Торт Рафаелло – 8 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Торт «Рафаелло» — дуже смачний десерт для любителів кокоса і кокосових цукерок. У процесі приготування торта ви навчитеся пекти пишне бісквітне тісто, готувати легкий, повітряний і ніжний крем. Пропонуємо ознайомитися з особливостями кожного торта і перейти до процесу приготування.

Кокосовий торт «Рафаелло» в домашніх умовах

В якості основи для класичного кокосового торта ми приготуємо ніжний ванільний бісквіт на гарячому молоці. Він добре ріжеться й досить швидко просочується. Готується торт досить швидко, якщо не враховувати час на охолодження коржів і готового десерту.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Яйце куряче 3 шт.
  • Борошно пшеничне 170 гр.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Ванільний цукор 15 гр.
  • Молоко коров’яче 170 мл
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Для крему:
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Сметана 25% 400 мл
  • Білий шоколад 100 гр.
  • Кокосова стружка 100 гр.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Борошно пшеничне 3 ст. л.
  • Ванілін на кінчику ножа
  • Для прикраси:
  • Кокосова стружка 100 гр.
  • Цукерки Рафаелло 5 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати торт «Рафаелло» з кокосовою стружкою в домашніх умовах? На середній вогонь ставимо підігріватися каструльку з молоком і вершковим маслом. Як тільки масло розтопиться, потрібно вимкнути.
  2. Паралельно з цим з’єднуємо яйця з сіллю і збиваємо до збільшення суміші в об’ємі. Поступово вводимо кристалічний і ванільний цукор, просіяне з розпушувачем борошно і продовжуємо вимішувати за допомогою силіконової лопатки. Важливо розбити всі грудочки.
  3. До цієї маси вливаємо молоко і знову перемішуємо. Тісто для коржів готове.
  4. Дно і краї форми змащуємо вершковим маслом, застеляємо пергаментним папером і наповнюємо тестом. Випікаємо коржі в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. За цей час бісквіт повинен встигнути піднятися і підрум’янитися. Даємо бісквіту охолонути, потім загортаємо в харчову плівку і залишаємо в холодильнику на ніч. На ранок дістаємо бісквіт і ділимо уздовж на три рівні частини. Бажано використовувати спеціальний ніж для нарізування бісквіта, щоб коржі не кромсались.
  5. В цей же час готуємо крем. Змішуємо сметану, цукор-пісок, яйце, ванілін і борошно. Відправляємо суміш на водяну баню і доводимо до загустіння, не забуваючи помішувати. Сюди ж додаємо подрібнену плитку білого шоколаду, кокосову стружку і розм’якшене вершкове масло. Маса виходить кремоподібної структури. Її також залишаємо в холодильнику на ніч.
  6. Коржі поливаємо молочної просоченням, для якої розчиняємо 2 столові ложки цукру 50 мл молока. Потім коржі змащуємо кремом, з’єднуючи разом.
  7. Після того, як торт остудилося на протязі 4-5 годин, можна приступити до декорування. Традиційно посипаємо кокосовою стружкою і прикрашаємо маленькими цукерками «Рафаелло». Торт готовий.

Приємного вам чаювання!

Простий і швидкий рецепт торта «Рафаелло» без випічки

Часто влітку зовсім не хочеться використовувати духовку і щоб не відмовляти собі в легкій і смачний десерт, ми пропонуємо скористатися рецептом торта «Рафаелло», який не передбачає випічку коржів. Щоб приготувати величезний торт, вам знадобиться невеликий набір інгредієнтів, а покроковий рецепт з фото прискорить і спростить процес приготування.

Час приготування: 30 хв.

Час готування: 60хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Печиво пісочне – 500 гр.
  • Молоко – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • кокосова Стружка – 100 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • картопляний Крохмаль – 3 ст. л.
  • Цукор ванільний – 8 гр.

Процес приготування:

1. Молоко поділяємо на дві частини по 300 і 700 мл Більшу частину відправляємо на середній вогонь і доводимо до кипіння.

2. В окрему ємність до яєчних жовтків додаємо борошно, цукор-пісок, ванільний цукор і картопляний крохмаль. Добре перемішуємо до отримання однорідної маси і вливаємо молоко, що залишилося. Стежимо, щоб не утворювалося грудок.

3. Однорідну масу порційно вливаємо до закипевшему молока, не припиняючи помішувати. Продовжуємо тримати на вогні до загусання. Крем повинен вийти в міру рідким.

4. Поки готовий крем буде остуджуватися при кімнатній температурі, розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером до білого кольору і поступово додаємо до остившему крему. Все ретельно перемішуємо.

5. Тепер нам знадобиться роз’ємна форма, в яку ми будемо викладати шарами наші інгредієнти. Дно застеляємо пергаментним папером і викладаємо печиво в один шар, верх промазуємо кремом.

6. Продовжуємо також по черзі викладати шари, поки не використовуємо всі печиво. Верхній шар рясно посипаємо кокосовою стружкою. Готовий десерт залишаємо в холодильнику на дві години.

7. Дістаємо торт з форми і запрошуємо близьких на частування.

Приємного вам апетиту!

Покроковий рецепт приготування торта «Рафаелло» з сиром

Цікава особливість приготування кокосового торта на основі сирного бісквіта полягає у формуванні тесту на невеликі кульки, з яких виходять смачні і легкі коржі. Тонкі сирні коржі добре просочуються і відмінно поєднуються з іншими компонентами. А за рахунок сиру торт виходить ситним і поживним.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/4 ч. л.

Для крему:

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 500 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст. л.
  • Стружка кокосова – 40 гр.

Процес приготування:

1. Збиваємо міксером яйця, поступово додаючи цукор, протягом двох хвилин. Додаємо перетертий сир, сіль, соду і продовжуємо збивати.

2. Як тільки маса стане однорідною, порціями всипаємо просіяне борошно. Добре перемішуємо з допомогою ложки. Ділимо тісто на п’ять рівних частин, формуючи шість кульок, і відправляємо в такому вигляді в холодильник на одну годину.

3. Перейдемо до приготування крему: у мисці збиваємо яйця, цукор-пісок і ванільний цукор. Всипаємо просіяне через сито борошно і продовжуємо ретельно перемішувати. У суміш вливаємо молоко і відправляємо в каструлю на маленький вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню й даємо охолонути.

4. Розм’якшене масло збиваємо міксером до пишноти. До збитого масла поступово додаємо дві столові ложки крему і добре перемішуємо. Обов’язкова умова: масло і крем повинні бути кімнатної температури. В однерідну масу додаємо кокосову стружку і продовжуємо ретельно збиваємо.

5. На пергаментним папері малюємо коло діаметром приблизно 25 см і рівномірно розподіляємо тісто по колу. Бажано вологими руками.

6. П’ять коржів по черзі випікаємо протягом п’яти хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готові сирні коржі охолодити при кімнатній температури, рясно змащуємо кокосовим кремом і накладаємо один на одного.

7. Верхній шар посипаємо кокосовою стружкою. І відправляємо в холодильник. Процес приготування завершено.

Бажаємо приємного чаювання!

Ніжний торт «Рафаелло» з кремом із згущеного молока

Напевно ви теж звернули увагу на незвичайне оформлення класичного торта «Рафаелло». Глазур застигла з білого шоколаду в поєднанні з ніжним кремом із згущеного молока потребує окремої уваги, і завдяки нашим рецептом ви без проблем впораєтеся з її приготуванням.

Час приготування: 80 хв

Час приготування: 30-40 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Яйце – 6 шт.
  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Ванілін – 1,5 гр.

Для крему:

  • Сир м’який з вершків – 500 гр.
  • Молоко згущене – 380 гр.

Для просочення:

  • Молоко згущене – 2 ст. л.
  • Молоко – 6 ст. л.

Для начинки і прикраси:

  • Мигдаль – 40 гр.
  • Шоколад білий — 170 гр.
  • Вершки (33%) – 300 мл
  • цукрова Пудра – 2 ст. л.
  • Стружка кокосова – 80 гр.
  • Цукерки «Рафаелло» – 6 шт.

Процес приготування:

1. Найважливіше в успішному приготуванні торта спекти смачний і м’який бісквіт. У глибокому посуді змішуємо яйця, пакетик ваніліну, цукор-пісок і активно збиваємо протягом десяти хвилин, поки маса не стане пишною і білосніжною.

2. Просіваємо Через сито борошно, продовжуючи легкими рухами помішувати лопаткою, щоб маса не опустилася. На цьому етапі важливо зберегти обсяг і легкість.

3. Дно і краї форми застеляємо пергаментним папером і рівномірно розподіляємо тісто по всій поверхні. Розігріваємо духовку до 180 градусів і засікаємо 30-40 хвилин, щоб тісто встигло добре пропектися і підрум’янитися.

4. У цей час обсмажуємо мигдаль протягом декількох хвилин і подрібнюємо.

5. Перевіряємо готовність бісквіта. Важливо, щоб дерев’яна шпажка при проколюванні залишалася сухою.

6. Для просочення коржів до згущеного молока додаємо звичайне молоко і добре перемішуємо.

7. Для крему збиваємо м’який вершковий сир і потім додаємо банку згущеного молока. Не припиняємо збивати міксером, поки не утвориться пишна маса.

8. Бісквіт охолов і тепер акуратно великий корж розрізаємо на три рівні частини. Беремо блюдо для подачі торта і викладаємо перший корж, який поливаємо сиропом і змащуємо частиною крему. Просочений корж посипаємо горіхами. Ці ж маніпуляції повторюємо з другим коржем. Останній корж тільки просочуємо, не змащуючи кремом.

9. Торт загортаємо в харчову плівку і прибираємо охолоджуватися мінімум на три години.

10. А поки приступаємо до приготування глазурі. Плитку шоколаду розтоплюємо на водяній бані або іншим зручним для вас способом. До розтопленого шоколаду додаємо вершки і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Залишаємо остигати глазур при кімнатній температурі.

11. Найтерплячіші підібралися до завершального етапу. Знімаємо харчову плівку і змащуємо торт з усіх боків залишилися кремом. Поливаємо торт постигла глазур’ю. Верх рясно посипаємо кокосовою стружкою. Бажано залишити на годину в холодильнику до застигання глазурі.

12. Прикраси для торта пропонуємо приготувати наступним чином. Максимально жирні вершки збиваємо міксером протягом 1-2 хвилин. Потім додаємо цукрову пудру і на високій швидкості продовжуємо збивати до стійких піків. За допомогою кондитерського мішка з фігурною насадкою прикрашаємо торт збитими вершками і цукерки «Рафаелло». Сподіваємося, що ви отримали задоволення в процесі приготування і готові насолодитися неповторним смаком тортика.

Приємного вам апетиту.

Як приготувати торт «Рафаелло» з білим шоколадом в домашніх умовах?

Класичний рецепт кокосового торта Рафаелло розбавимо прошарком легкого, як повітря, і хрусткого безе з яскраво вираженим смаком мигдалю. А маслянистий крем на основі білого шоколаду і згущеного молока акцентує увагу на витриманою молочної солодощі десерту, яка залишає приємний післясмак.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Кокосова стружка – 60 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Для безе:

  • Яєчні білки – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 120гр.
  • Мигдаль – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 20 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Для крему:

  • Молоко згущене – 380 гр.
  • Шоколад білий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 450 гр.

Для просочення:

  • Морозиво пломбір – 300 гр.

Для прикраси:

  • Стружка кокосова – 60 гр.
  • Цукерки «Рафаелло» – 8 шт.

Процес приготування:

1. Щоб готовий десерт порадував вас результатом, нам потрібно спекти бісквіт і приготувати безе за добу до складання торта. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки з’єднуємо з сіллю і збиваємо до отримання легкої піни. Не припиняючи роботу міксера, порціями всипаємо цукор. В результаті піна повинна вийти щільним і глянсовою на вигляд.

2. У получившеюся масу вводимо жовтки і збиваємо на низькій швидкості протягом хвилини. Важливо, щоб до цього збиті білки не осіли.

3. В цю ж ємність просіваємо через сито борошно і ванілін. Ретельно перемішуємо тісто легкими рухами ложки знизу вгору.

4. До однорідної маси додаємо кокосову стружку, акуратно перемішуємо і виливаємо в підготовлену форму для випікання.

5. Корж печемо протягом 40 хвилин в розігрітій духовці. Готовність бісквіта перевіряємо шпажкою. На вигляд він виходить рум’яним і досить пористим. Остиглий бісквіт замотуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на добу.

6. Мигдаль моєму і заливаємо окропом на 20 хвилин і очищаємо від оболонки.

7. Після цього обов’язково потрібно просушити і підсмажити в духовій шафі до отримання золотистого відтінку.

8. До подрібненого на досить великі шматочки мигдалю, додаємо борошно, ванілін і цукор.

9. Окремо збиваємо білки сполучені з дрібкою солі спочатку до утворення легкої піни, а потім у більш щільну, поступово всипаючи цукор-пісок. Білкова піна повинна вийти ніжною і стійкою по консистенції.

10. З’єднуємо білкову і горіхову суміші, не поспішаючи, перемішуючи легкими рухами.

11. У форму, застелену пергаментним папером, викладаємо получившеюся масу.

12. Безе відправляємо сушитися в розігріту до 150 градусів духовку на протязі двох годин до легкої позолоти. Готовий корж залишаємо підсихати на решітці протягом доби.

13. На наступний день готуємо крем: до згущеного молока додаємо тертий білий шоколад і підігріваємо на водяній бані до однорідності. Охолоджуємо суміш при кімнатній температурі.

14. Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишноти і поступово з’єднуємо з молочно-шоколадною сумішшю. Виходить дуже легкий і пишний крем з гладкою текстурою. Щоб крем не встиг застигнути, поспішаємо перейти до наступного етапу.

15. Бісквітний корж поділяємо уздовж на дві частини і просочуємо заздалегідь розтопленим пломбіром.

16. Перший шар рясно змащуємо кремом, наверх кладемо корж безе, який промазуємо товстим шаром крему і накриваємо другою частиною бісквіта.

17. Готовий торт повністю змащуємо кремом, щедро посипаємо кокосовою стружкою і зверху прикрашаємо цукерки «Рафаелло». Відправляємо в холодильник на кілька годин і готуємося до приходу гостей.

Приємного чаювання!

Дуже смачний домашній торт «Рафаелло» з готових бісквітних коржів

Завдяки цим рецептом у вас вийде заощадити пристойну частину часу, але і разом з тим ви не упустите можливість порадувати смачним ласощами себе і своїх близьких. Від вас буде потрібно трошки зусиль, щоб приготувати крем і просочити їм готові покупні коржі.

Склад:

  • Готовий бісквіт — 1 шт.
  • Мигдаль – 80 гр

Для крему:

  • Маскарпоне – 400 гр.
  • Молоко згущене – 300 гр.

Для просочення:

  • Молоко – 3 ст. л.
  • Молоко згущене – 1 ст. л.

Для прикраси:

  • Шоколад білий — 150 гр.
  • Вершки (35%) — 75 гр.
  • кокосова Стружка – 100 гр.

Процес приготування:

1. Для ганаша вершки заливаємо в каструлю і на повільному вогні доводимо майже до кипіння. Теплими вершками заливаємо шматочки шоколаду і залишаємо на пару хвилин. Після того, як шоколад розтанув, перемішуємо суміш до однорідності. Текучу масу остуджуємо і охолоджуємо в холодильнику мінімум годину.

2. Для приготування крем нам знадобиться сир маскарпоне і згущене молоко кімнатної температури. З’єднуємо разом два компоненти і збиваємо міксером до отримання пишної маси. Далі перекладаємо в кондитерський пакет і також відправляємо в холодильник.

3. Просочення для коржів готуємо з простого і згущеного молока. Перемішуємо до однорідності.

4. Перед тим як підсмажити мигдаль, горіхи заливаємо водою і доводимо на маленькому вогні до кипіння. Далі залишаємо на три хвилини і пізніше промиваємо холодною водою. Знімаємо піну, підсушуємо і висипаємо на суху сковорідку. Підсмажуємо на протязі п’яти хвилин і крупно нарізаємо.

5. Готовий бісквіт розрізаємо на два коржі.

6. Викладаємо перший корж, поливаємо сиропом і обмазуємо кремом з маскарпоне. Зверху посипаємо подрібненим мигдалем і накриваємо іншим коржем, щільно з’єднуючи один з одним. Повторюємо ті ж дії, що і з першим млинцем. Просочений і змащений кремом торт відправляємо в холодильник мінімум на три години.

7. Охолоджену суміш для ганаша збиваємо до пишної світлої маси і перекладаємо в кондитерський мішок з насадками.

8. Крем наносимо по всьому периметру торта, рівняючи за допомогою лопатки або великого ножа. Щедро посипаємо кокосовою стружкою. При бажанні можете прикрасити горіхами, шоколадом або цукерки «Рафаелло».

Ніжний вершковий торт «Рафаелло» з маскарпоне і кокосовою стружкою

Вам напевно знайома ніжний солодко-вершковий смак маскарпоне, завдяки якому десерти набувають особливу вишуканість. А чи знаєте ви, що цей сир родом з Італії насичений вітаміни і корисні мікроелементи, які надають позитивний вплив на організм.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Крохмаль картопляний – 100 гр.
  • Стружка кокосова – 40 гр.

Для крему:

  • Сир вершковий сир – 400 гр.
  • Молоко згущене – 150 гр.
  • Мигдаль – 60 гр.
  • Цукерки «Рафаелло» – 14 шт.

Процес приготування:

1. Повільно починаємо збивати міксером яйця, цукровий пісок і воду кімнатної температури, поступово збільшуючи швидкість. Як тільки утворюється щільна, стійка піна, до неї просіваємо борошно з розпушувачем і картопляний крохмаль. Продовжуємо перемішувати з допомогою віночка або лопатки, вмішуючи в тісто кокосову стружку.

2. Готове тісто заливаємо в заздалегідь підготовлену форму і ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів на 30-35 хвилин.

3. Поки тісто випікається, приступимо до приготування крему з маскарпоне. Подрібнюємо мигдальний горіх до дрібних крупинок і підсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору приблизно протягом чотирьох хвилин.

4. До вершкового сиру поступово додаємо згущене молоко і збиваємо до однорідної консистенції.

5. Готові коржі охолодити і акуратно розрізаємо вздовж на три рівні частини. Краще використовувати ніж з зубчастим лезом.

6. Основні етапи виконані, перейдемо до складання торта. Вершковим кремом промазуємо корж і посипаємо підсмаженою мигдальним горіхом. Те ж саме робимо і з другим, і з третім коржами, з’єднуючи їх разом. Залишилися змащуємо кремом боки і верх торта. Лопаткою вирівнюємо верхівку торти, посипаючи кокосовою стружкою і прикрашаючи цукерки «Рафаелло». Відправляємо просочуватися торт у готовому вигляді в холодильник на 12 годин.

Приємного вам апетиту!

Простий і смачний рецепт домашнього торта «Рафаелло» з заварним кремом

Заварний крем можна віднести до універсальної прошарку для різного виду десертів. Адже, незважаючи на те, що при варінні він загусає, самі сухі коржі, просочені їм, стають соковитими і не вимагають додаткової просочення. А вершковий і ніжний смак дозволяє танути десерту в роті.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 40-50 хв

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Яйце – 5 шт.
  • Борошно рисова – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • кокосова Стружка – 100 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.

Для крему:

  • Молоко сухе – 100 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • кокосова Стружка – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Акуратно відокремлюємо жовтки від білків. Білки будемо використовувати пізніше, а жовтки збиваємо до утворення пишної піни.

2. До збитим жовтків вливаємо кефір і перемішуємо. Потім додаємо сипучі інгредієнти (цукор-пісок, кокосову стружку, рисову муку і розпушувач). Перемішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною.

3. У тісто повільно вводимо білки і намагаємося перемішувати зверху вниз.

4. Тісто готове до випікання. Дно і краї форми для випічки застеляємо пергаментом і заповнюємо тістом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

5. Коржі виходить ніжними, потрібно з особливою акуратністю діставати з форми. Даємо бісквіту охолонути і переходимо до приготування заварного крему.

6. У сотейнику з’єднуємо молоко, кукурудзяний крохмаль, кокосову стружку, цукор-пісок і сухе молоко. Злегка перемішавши, ставимо на маленький вогонь.

7. Варимо крем до загустіння, не забуваючи помішувати. В цей же час ділимо остиглі коржі на пару рівних по товщині частин і перемазываем заварним кремом.

8. Переходимо до етапу декорування. Тут ви можете проявити фантазію або послідувати нашому раді. Поверх крему посипаємо кокосовою стружкою і викладаємо фрукти по периметру торта. Перед подачею торт повинен просочитися мінімум чотири години.

Приємного вам апетиту!