Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами – випічка, яку можна приготувати для частування гостей або перекус в дорогу. Готувати його досить просто, але пиріг виходить дуже ситним і добре втамовує голод. Ці рецепти виручать господинь, коли мало часу, але потрібно швидко щось зміркувати на сім’ю або невелику компанію, щоб перекусити і добре провести разом час.

Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами в духовці

Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами в духовці – випічка на кожен день. Пиріг виходить дуже пишним, а рибна начинка надає йому чудовий апетитний аромат. Консерви можна брати будь-які за вашим бажанням: сайру у власному соку або горбушу в маслі, наприклад.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рибні консерви 1 банка
  • Сода харчова ⅓ ч. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Кефір 125 мл
  • Борошно пшеничне 100 гр.
  • Кунжут чорний для посипання (чорний)
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Ознайомтеся зі списком інгредієнтів і відміряйте всі необхідні продукти для приготування пишного пирога з рибною начинкою.
  2. У будь-якій зручній для замісу тіста ємності збийте вінчиком велике куряче яйце з сіллю.
  3. Далі влийте в збиту яєчну масу кефір кімнатної температури, перемішайте продукти.
  4. В рідку частину тесту через дрібне сито просіяти пшеничне борошно і харчову соду.
  5. Вимісіть тісто міксером до однорідного стану.
  6. Форму для випічки змастіть рослинною олією. Дно і боки форми просыпьте борошном або манною крупою. Влийте приблизно половину підготовленого тіста. Рибні консерви розімніть вилкою, отриману масу рівномірно розподіліть по тесту.
  7. Головку ріпчастої цибулі очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Щоб позбутися гіркоти, обшпарте цибулю окропом. Викладіть його поверх рибного шару. Цибуля посоліть, і приправте за смаком.
  8. Акуратно вилийте поверх цибульного шару тісто. Посипте заготівлю чорним кунжутом.
  9. Заливний пиріг випікайте в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин.
  10. Пиріг з рибними консервами трохи остудіть і можна заварювати чай і подавати його до столу. Приємного апетиту!