Киш – 10 рецептів з різними начинками з покроковими фото

Киш — це відкритий пиріг з заливкою. Страва французької кухні може бути з різними начинками. Все залежить тільки від вашої фантазії. Пиріг завжди виглядає презентабельно і підійде не тільки для прийому їжі в звичайний день, але і може бути чудовим варіантом ошатною закуски для будь-якого святкового заходу. Пісочна основа з ніжною начинкою стане вашою улюбленою випічкою.

Кіш з куркою і грибами — класичний рецепт

Кіш з куркою і грибами – класичний рецепт підкорить вас з першого погляду. Якщо ви є шанувальником домашньої випічки, пиріг неодмінно залишиться у вашому серці. Приготувати апетитний кіш не складе праці. Цікавий процес подужає навіть школяр.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 200 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Сіль 2 щіпки
  • Вода 1 ст. л.
  • Для начинки:
  • Куряче філе 300 гр.
  • Печериці свіжі 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 130 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Для заливки:
  • Вершки 150 мл (20% жирності)
  • Сир 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Білок 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. В об’ємну чашку подрібніть охолоджене вершкове масло, слідом просійте борошно пшеничне і посоліть. Розітріть вміст в крихту.
  2. Розбийте яйце і відокремте жовток від білка. У суху крихту додайте жовток.
  3. Почніть збирати тісто в кулю, потроху підливаючи холодну воду.
  4. Тісто розкачати в коло. Акуратно перенесіть пласт у форму, формуючи бортики. Дно часто наколіть виделкою. Форму приберіть в холод, поки будете готувати начинку.
  5. З цибулин зніміть піну і дрібно нарубаєте, пасеруйте на олії на розпеченій сковорідці до прозорого стану.
  6. Куряче філе обмийте, промокніть паперовими рушниками, нарубаєте кубиками і відправте в сковорідку до цибулі. Готуйте, поки м’ясо не зблідне.
  7. Капелюшки печериць звільніть від шкірки, наріжте скибочками і додати в сковорідку.
  8. Готуйте, поки не випарується рідина, а начинка не зарум’яниться.
  9. Основу помістіть в розігріту духовку. Підрум’яньте 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Потім перекладіть на неї начинку.
  10. Яйця, білок і вершки збовтайте, посоліть і поперчіть. Додайте подрібнений сир. Об’єднайте компоненти.
  11. Заливку розподіліть по начинці.
  12. Ароматний пиріг запікайте ще близько півгодини.
  13. Гарячий кіш дістаньте з духовки, злегка остудіть, звільніть від форми і перекладіть на блюдо. Діліть на шматочки і кличте домочадців дегустувати випічку. Приємного насолоди!