час приготуємо начинку для рулету. Для цього з’єднуємо разом сир маскарпоне, цукрову пудру і охолоджені вершки. Всі компоненти добре вимішуємо віночком без міксера до однорідності.

6. Поки ми були зайняті приготуванням вершкового крему, меренговый корж встиг запектися. Витягуємо його з духовки, перекладаємо на робочу поверхню і залишаємо остигати на 15 хвилин.

7. По закінченню цього часу меренга стала податливі і нам залишається наповнити її начинкою. Корж змащуємо готовим кремом, залишаючи половину від усього обсягу на потім.

8. Поверх крему викладаємо ягоди малини, раніше промиті і висушені. І в завершенні все посипаємо нарубаним мигдалем, чим більше різних за розміром крупинок, тим цікавіше виходить текстура.

9. На цьому етапі звертаємо меренгу з начинкою в трубочку, формуючи поздовжній рулет, і залишаємо в холодильнику на годину.

10. Буквально перед самою подачею покриваємо меренговый рулет вершковим кремом, ягодами і подрібненим мигдалем.

Бажаємо приємного апетиту!

Ніжний меренговый рулет з кремом чіз і малиною

Складно знайти найбільш вдалий тандем, де буде і повітряне суфле, і хрустке безе, і свіжі ягоди малини. Зупинившись на цьому рецепті, ви точно залишитеся задоволені.

Час приготування: 90 хв

Час приготування:45 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Білок яєчний – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 180-200 гр.
  • Вершки (33 %) – 300 мл
  • цукрова Пудра – 100 гр.
  • Сир вершковий – 180 гр.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Малина – 200 гр.
  • Шоколад – 50-100 гр.

Процес приготування:

1. Відокремлені від жовтків білки збиваємо разом з цукровим піском до утворення стійкої і щільної піни.

2. Потім викладаємо білкову однорідну масу на застелений пергаментним папером деко і ставимо випікатися в розігріту до 170 градусів духовку на протязі 20-30 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

3. Через це час перевіряємо готовність меренги і перекладаємо з дека на робочу поверхню. Готовий корж залишаємо остигати при кімнатній температурі протягом 15 хвилин. А поки переходимо до наступного етапу.

4. Жирні вершки збиваємо до утворення густої і гладкою піни, після чого поступово засипаємо цукрову пудру. Слідом заливаємо свіжовичавлений лимонний сік і все знову добре перемішуємо.

5. Остиглий меренговый корж рясно покриваємо вершковим кремом і підготовленими ягодами малини.

6. Меренгу разом з начинкою щільно згортаємо в рулет і залишаємо в холодильнику на годину. За цей час розтопити плитку шоколаду за допомогою водяної бані або будь-яких інших пристосувань.

7. Охладившийся рулет поливаємо шоколадом і рясно прикрашаємо ягодами. Поспішайте заварювати чай і пригощати друзів.

Бажаємо приємного апетиту!