Попкорн на сковороді

Попкорн на сковороді – це популярний ласощі і для перекусу, і для «створення атмосфери кінотеатру» будинку як для дорослих, так і для дітей. Для приготування попкорну важливі два моменти: тільки маїсова кукурудза, як містить багато води і розкривається при смаженні, і глибока сковорода з кришкою. Варіанти смакових добавок до попкорну різні – сіль, карамель, масло, і кожен вибирає по своєму перевазі.

Як зробити попкорн з кукурудзи на сковороді?

Для попкорну потрібен особливий сорт кукурудзи – маїсова, адже інші сорти не мають твердої оболонкою і вологою, і при нагріванні не вийдуть «білі квіточки». Сковорідка для домашнього попкорну повинна бути високою і з кришкою, інакше кульки з неї вистрибнуть. За цим рецептом смажимо попкорн на рослинному і вершковому маслі з додаванням цукру.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Зерна кукурудзи 85 гр.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Цукор-пісок за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати попкорн в домашніх умовах? Сковороду ставимо на великий вогонь, наливаємо в неї рослинне масло і його розігріваємо. Оптимальна температура для смаження попкорну – 205-240°С, і якщо масло починає диміти, значить, вона перегрілася. До масла можна додати щіпку солі.
  2. В гаряче масло кладемо 3-4 кукурудзяних зерна і накриваємо сковороду кришкою. Після того, як зерна стануть стрибати, пересипаємо в сковороду рівним шаром всю кукурудзу, закриваємо кришкою, знімаємо з вогню і відраховуємо рівно 30 секунд.
  3. Сковороду знову ставимо на великий вогонь. Попкорн майже одночасно почне підстрибувати і стріляти. Сковороду, трохи відкривши кришку для видалення пари, кілька разів струшуємо над конфоркою рухами вправо-вліво, поки всі зерна не стануть попкорном і інтервал між підстрибуванням буде в три секунди.
  4. Після припинення підстрибування зерен знімаємо кришку і гарячий попкорн відразу пересипаємо в сухий посуд.
  5. Потім у цій гарячій сковороді розтоплюємо ложку вершкового масла і їм рівномірно покриваємо гарячий попкорн. Масло можна нагріти до легкого коричневого кольору, що додасть попкорну насиченість смаку.
  6. Приготований попкорн посипаємо або сіллю, або з цукром, або приправами або сиром і подаємо до столу. Приємного апетиту!