Пиріг з зеленою цибулею і яйцем – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Більшість людей готують пироги з ягодами, фруктами, сиром, відповідно, солодкі, проте, ми сьогодні поговоримо про не менш смачною випічки, але з більш оригінальною і ситної начинкою – пір’ям молодої зеленої цибулі і яйцями. Таку страву можна подавати до столу в якості основного блюда, а не десерту, так як поєднання інгредієнтів дозволяє досить швидко насититися і надовго забути про почуття голоду.

Заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем на кефірі

Сьогодні приготуємо шалено смачне, ароматне і дуже ситне блюдо – пиріг з великою кількістю начинки з зеленої цибулі та яєць. Це блюдо досить зручно брати з собою в якості перекусу, наприклад, на роботу або навчання.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Для тіста:
  • Кефір 400 мл
  • Масло вершкове 150 гр.
  • Борошно 300 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Розпушувач 1.5 ч. л.
  • Для начинки:
  • Яйце куряче 2 шт. варені
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло рослинне 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем в духовці спекти дуже просто. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  2. До олії додаємо сіль та цукровий пісок.
  3. До отриманої масі заливаємо кефір кімнатної температури.
  4. В ту ж посуд відправляємо яйця, попередньо трохи збиті.
  5. За допомогою віночка перемішуємо до однорідної консистенції.
  6. Далі, засипаємо 300 грам просіяного борошна разом з розпушувачем.
  7. Знову гарненько вимішуємо до однорідності.
  8. Пір’я зеленої цибулі дрібно шаткуємо.
  9. Відварені яйця нарізаємо невеликими кубиками.
  10. Подрібнений цибулю злегка обсмажуємо на соняшниковій олії, перемішуємо з яйцями і підсолюємо по своєму смаку.
  11. У форму для запікання з високими бортиками виливаємо ½ частину тесту.
  12. Викладаємо ароматну начинку.
  13. Заливаємо цибулю з яйцями залишками тіста.
  14. Випікаємо при температурі 170-180 градусів протягом 40 хвилин.
  15. Гаряче страву виймаємо з духовки, злегка остуджуємо і ріжемо. Приємного апетиту!