Хліб із зеленої гречки – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Домашній хліб із зеленої гречки виходить неймовірно смачним, ароматним, поживним і корисним. Готують його, як правило, без додавання борошна і дріжджів. Такий продукт точно не зашкодить фігурі, а також не містить глютен. Використовуйте добірку з 4-х покрокових рецептів з докладним описом.

Хліб із зеленої гречки без дріжджів в духовці

Корисна для фігури та здоров’я хліб виходить із зеленої гречки в духовці. Дріжджі не знадобляться. Безглютеновый продукт стане відмінною альтернативою магазинного хліба. Беріть на замітку покроковий рецепт!

Інгредієнти на
0.8 кг.

  • зелена Гречка 560 гр.
  • Вода 390 мл + для вимочування
  • Сіль 1 ч. л.
  • Насіння соняшнику 6 ст. л.
  • Орегано 1 ст. л.
  • Сіль морська ¾ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти хліб із зеленої гречки? Відміряємо потрібну кількість крупи, заливаємо її холодною водою і залишаємо на 6 годин в темному місці.
  2. За цей час на поверхні утворюються бульбашки, сама гречка набубнявіє.
  3. Далі продукт відкидаємо на дрібне сито і добре промиваємо під водою.
  4. З’єднуємо гречку з водою, збиваємо в блендері до однорідності і знову залишаємо, тільки тепер на 10-12 годин при температурі 35 градусів. У цей час відбудеться ферментація. Зручно використовувати дегидратор або термостат.
  5. Готову масу доповнюємо іншими інгредієнтами. Акуратно вмішуємо їх за допомогою лопатки.
  6. Перелити тісто у форми для випікання. Готуємо 85 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Буде добре використовувати режим з вентилятором. Якщо такого немає, то час приготування може збільшитися.
  7. Після готовності продукт витягаємо з форми і кладемо на решітку для охолодження.
  8. Смачний і корисний хліб з зеленої гречки готовий. Пробуйте!