Киш – 10 рецептів з різними начинками з покроковими фото

Киш — це відкритий пиріг з заливкою. Страва французької кухні може бути з різними начинками. Все залежить тільки від вашої фантазії. Пиріг завжди виглядає презентабельно і підійде не тільки для прийому їжі в звичайний день, але і може бути чудовим варіантом ошатною закуски для будь-якого святкового заходу. Пісочна основа з ніжною начинкою стане вашою улюбленою випічкою.

Кіш з куркою і грибами — класичний рецепт

Кіш з куркою і грибами – класичний рецепт підкорить вас з першого погляду. Якщо ви є шанувальником домашньої випічки, пиріг неодмінно залишиться у вашому серці. Приготувати апетитний кіш не складе праці. Цікавий процес подужає навіть школяр.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 200 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Сіль 2 щіпки
  • Вода 1 ст. л.
  • Для начинки:
  • Куряче філе 300 гр.
  • Печериці свіжі 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 130 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Для заливки:
  • Вершки 150 мл (20% жирності)
  • Сир 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Білок 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. В об’ємну чашку подрібніть охолоджене вершкове масло, слідом просійте борошно пшеничне і посоліть. Розітріть вміст в крихту.
  2. Розбийте яйце і відокремте жовток від білка. У суху крихту додайте жовток.
  3. Почніть збирати тісто в кулю, потроху підливаючи холодну воду.
  4. Тісто розкачати в коло. Акуратно перенесіть пласт у форму, формуючи бортики. Дно часто наколіть виделкою. Форму приберіть в холод, поки будете готувати начинку.
  5. З цибулин зніміть піну і дрібно нарубаєте, пасеруйте на олії на розпеченій сковорідці до прозорого стану.
  6. Куряче філе обмийте, промокніть паперовими рушниками, нарубаєте кубиками і відправте в сковорідку до цибулі. Готуйте, поки м’ясо не зблідне.
  7. Капелюшки печериць звільніть від шкірки, наріжте скибочками і додати в сковорідку.
  8. Готуйте, поки не випарується рідина, а начинка не зарум’яниться.
  9. Основу помістіть в розігріту духовку. Підрум’яньте 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Потім перекладіть на неї начинку.
  10. Яйця, білок і вершки збовтайте, посоліть і поперчіть. Додайте подрібнений сир. Об’єднайте компоненти.
  11. Заливку розподіліть по начинці.
  12. Ароматний пиріг запікайте ще близько півгодини.
  13. Гарячий кіш дістаньте з духовки, злегка остудіть, звільніть від форми і перекладіть на блюдо. Діліть на шматочки і кличте домочадців дегустувати випічку. Приємного насолоди!

Кіш з брокколі

Кіш з брокколі готується просто і легко. Складнощів не виникне навіть у школяра. Все гранично просто. До цікавого процесу можна залучити дітей і провести час разом, з користю. Запашна випічка підкорить дегустаторів з першого укусу. Готуйте і запрошуйте гостей.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Вода крижана – 2-3 ст. л.

Для начинки:

  • Брокколі – 200 гр.
  • Болгарський перець червоний – 1 шт.
  • Болгарський перець зелений – 1 шт.
  • Вершки 20% – 200 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Брокколі бланшируйте в киплячій воді, розберіть на стебла і суцвіття. Подрібніть охолоджене масло, просійте борошно. Розітріть в крихту. Почніть збирати тісто в кулю, потроху підливаючи холодну воду. Тісто розкачати в коло. Перенесіть пласт у форму, формуючи бортики. Дно наколіть виделкою. Приберіть в холод, поки займаєтеся начинкою.

Крок 2. Болгарський перець промийте, очистіть від нутрощів і наріжте кільцями. Основу помістіть в розігріту до 180 градусів духовку. Підрум’яньте 10-15 хвилин.

Крок 3. Яйця і вершки збовтайте, посоліть і поперчіть. Додайте частину подрібненого сиру. Об’єднайте компоненти інтенсивними перемішуючими рухами.

Крок 4. Запечену пісочну основу присипте залишилися сиром. Кількість сиру в рецепті можна відрегулювати самостійно. Для дієтичної версії вибирайте альтернативу – нежирний сир або суміш сиру. Вийде теж досить апетитно.

Крок 5. Викладіть по колу зелені суцвіття. В центр викладіть порубані стебла брокколі.

Крок 6. Далі розкладіть кільця солодкого перцю. Для яскравості страви, якщо є, можна взяти різнокольорові помідори черрі. Беріть за основу рецепт і експериментуйте зі смаком. Чим більше ви використовуєте овочів різного кольору, тим нарядно вийде результат.

Крок 7. Залийте сирно-яєчної сумішшю. Вершкову заливку розподіліть по начинці.

Крок 8. Яскравий пиріг запікайте ще близько півгодини. Гарячий кіш з апетитною сирною скоринкою дістаньте з духовки, трохи охолодіть, звільніть від форми і перекладіть на блюдо. Діліть на шматочки і запрошуйте дегустувати випічку. Приємного насолоди!

Смачний кіш з лососем і брокколі

Смачний кіш з лососем і брокколі володіє чудовим ароматом і неперевершеним зовнішнім виглядом. З ошатною випічкою звичайний день без особливих зусиль перетворюється на святкове торжество. А складові , простим чином перетворюються в чудову випічку.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Цукор-пісок – 1/4 ч. л.
  • Сіль – 1/4 ч. л.
  • Вода крижана – 2-3 ст. л.

Для начинки:

  • Філе лосося – 400 гр.
  • Брокколі – 250 гр.
  • Сметана 20-30% – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Прованські трави – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте необхідні компоненти для чарівного частування.

Крок 2. В чаші подрібнювача об’єднайте охолоджене вершкове масло, борошно пшеничне, сіль і цукор. Крихту можна приготувати і вручну, розтерши. Почніть збирати тісто в кулю, потроху підливаючи холодну воду.

Крок 3. Тісто розкачати в коло. Акуратно перенесіть пласт у форму, формуючи бортики. Дно часто наколіть виделкою. Форму приберіть в холод хвилин на 30.

Крок 4. На холодну основу покладіть фольгу. Щоб тісто не позурилося при запіканні, зверху розкладіть квасоля або горох. Основу помістіть в прогріту до 180 градусів духовку. Підрум’яньте 10-15 хвилин.

Крок 5. Філе лосося нарізати на квадратики і складіть в миску.

Крок 6. Брокколі бланшируйте в окропі, порубаєте довільно. Перекладіть до риби.

Крок 7. Додайте подрібнений сир. Об’єднайте компоненти.

Крок 8. Яйця і сметану збовтайте, підсолити. Для особливого аромату додайте щіпку прованських трав, тут вони підходять ідеально. За пісочної основі розподіліть яскраву начинку.

Крок 9. Заливку розподіліть по начинці. Ароматний пиріг запікайте ще близько півгодини.

Крок 10. Золотистий кіш дістаньте з духовки, злегка остудіть. Діліть на шматочки і кличте домочадців дегустувати випічку. Приємного насолоди!

Кіш з сиром і шпинатом

Кіш з сиром і шпинатом – шикарний і бюджетний варіант закуски, який прийнято подавати у Франції перед основною стравою. Випічка виходить настільки чудовою, що прикрасить будь-яку подію. Пиріг насичує і випікається без праці. Відмінний варіант частування в галасливій компанії. Кіш – класна заміна піци або будь-якого іншого фаст-фуду.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – на кінчику ножа.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Шпинат – 400 гр.
  • Цибуля-шалот – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вершки 20% – 150 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Тертий мускатний горіх – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Порубаєте або натріть на тертці підморожене масло, просійте борошно і підсолити. Розітріть до дрібних крупинок. Розбийте яйце і здобріть сметаною. Почніть збирати тісто в грудку. Складіть тісто в пакет або замотайте плівкою, і подморозьте. Підморожене тісто податливі, з ним зручніше працювати. Поки займіться начинкою.

Крок 2. Шпинат промийте, просушіть і нарубаєте. Очищену цибулю-шалот і часник наріжте Шалот можна замінити при бажанні репкой або цибулею-пореєм. Все залежить від власної фантазії і від наявності продуктів.

Крок 3. Прогрійте сотейник. Розжаримо рослинне масло. Посмажте цибулю і часник. Додайте шпинат і тушкуйте кілька хвилин. Тривалої термічної обробки не потрібно. Він швидко зменшиться в обсягах. Приберіть з конфорки і охолодити начинку.

Крок 4. Пісочну заготівлю розтягніть руками або розкачайте з допомогою качалки в коло. Перенесіть пласт у вогнетривку ємність, сформувавши бортики. Основу проколіть виделкою, щоб при запіканні не здувалася. Змащувати форму не потрібно, в основі достатньо жиру.

Крок 5. Яйця, молоко і вершки збовтайте, підсолити і поперчіть. Всипте щіпку мускатного горіха. Додайте подрібнений сир. Об’єднайте компоненти інтенсивними перемішуючими рухами. Для полегшеної версії вибирайте альтернативу – нежирний сир або суміш сиру. Вийде теж досить цікаво.

Крок 6. Пісочну заготівлю наповніть яскравою ароматною начинкою. Вершкову заливку рівним шаром розподілите по начинці. Яскравий пиріг випікайте ще близько півгодини при 200 градусах.

Крок 7. Ошатний кіш з апетитною сирною скоринкою дістаньте з духовки, трохи охолодіть, звільніть від форми і перекладіть на блюдо. Діліть на шматочки, презентуйте пиріг і запрошуйте дегустувати випічку. Приємного насолоди!

Домашній кіш з червоною рибою в духовці

Домашній кіш з червоною рибою в духовці вийде у всіх без винятку! Пісочне тісто вдається завжди, і зіпсувати його чим-небудь просто нереально. Було б дивно, якби з апетитних інгредієнтів вийшло щось не їстівне. Це не наша ситуація! Випічка в цьому виконанні приголомшливо дивна.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Борошно пшеничне – 195 гр.
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Стейк свіжого лосося – 200 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Шпинат – 2 пучка.
  • Цибуля біла – 130 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Сумах – 0,5 ч. л.
  • Прованські трави – за смаком.
  • Сир чеддер – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Масло вершкове /рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте необхідні компоненти для дивовижного пирога.

Крок 2. Очищений цибулю наріжте півкільцями, полийте лимонним соком і посипте сумах, східної спецією, застосовуваної для маринування.

Крок 3. Об’єднайте м’яке вершкове масло, борошно пшеничне, сіль і жовток.

Крок 4. Крихту розітріть вручну, або подрібнити в комбайні. Почніть збирати тісто в грудку. Складіть в пакет і подморозьте.

Крок 5. Філе лосося нарізати на квадратики і складіть в миску.

Крок 6. Шпинат промийте, просушіть і нарубаєте. Прогрійте сотейник. Розжаримо вершкове масло або рослинна, але з вершковим маслом буде смачніше. Закиньте шпинат і тушкуйте кілька хвилин. Приберіть з конфорки і охолодити начинку.

Крок 7. Яйця і молоко збовтайте, посоліть, поперчіть. Для особливого аромату додати прованські трави, тут вони підходять ідеально. Подрібніть сир і об’єднайте компоненти інтенсивними размешивающими рухами.

Крок 8. Тісто розкачати в коло. Акуратно перенесіть пласт у форму, формуючи бортики. Дно часто наколіть виделкою.

Крок 9. За пісочної основі розподіліть яскравий шпинат, червону рибу і мариновану цибулю.

Крок 10. Заливку розподіліть по начинці. Ароматний пиріг запікайте при температурі 200 градусів приблизно 40-50 хвилин.

Крок 11. Золотистий кіш дістаньте з духовки, злегка остудіть. Вийміть з форми.

Крок 12. Діліть на шматочки і кличте домочадців дегустувати випічку.

Крок 13. Приємного насолоди!

Кіш з кольоровою капустою

Кіш з цвітною капустою, максимально просто випікається. Цей рецепт гарний тим, що для пирога використовують покупне листкове тісто, яке можна знайти в будь-якому супермаркеті. Закусочний пиріг займе мінімум часу, а зникне зі столу ще швидше. Це знахідка для лінивих господинь.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Листкове тісто – 1 аркуш.
  • Цвітна капуста – 300 гр.
  • Крабові палички – 100 гр.
  • Помідори черрі – 5 шт.

Для заливки:

  • Вершки 20% – 150 мл
  • Молоко – 150 мл
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Мускатний горіх – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень петрушки – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту розберіть на суцвіття і бланшируйте в окропі не менше 5 хвилин. Проколіть овочі ножем, якщо вони жорсткуваті, варіть ще 5 хвилин.

Крок 2. Магазинне листкове тісто розкачати в коло. Купівельна заготівля значно економить час зайнятих людей. Перенесіть пласт у форму. Цвітну капусту порубаєте довільно і розкладіть по тесту разом з нарізаними крабовими паличками.

Крок 3. Яйця розбийте в миску.

Крок 4. Вилийте молоко і вершки. Збовтайте, посоліть, приправте дрібкою мускатного горіха.

Крок 5. Заливку розподіліть по начинці. Зверху викладіть половинки помідорів черрі. Яскравий пиріг запікайте при температурі 180 градусів приблизно 30-40 хвилин.

Крок 6. Апетитний пиріг кіш вийміть з печі, трохи охолодіть. Вийміть з форми. Прикрасьте петрушкою.

Крок 7. Діліть на шматочки і кличте домочадців дегустувати випічку. Приємного насолоди!

ПП кіш з сьомгою

ПП кіш з сьомгою виходить незвичайно яскравим і смачним. Від такого частування не відмовиться жоден чоловік, який стежить за фігурою. Випічка готується просто і без особливих заморочок. З закусочним пирогом ваше життя наповниться яскравими фарбами. А прийом їжі стане святковим торжеством.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Склад:

  • Борошно рисова – 50 гр.
  • Мука кукурудзяна – 50 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Масло оливкове – 5 мл
  • Сьомга – 350 гр.
  • Брокколі – 100 гр.
  • Молоко – 70 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготуваотовления:

Крок 1. Розбийте в миску 2 яйця, додайте сир і борошно. У мене борошно рисова і кукурудзяна. Ви можете взяти тільки один вид. Вимісити до однорідності, полив оливковою олією. Форму застелити пергаментом і сформуйте корж з бортиками Сьомгу розріжте та складіть на корж. Зверху розкладіть суцвіття брокколі.

Крок 2. Яскравий пиріг запікайте при температурі 180 приблизно півгодини. Тим часом змішайте компоненти для вершкової заливки. Яйця і молоко збовтайте, посоліть і приправте спеціями. Для особливого аромату додайте щіпку прованських трав, тут вони підходять ідеально.

Крок 3. За бажанням додайте трохи нежирного сиру або сиру. Заливку розподіліть по начинці. Ароматний пиріг запікайте ще 15 хвилин.

Крок 4. Ошатний і корисний кіш дістаньте з духовки, трохи охолодіть. Серединка повинна злегка тремтіти, так і треба. Це характерна риса французького пирога. При охолодженні начинка стане щільніше. Пиріг їдять як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Крок 5. Діліть на шматочки, презентуйте правильну дієтичну закуску і запрошуйте на дегустацію чарівною випічки. Приємного насолоди!

Кіш з начинкою з шинки і сиру

Кіш з начинкою з шинки і сиру – найпопулярніше частування, яке обожнюють мої друзі. Коли піца в якості закуски приїдається, я готую цей приголомшливий кіш. Гості завжди в захваті. На свята подаю у вигляді невеликих порційних закусок. Частування виглядає божественно і манить духмяним запахом.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Для начинки:

  • Шинка – 300 гр.
  • Сир – 100 гр.

Для заливки:

  • Вершки 10% – 180 мл
  • Сир – 50 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Порубаєте або натріть підморожене масло, просійте борошно, поцукруйте і посоліть. Розітріть масу до дрібних крупинок. Додайте жовток.

Крок 2. Почніть збирати тісто в грудку. Складіть тісто в пакет або замотайте плівкою, і подморозьте. Підморожене тісто податливі, з ним зручніше працювати.

Крок 3. Пісочну заготівлю розтягніть руками або розкачайте з допомогою качалки в коло. Перенесіть пласт у вогнетривку ємність, сформувавши бортики. Основу проколіть виделкою, щоб при запіканні не здувалася. Змащувати форму не потрібно, в основі достатньо жиру.

Крок 5. Основу помістіть в прогріту до 180 градусів духовку. Підрум’яньте 10-15 хвилин. Яйця і вершки збовтайте, посоліть і поперчіть. Додайте частину подрібненого сиру. Об’єднайте компоненти інтенсивними перемішуючими рухами.

Крок 6. Шинку нарубайте квадратиком. Посипте нею пісочну основу. Полийте заливанням, а зверху розкидайте залишився сир. За бажанням візьміть кілька сортів сиру, закуска вийде ще апетитніше і цікавіше. Ароматний пиріг випікайте ще 30-40 хвилин.

Крок 7. Золотистий кіш дістаньте з духовки, остудіть. Діліть на шматочки і запрошуйте рідних і близьких дегустувати випічку. Гарантую, гості зажадають добавки! Приємного насолоди!

Домашній кіш з беконом

Домашній кіш з беконом виходить дуже апетитним, з яскравим насиченим смаком. Страва, звичайно, не з серії здорового харчування і їсти його часто досить ризиковано для фігури, але спробувати варто. Ситний пиріг – відмінний варіант повноцінного прийому їжі. Його зручно взяти на роботу в якості обіднього прийому їжі.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Вода холодна – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Бекон – 200 гр.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Шпинат свіжий – 3 пучка.

Для заливки:

  • Вершки 10-20% – 200 мл
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Мускатний горіх мелений – щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У чашку подрібніть охолоджене вершкове масло, слідом просійте борошно, поцукруйте і посоліть. Розітріть вміст в крихту. Розбийте яйце. Почніть збирати тісто в кулю, потроху підливаючи холодну воду.

Крок 2. Пісочну заготівлю розтягніть руками або розкачайте з допомогою качалки в коло.

Крок 3. Перенесіть пласт у вогнетривку ємність, сформувавши бортики. Основу проколіть виделкою, щоб при запіканні не здувалася. Змащувати форму не потрібно, в основі достатньо жиру. Форму приберіть в холод, поки будете готувати начинку.

Крок 4. На тісто викладіть пергамент, засипте крупою, щоб при випічці основа не здувалася. Основу помістіть в прогріту до 180 градусів духовку. Підрум’яньте 10-15 хвилин.

Крок 5. Підрум’яньте нарізаний бекон і приберіть зі сковорідки.

Крок 6. Цибуля-порей нарубайте кільцями і обсмажте до прозорого стану на жирі від бекону.

Крок 7. Шпинат промийте, просушіть і нарубаєте. Закиньте до цибулі-порею і тушкуйте кілька хвилин. Тривалої термічної обробки не потрібно. Він швидко зменшиться в обсягах. Приберіть з конфорки і охолодити начинку.

Крок 8. Злийте зайву рідину. Об’єднайте бекон, порей і шпинат.

Крок 9. Яйця і вершки збовтайте, підсолити і приперчите. Всипте щіпку мускатного горіха. Додайте подрібнений сир. Об’єднайте компоненти інтенсивними перемішуючими рухами.

Крок 10. Пісочну заготівлю наповніть яскравою ароматною начинкою. Вершкову заливку рівним шаром розподілите по начинці. Яскравий пиріг запікайте ще близько 30-40 хвилин.

Крок 11. Ароматний кіш з апетитною сирною скоринкою дістаньте з духовки, трохи охолодіть, звільніть від форми і перекладіть на блюдо. Діліть на шматочки, презентуйте пиріг і запрошуйте дегустувати випічку. Приємного насолоди!

Кіш з куркою і броколі в духовці

Кіш з куркою і броколі в духовці подужає навіть новачок. Апетитний пиріг виходить ситним і дуже смачним. Важко втриматися і не потягнутися за наступним шматочком. Діти обожнюють домашню випічку. Хрустка пісочна основа в поєднанні з вологим вмістом ідеальні.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Порції – 8

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Молоко/вода – 40 мл

Для начинки:

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Брокколі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Сир чеддер – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло оливкове – 40 мл

Для заливки:

  • Вершки 20% – 300 мл
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Італійські трави – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти для закусочного пирога.

Крок 2. Борошно посоліть і поцукруйте. Відправте до сухої суміші охолоджене вершкове масло. Розбийте яйце. Розітріть вміст в крихту. Почніть збирати тісто в кулю, потроху підливаючи холодне молоко або воду. Складіть в пакет і подморозьте.

Крок 3. Тим часом зваріть курячу грудку. Бульйон, підсолити, приправте спеціями і лаврушкой. Не забувайте знімати шумівкою пінку.

Крок 4. Брокколі бланшируйте в киплячій воді, розберіть на суцвіття. Цибулю обсмажте на оливковій олії до прозорості. Зварене м’ясо розділити на волокна або довільно порізати. Змішайте в загальній мисці, попередньо додавши подрібнений сир і спеції за смаком.

Крок 5. Пісочну заготівлю розтягніть руками або розкачайте з допомогою качалки в коло. Перенесіть пласт у вогнетривку ємність, сформувавши бортики. Основу проколіть виделкою, щоб при запіканні не здувалася. Змащувати форму не потрібно, в основі достатньо жиру. Викладіть пергамент, засипте крупою, щоб при випічці основа не здувалася. Помістіть в прогріту на 180 градусів духовку. Підрум’яньте 10-15 хвилин.

Крок 6. Яйця і вершки збовтайте, підсолити і приперчите. Додайте італійські трави. Об’єднайте компоненти інтенсивними перемішуючими рухами.

Крок 7. Запечену пісочну основу наповніть начинкою і присипте сиром. Вершкову заливку розподіліть по начинці. Яскравий пиріг запікайте 30-40 хвилин. Серединка повинна злегка тремтіти, так і треба. Це характерна риса французького пирога. При охолодженні начинка стане щільніше. Пиріг їдять як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Крок 8. Гарячий кіш з апетитною сирною скоринкою дістаньте з духовки, трохи охолодіть, звільніть від форми і перекладіть на блюдо. Діліть на шматочки, презентуйте та скуштуйте домашню випічку. Приємного насолоди!