Меренговый рулет з малиною – 5 рецептів з покроковими фото

Один з тих небагатьох рулетів з відмінним зовнішнім виглядом і не менш чудовим смаком. Легка повітряна меренга в поєднанні з гладким кремом і малиною у прямому сенсі слова буде танути у вас у роті. А нехитрий спосіб розбавити гладку текстуру – додати трохи горіхів, які будуть похрустывать в такт з меренгою.

Меренговый рулет з малиною і маскарпоне

Рекомендуємо готувати відразу декілька таких рулетів, щоб ніхто не залишився ображеним. Десерт з такими пропорціями цукру виходить в міру солодким, що дає можливість відчути делікатну кислинку малини, вловити смак мигдалю і кокосової стружки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Малина 220 гр.
  • Білки-5 шт.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Сік лимонний 2 ч. л.
  • Цукрова пудра 50 гр.
  • Кокосова стружка 50 гр.
  • Вершки 200 гр.
  • Мигдальні пелюстки 100 гр.
  • Сир Маскарпоне 250 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати меренговый рулет з малиною? Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо за допомогою міксера до утворення густої піни, після чого поступово вводимо лимонний сік, цукровий пісок і кокосову стружку, не припиняючи роботу міксера на невеликих обертах.
  2. Форму для запікання, а саме деко покриваємо пергаментним папером або будь-який інший для того, щоб меренга не пригоріла. І заповнивши білковою масою, присипаємо зверху мигдалевими пелюстками і ставимо випікатися в розігріту до 170-180 градусів духовку до утворення легкого рум’янцю.
  3. А поки перейдемо до приготування начинки. Для цього в добре збиті вершки додаємо маскарпоне і добре вимішуємо з допомогою лопатки до однорідної по консистенції маси. Не забуваємо через 20 хвилин перевірити готовність меренги.
  4. Після того, як меренга остудилася, промазуємо шар крему і викладаємо ягоди малини. Залишивши пару сантиметрів з одного краю вільними, починаємо загорнути рулет. У процесі скручування, меренга буде трохи ламатися, що не повинно вас лякати.
  5. Сформований рулет загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 2-3 години. Після чого нарізаємо його на тонкі скибочки і подаємо до столу.

Бажаємо приємного чаювання!