Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами – випічка, яку можна приготувати для частування гостей або перекус в дорогу. Готувати його досить просто, але пиріг виходить дуже ситним і добре втамовує голод. Ці рецепти виручать господинь, коли мало часу, але потрібно швидко щось зміркувати на сім’ю або невелику компанію, щоб перекусити і добре провести разом час.

Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами в духовці

Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами в духовці – випічка на кожен день. Пиріг виходить дуже пишним, а рибна начинка надає йому чудовий апетитний аромат. Консерви можна брати будь-які за вашим бажанням: сайру у власному соку або горбушу в маслі, наприклад.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рибні консерви 1 банка
  • Сода харчова ⅓ ч. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Кефір 125 мл
  • Борошно пшеничне 100 гр.
  • Кунжут чорний для посипання (чорний)
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Ознайомтеся зі списком інгредієнтів і відміряйте всі необхідні продукти для приготування пишного пирога з рибною начинкою.
  2. У будь-якій зручній для замісу тіста ємності збийте вінчиком велике куряче яйце з сіллю.
  3. Далі влийте в збиту яєчну масу кефір кімнатної температури, перемішайте продукти.
  4. В рідку частину тесту через дрібне сито просіяти пшеничне борошно і харчову соду.
  5. Вимісіть тісто міксером до однорідного стану.
  6. Форму для випічки змастіть рослинною олією. Дно і боки форми просыпьте борошном або манною крупою. Влийте приблизно половину підготовленого тіста. Рибні консерви розімніть вилкою, отриману масу рівномірно розподіліть по тесту.
  7. Головку ріпчастої цибулі очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Щоб позбутися гіркоти, обшпарте цибулю окропом. Викладіть його поверх рибного шару. Цибуля посоліть, і приправте за смаком.
  8. Акуратно вилийте поверх цибульного шару тісто. Посипте заготівлю чорним кунжутом.
  9. Заливний пиріг випікайте в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин.
  10. Пиріг з рибними консервами трохи остудіть і можна заварювати чай і подавати його до столу. Приємного апетиту!

Заливний пиріг з консервами і картоплею на кефірі

Заливний пиріг з консервами і картоплею на кефірі може замінити обід або стати смачним доповненням до чаю. Склад продуктів досить простий і доступний, а процес приготування ні у кого не викличе складнощів. В цілому випічка виходить дуже ситна і смачна.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

Для тіста:

  • Кефір будь-якої жирності – 370 мл
  • будь-якої жирності Сметана – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 250 гр.
  • Сіль поварена – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.

Для начинки:

  • Картопля очищена – 320 гр.
  • Консерви рибні в олії – 140 гр.
  • Цибуля зелена – 25 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Кунжут (кмин або зіра) – для посипання за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Першочергово необхідно підготувати картоплю. Очищені бульби наріжте невеликими кубиками.

Крок 2. Викладіть картопляну нарізку в каструлю, потім залийте її холодною водою. Поставте ємність з картоплею на вогонь, доведіть воду до кипіння і варіть картоплю до м’якості 10 хвилин. При бажанні можна трохи посолити воду.

Крок 3. З картоплі злити воду і викладіть його в миску.

Крок 4. Розкрийте консерви і злийте з них надлишки масляної рідини. Рибу розімніть виделкою.

Крок 5. Пір’я зеленої цибулі помийте і дрібно порубаєте ножем.

Крок 6. У миску до картоплі додати розім’яті рибні консерви і подрібнений зелений лук. Начинку за смаком посоліть, і приправте, перемішайте.

Крок 7. Увімкніть духовку трохи наперед, щоб вона встигла прогрітися до 180 градусів. В окрему миску розбийте обидва курячих яйця, всипте сіль, збийте їх віночком до однорідного стану.

Крок 8. В яєчну масу введіть кефір і сметану, перемішайте.

Крок 9. Борошно змішайте з розпушувачем для тесту. Просійте цю суміш у миску з рідкими компонентами.

Крок 10. Вимісіть тісто, воно повинно вийти досить рідким, таким же, як на оладки.

Крок 11. Жаростійку форму застеліть пергаментом.

Крок 12. У підготовлену форму викладіть половину тесту, розрівняти його.

Крок 13. Потім рівномірним шаром розподілите рибно-картопляну начинку.

Крок 14. На начинку викладіть решту тіста. Зверху заготівлю посипте кунжутом, кмином або зірою.

Крок 15. Випікайте заливний пиріг в духовці 30-40 хвилин. Він повинен, як слід підрум’янитися зверху.

Крок 16. Готовий заливний пиріг з рибними консервами і картоплею акуратно вийміть з форми, трохи остудіть, розріжте на порції і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Заливний пиріг з рибними консервами і яйцем

Заливний пиріг з рибними консервами і яйцем, як і вся випічка такого роду, готується дуже просто і швидко. Вам необхідно тільки замісити тісто і відварити курячі яйця. Прошарок тіста в готової випічки виходить тонкою, і за рахунок великої кількості начинки випічка виходить соковитою.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

Для начинки:

  • Горбуша консервована – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 0,5 шт.
  • Яйця курячі варені – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 40 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для тіста:

  • Кефір будь-якої жирності – 200 мл
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 200 гр.
  • Сіль поварена – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – ¾ ч. л.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова без запаху – 50-60 мл

Процес приготування:

Крок 1. Поставте варитися курячі яйця для начинки пирога. Увімкніть духовку заздалегідь, встановіть температуру 180 градусів.

Крок 2. Замісіть тісто. У глибокій мисці змішайте три курячих яйця, сіль і цукор. В отриману яєчну масу влийте кефір кімнатної температури і рафінована рослинна олія. Змішайте продукти до однорідності. Далі просійте в миску борошно пшеничне. Харчову соду погасите окропом і додайте в тісто. По консистенції воно повинно вийти схожим з тестом для оладок.

Крок 3. Розкрийте банку з консервованої горбушею. Розімніть шматочки риби виделкою.

Крок 4. Головку білого лука очистіть від сухого лушпиння, обмийте, наріжте дрібними кубиками або натріть її на звичайній тертці. Пір’я зеленої цибулі порубаєте ножем.

Крок 5. Варені курні яйця очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

Крок 6. У мисці змішайте обидва види цибулі, варені яйця та рибну масу. Начинку посоліть і поперчіть за смаком.

Крок 7. Боки форми для випічки змастіть рослинним маслом, дно застелити промасленим пергаментом. Влийте половину готового тіста. Далі рівномірно розподіліть по тесту начинку з риби, яєць і цибулі.

Крок 8. Залийте шар начинки другою половиною тіста. Надішліть заготовку в розігріту духовку і випікайте протягом 30-40 хвилин.

Крок 9. Заливний пиріг виходить дуже рум’яним і соковитим. Дайте випічці трохи охолонути, а потім можна знімати з неї пробу. Приємного апетиту!

Пиріг на кефірі з рибними консервами і рисом

Пиріг на кефірі з рибними консервами і рисом – випічка для буднів і свят. Приготування пирога не відніме у вас багато часу, але зате на святковому столі у вас буде прекрасна закуска, яка, безсумнівно, припаде до смаку всім гостям.

Час готування – 1,5 ч.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Кефір будь-якої жирності – 1 склянка
  • Сіль поварена – 0,5 ч. л.
  • Яйце куряче велике – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Мука пшенична вищий сорт – 1,5-2 склянки

Для начинки:

  • Рис пропарений – 0,5 склянки
  • Консерви рибні в олії – 1 банка.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Морквина – 1 шт.
  • Суміш перців мелена – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Масло рослинне без запаху для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. В об’ємну миску влити теплий кефір і просійте до нього пшеничне борошно через дрібне сито.

Крок 2. В окремій мисці змішайте куряче яйце з майонезом і сіллю. Отриману однорідну масу додайте в миску до основної частини тесту. Вимісити однорідне рідке тісто і відкладіть його вбік на 15 хвилин.

Крок 3. Начинка готується в два етапи. Необхідно зварити рис і зробити овочеву засмажку. Потім всі інгредієнти перемішуються. Рис промийте кілька разів і зваріть в підсоленій воді.

Крок 4. На сковорідці обсмажте подрібнену цибулю, часник і моркву до м’якості.

Крок 5. Змішайте в зручній мисці овочеву зажарку, варений рис і подрібнену зелень.

Крок 6. Підходить за розміром форму для випічки застелити пергаментом. Можна злегка промазати маслом пергамент. Частина тесту вилийте у форму і розрівняйте.

Крок 7. Відкрийте консерви, злийте надлишки рідини і рибу розімніть виделкою. Рибну масу змішайте з уже наявною частиною начинки.

Крок 8. Начинку розкласти рівномірним шаром по тесту у формі.

Крок 9. Далі на начинку викладіть тісто. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180-190 градусів.

Крок 10. Заливний пиріг буде готовий через 40-45 хвилин. Час приготування залежить від потужності вашої техніки.

Крок 11. Коли пиріг буде готовий, вимкніть духовку і залиште його всередині ще хвилин на 15. Заливний пиріг з начинкою з рибних консервів і рису смачніше всього є в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Заливний пиріг на кефірі і майонезі з рибними консервами

Заливний пиріг на кефірі і майонезі з рибними консервами готується на дуже простому рідкому тісті. Для начинки ви можете взяти свої улюблені рибні консерви, як доповнення до неї можна взяти ріпчасту цибулю або ароматну свіжу зелень.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Консерви рибні – 1 банку.
  • Майонез легкий – 1 ст. л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 1,5 склянки
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • сушена Зелень – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Кефір 2,5 % – 1,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть будь-яку зручну ємність для замісу тіста. Розбийте в неї два курячих яйця, додайте майонез і влийте кефір. Збийте продукти виделкою або вінчиком.

Крок 2. Пшеничне борошно обов’язково просіяти через сито. Додайте її до рідких компонентів, перемішайте.

Крок 3. Всипте в тісто сіль і харчову соду, добре перемішайте. У вас вийде рідка і текуча маса, за консистенцією вона буде нагадувати тісто для оладок.

Крок 4. Жаростійку форму змастіть рослинною олією. Влийте в неї приблизно половину отриманого тесту.

Крок 5. Консерви з риби в олії розкрийте і розімніть їх виделкою.

Крок 6. Також для начинки необхідно зварити одне куряче яйце круто і дрібно нарізати одну невелику цибульну голівку.

Крок 7. Змішайте рибну масу, нарізане кубиками варене яйце і подрібнену ріпчасту цибулю. Начинку посоліть, приправте і додайте сушену зелень.

Крок 8. Викладіть отриману начинку на шар тіста, рівномірно розподіліть її по всій площі.

Крок 9. Рештою тестом «закрийте» начинку і відправте форму в розігріту духовку.

Крок 10. Запікайте пиріг при 180 градусах протягом півгодини. В залежності від потужності вашої духовки часу може знадобитися більше або менше.

Крок 11. Перевірте готовність пирога, проткнувши його шпажкою, вона повинна залишитися суха. Заливний пиріг виходить соковитим і ароматним, що, безсумнівно, обумовлено начинкою з рибної консерви. Приємного апетиту!

Заливний пиріг з рибними консервами і зеленою цибулею

Заливний пиріг з рибними консервами і зеленим цибулею – один з найбільш швидких в приготуванні несолодких пирогів. Тісто на кефірі виходить пишним і м’яким, а начинка з рибних консервів надає випічці оригінальний смак і аромат.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15-25 хв

Порції – 5-6.

Склад:

  • Кефір будь-якої жирності – 400 мл
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 250 гр.
  • Яйце куряче варене – 3 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Консерви рибні в олії – 1 банка.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Масло рослинне без запаху для тіста – 3 ст. л.
  • Сіль поварена – 1 ч. л.
  • Сода харчова – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. В об’ємну ємність для замісу тіста розбийте два курячих яйця і влийте 400 мілілітрів злегка теплого кефіру, перемішайте інгредієнти віночком.

Крок 2. Всипте по чайній ложці цукру і солі, щоб збалансувати смак тіста, влийте рослинне масло, перемішайте продукти. Далі просіяти через ситечко пшеничне борошно. Відразу додайте більшу частину і перемішайте тісто до однорідності, потім поступово додайте решту борошно і слідкуйте за консистенцією тесту, воно повинно залишатися текучим. Також всипте харчову соду, вимісіть тісто до однорідного стану.

Крок 3. Розкрийте консервним ножем банку з рибними консервами, злийте з неї масло. Викладіть шматочки риби в миску і розімніть їх виделкою.

Крок 4. Пір’я цибулі помийте і розріжте на дрібні відрізки.

Крок 5. Варене куряче яйце наріжте дрібними кубиками або натріть на тертці.

Крок 6. В розім’яту рибну масу додайте зелений лук і варене куряче яйце, перемішайте начинку. Приправте її меленим перцем при бажанні.

Крок 7. Змастіть боки і дно форми для запікання олією. Влийте половину тіста, розподіліть його по всій площі. По тесту розподіліть начинку з рибних консервів, яйця і цибулі. На шар начинки викладіть тісто.

Крок 8. Заготівлю відправте в духовку. Запікайте заливний пиріг при 180 градусах приблизно 45 хвилин.

Крок 9. Готовий заливний пиріг з рибними консервами і зеленою цибулею смачно їсти як теплим, так і охолодженим. Приємного апетиту!