Пиріг з зеленою цибулею і яйцем – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Більшість людей готують пироги з ягодами, фруктами, сиром, відповідно, солодкі, проте, ми сьогодні поговоримо про не менш смачною випічки, але з більш оригінальною і ситної начинкою – пір’ям молодої зеленої цибулі і яйцями. Таку страву можна подавати до столу в якості основного блюда, а не десерту, так як поєднання інгредієнтів дозволяє досить швидко насититися і надовго забути про почуття голоду.

Заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем на кефірі

Сьогодні приготуємо шалено смачне, ароматне і дуже ситне блюдо – пиріг з великою кількістю начинки з зеленої цибулі та яєць. Це блюдо досить зручно брати з собою в якості перекусу, наприклад, на роботу або навчання.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Для тіста:
  • Кефір 400 мл
  • Масло вершкове 150 гр.
  • Борошно 300 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Розпушувач 1.5 ч. л.
  • Для начинки:
  • Яйце куряче 2 шт. варені
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло рослинне 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем в духовці спекти дуже просто. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  2. До олії додаємо сіль та цукровий пісок.
  3. До отриманої масі заливаємо кефір кімнатної температури.
  4. В ту ж посуд відправляємо яйця, попередньо трохи збиті.
  5. За допомогою віночка перемішуємо до однорідної консистенції.
  6. Далі, засипаємо 300 грам просіяного борошна разом з розпушувачем.
  7. Знову гарненько вимішуємо до однорідності.
  8. Пір’я зеленої цибулі дрібно шаткуємо.
  9. Відварені яйця нарізаємо невеликими кубиками.
  10. Подрібнений цибулю злегка обсмажуємо на соняшниковій олії, перемішуємо з яйцями і підсолюємо по своєму смаку.
  11. У форму для запікання з високими бортиками виливаємо ½ частину тесту.
  12. Викладаємо ароматну начинку.
  13. Заливаємо цибулю з яйцями залишками тіста.
  14. Випікаємо при температурі 170-180 градусів протягом 40 хвилин.
  15. Гаряче страву виймаємо з духовки, злегка остуджуємо і ріжемо. Приємного апетиту!

Заливний пиріг з яйцем і зеленою цибулею на сметані

Готуємо ніжний заливний пиріг з тестом, приготованим на сметані і ароматною начинкою із зеленого лука і яйця. Блюдо виходить неймовірно смачним і відлітає за лічені хвилини зі столу, тому рекомендується відразу готувати багато!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв,

Порції – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 7 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Розпушувач тіста – ½ ч. л.
  • Сметана – 200 мл
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Для начинки:

  • Яйця (варені) – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Для начинки в глибокій піалі змішуємо дрібно нашатковану зелену цибулю і варені яйця, нарізані кубиком.

Крок 2. Займемося тестом. В окремому посуді змішуємо сметану, сіль, трохи збиті яйця, майонез – гарненько перемішуємо вінчиком.

Крок 3. В отриману масу просіваємо борошно разом з розпушувачем і замішуємо густе тісто, як для оладок.

Крок 4. Форму для запікання промазуємо невеликою кількістю рослинної олії, виливаємо половину тіста і рівним шаром розподіляємо всю начинку.

Крок 5. Поверх цибулі і яєць виливаємо тісто і за допомогою лопатки розподіляємо.

Крок 6. Запікаємо в духовій шафі протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Готову страву остуджуємо прямо у формі, розрізаємо на порційні шматки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Пиріг з зеленою цибулею і яйцем на листковому тісті

Коли не хочеться морочитися і проводити багато часу біля плити – готуємо швидкий і простий, але дуже смачний пиріг з соковитою і оригінальною начинкою з пір’я зеленої цибулі і яєць. Завдяки використанню готового тесту, час приготування скорочується вдвічі!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 250-300 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком: тісто розморожуємо при кімнатній температурі, а пір’я зеленого лука ретельно промиваємо під струменем води і даємо трохи часу обсохнути.

Крок 2. Зелень шаткуємо дрібними колечками і паралельно розпочинаємо розігріти духову шафу до позначки в 200 градусів.

Крок 3. В подрібнену цибулю розбиваємо три курячих яйця і гарненько перемішуємо.

Крок 4. Солимо і перчимо начинку по своєму смаку, а також за бажанням додаємо дрібно натертий сир і знову розмішуємо.

Крок 5. Тісто викладаємо на робочу поверхню припорошений борошном і розгортаємо в пласт товщиною близько 0,5-0,7 см.

Крок 6. Перекладаємо начинку на тісто рівним шаром, залишаючи вільними краю (відступити потрібно близько півтора сантиметрів).

Крок 7. Закриваємо цибуля з яйцем другим шматком тіста і щільно защипуємо краї вологими пальцями.

Крок 8. У глибокій піалі змішуємо жовток і воду.

Крок 9. Отриманою сумішшю змащуємо пиріг за допомогою кулінарної пензлика. Для того, щоб випічка не тріскалася при термічній обробці – робимо невелику дірочку по центру.

Крок 10. Випікаємо 25-30 хвилин до утворення апетитною скоринки.

Крок 11. Даємо пирога час охолонути й нарізаємо. Приємного апетиту!

Смачний пиріг з зеленим цибулею, яйцем і рисом

Вашій увазі представляється рецепт пишного несолодкого пирога з оригінальною начинкою: цибулею, відварним рисом і яйцем. На приготування такої страви доведеться витратити чимало часу, бо пишність тіста додають дріжджі, а їм потрібен час для активації, але результат безумовно того варте!

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 16.

Склад:

  • Борошно – 720 гр.
  • Маргарин – 120 гр.
  • Сироватка – 300 мл
  • Яйця – 7 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Дріжджі (свіжі) – 20 гр.
  • Цибуля зелена – 150 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Рис (відварений) – ½ Склянки
  • Жовток – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто. У глибоку тару просіваємо борошно пшеничне і змішуємо з розпушувачем і сіллю. Далі, додаємо маргарин, попередньо порізаний шматочками, і сухими руками перетираємо компоненти до стану крихти.

Крок 2. Для опари, в теплу сироватку додаємо свіжі дріжджі, цукровий пісок – прибираємо в сторону на 15 хвилин і після вливаємо в борошняну суміш, в ту ж ємність додаємо 2 яйця.

Крок 3. Замішуємо тісто і прибираємо в тепле місце під рушником на півтора-два години. За вказаний час рекомендується 1-2 рази обім’яти.

Крок 4. В цей час займемося начинкою. 5 яєць відварюємо, очищаємо і дрібно нарізаємо. З’єднуємо з нашаткованою цибулею і відварним рисом, заправляємо розтопленим вершковим маслом, солимо і перчимо. Готову начинку ретельно перемішуємо.

Крок 5. Відпочиле тісто ділимо на 2 частини і одну з них розкачуємо і викладаємо на дно форми, формуючи бортики, поверх кладемо начинку.

Крок 6. Зверху зарываем всі другим пластом тіста і щільно защипуємо краю.

Крок 7. Прибираємо для вистоювання в тепле місце на 20 хвилин і промазуємо збитим жовтком.

Крок 8. Запікаємо протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Після, даємо трохи часу охолонути прямо у формі, змащуємо невеликою кількістю маргарину і залишаємо на 15 хвилин під рушником. Після цієї маніпуляції пиріг буде набагато м’якше і ніжніше. Приємного апетиту!

Як спекти пиріг з зеленим цибулею, яйцем і сиром в духовці?

Рецепт літнього соковитого пирога з пір’ям зеленого лука, яйцями і тягнеться сиром – просто, швидко і неймовірно смачно. Головна принадність цієї страви полягає в тому, що воно добре як в холодному, так і в гарячому вигляді.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Тісто дріжджове листкове – 500 гр.
  • Яйця (варені) – 4-5 шт.
  • Лу зелений – 1 пучок.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сир «Бринза» — 30 гр.
  • Кунжут – за смаком.
  • Жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварюємо круто 4-5 яєць, очищаємо їх від шкаралупи, листкове тісто розморожуємо при кімнатній температурі.

Крок 2. Промитий зелену цибулю дрібно нарізаємо.

Крок 3. На великій тертці натираємо два види сиру.

Крок 4. До сиру відправляємо довільно порізані яйця.

Крок 5. Так само додаємо подрібнену цибулю і гарненько перемішуємо.

Крок 6. Тісто розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 7. Розрізаємо пласт навпіл і на одну частину викладаємо начинку (рекомендується запікати пиріг на пергаментним папері). Починаємо розігрівати духовку до 200 градусів.

Крок 8. Другою частиною листкового тіста закриваємо начинку, вологими пальцями защипуємо краї і змащуємо всю верхівку збитим жовтком.

Крок 9. Посипаємо пиріг кунжутом і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин.

Крок 10. Гаряче страву виймаємо з духовки.

Крок 11. Перекладаємо на решітку і даємо час охолонути.

Крок 12. Через 10-15 хвилин викладаємо ароматний пиріг на блюдо.

Крок 13. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Пишний пиріг із дріжджового тіста з зеленою цибулею і яйцем

Поєднання злегка обсмаженого зеленого лука і відварених яєць – це чудове поєднання, яке використовують не тільки в салатах, але і для начинок несолодких пирогів. Готують такі пироги з листкового й заварного тіста, однак, випічка, приготовлена на дріжджовій основі, виходить найбільш смачною і повітряної, хоч і вимагає трохи більше часу.

Час готування – 135 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Борошно – 420 гр.
  • Дріжджі (сухі) – 1 ст. л.
  • Яйця – 6 шт.
  • Цибуля зелена – 2 пучка.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 70-100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Борошно просіваємо в глибоку тарілку і змішуємо з дріжджами, сіллю і цукровим піском.

Крок 2. У суху суміш підливаємо теплу воду (приблизно 40 градусів) і додаємо 2 столові ложки масла.

Крок 3. Вимішуємо тісто близько 7 хвилин, накриваємо рушником і ставимо в тепле темне місце на 60 хвилин.

Крок 4. Поки тісто відпочиває, займемося начинкою. Яйця, 5 штук, відварюємо в підсоленій воді близько 8 хвилин після закипання і відразу занурюємо в крижану воду. Пір’я зеленої цибулі ретельно промиваємо під струменем води, дрібно шаткуємо й обсмажуємо на залишках олії близько 3 хвилин.

Крок 5. Варені яйця дрібно нарізаємо і змішуємо з м’яким цибулею, солимо за смаком.

Крок 6. Через годину тісто має збільшитися вдвічі.

Крок 7. Перекладаємо пишне тісто на робочу поверхню, заздалегідь припорошений борошном, і ділимо на дві рівні частини (будемо формувати два пирога невеликого розміру).

Крок 8. Кожну заготовку розгортаємо в не дуже тонкий пласт і на одну сторону викладаємо ½ частину начинки, трохи відступаючи від країв.

Крок 9. Нарываем цибулю з яйцями другою половиною тіста і вологими пальцями защипуємо краю. По центру робимо невеликий отвір для вільного виходу пари.

Крок 10. Перекладаємо заготовку на деко і даємо 15 хвилин для вистоювання. Після, змащуємо збитим яйцем і відправляємо в духовку на 40-45 хвилин при температурі 190 градусів.

Крок 11. Після закінчення часу обережно виймаємо пироги з духовки і злегка охолодити при кімнатній температурі.

Крок 12. Розрізаємо страву на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!