Млинці – 10 рецептів приготування млинців на молоці самих смачних і простих з фото покроково

Рецепт млинців – це вдалий вибір для сніданку, перекусу і навіть святкової закуски. Найсмачніші млинці виходять на жирному молоці. Представляємо 10 простих рецептів, які нескладно приготувати на будь-якій кухні.

Рецепт приготування млинців на 0,5 літра молока

Млинці, приготовані за цим рецептом виходять дуже тонкими, невагомими і ажурними. Вони підходять для фарширування, начинки можна при цьому використовувати як солодкі, так і несолодкі.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Молоко коров’яче ½ л. (3,2% жирності)
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно пшеничне 180 гр.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль за смаком.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ч. л.
  • Рафінована соняшникова олія 2 ст. л. + для смаження.

Процес приготування:

  1. Як приготувати млинці на молоці за класичним рецептом? Необхідно розбити в чашку окремо яйця, щоб перевірити, свіжі чи вони. Потім з’єднати яйця в глибокій мисці.
  2. Додати до яєць цукровий пісок і сіль. Збити суміш міксером, віночком або вилкою до повного об’єднання.
  3. Вилити в миску до яєчної суміші молоко і знову збити вміст посуду до однорідності. Соду погасити оцтом і вилити в масу.
  4. Борошно просіяти в окрему ємність, потім потроху порціями додавати до тесту.
  5. Збивати після кожного разу, щоб уникнути появи грудочок.
  6. Влити в тісто олію і розмішати. Тісто готове.
  7. Поставити сковороду на сильний вогонь, підготувати силіконову пензлик для змазування сковороди олією або шматочок сала (для тих же цілей). Взяти черпак або велику ложку, якою тісто буде наливатися на сковороду. Тісто виходить дуже рідке.
  8. Вогонь під сковородою злегка зменшити. Змастити розпечену сковороду мінімальною кількістю рослинної олії, вилити черпак тіста і прокрутити сковороду по колу, рівномірно розподіляючи тісто по поверхні. Поставити сковороду на вогонь.
  9. Коли зверху млинця з’являться дірочки і тісто стане матовим і схопиться, акуратно піддягніть млинець силіконової лопаткою і швидко переверніть. Це потрібно робити обережно, оскільки млинці дуже тонкі і легко рвуться. Спекти, таким чином, всі млинці. Подавати зі сметаною, вершковим маслом і цукром або варенням.

Приємного апетиту!

Класичний рецепт млинців на 1 літр молока з яйцями

З такої кількості молока виходить велика кількість млинців, тому для їх приготування необхідно наявність вільного часу і бажано використовувати 2 сковороди, щоб прискорити процес. Така кількість млинців добре готувати для великої компанії або до свята, наприклад до Масниці.

Час приготування: 1 годину.

Порцій: 12.

Склад:

  • Молоко жирне – 1 л;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Борошно пшеничне – 330 гр.;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Сіль – 1 щіпка.;
  • Соняшникова олія рафінована – 4 ст. л.;
  • Масло вершкове – за бажанням для промазки.

Процес приготування:

1. Курячі яйця кімнатної температури збити з цукровим піском і сіллю. Додати 4 ст. л. соняшникової олії без запаху і добре перемішати.

2. Молоко злегка підігріти і вилити половину в яєчну суміш, розмішати.

3. Потроху додати все борошно, попередньо просіяне в окремий посуд. Ретельно все розмішати вінчиком або пробити міксером до однорідності. Маса вийде густий.

4. Поступово влити молоко, що залишилося, все розмішати до однорідного стану, щоб вийшло досить рідке тісто без грудочок.

5. Залишити тісто при кімнатній температурі на 10-15 хв., щоб інгредієнти стали працювати один з одним.

6. Сковороду для млинців поставити на максимальний вогонь і розжарити. Змастити її поверхню олією з допомогою силіконової пензлики (зробити так, тільки перед випіканням першого млинця).

7. Вилити на гарячу сковороду черпак тіста і розподілити по колу. Коли поверхню млинця схопиться, перевернути його і обсмажити з іншого боку. На кожну сторону йде близько 20 сек.

8. Готовий млинець змастити шматочком вершкового масла.

9. Обсмажити, таким чином, всі млинці, промазати маслом і скласти стопкою.

Приємного апетиту!

Заварні млинці на молоці з окропом

Тісто на такі млинці заварним називається, тому що в нього додають окріп і тісто заварюється. Клейковина борошна починає інтенсивно працювати, тому такі млинці хоч і тонкі, але не рвуться. Зручний рецепт і тим, що не вимагає ваг, тільки стакани і ложки.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 7.

Склад:

  • Молоко коров’яче – 2 склянки;
  • Крутий окріп – 1 стакан;
  • Борошно пшеничне – 2 склянки;
  • Яйця курячі добірні – 3 шт.;
  • Цукор – 3 ст. л.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Олія соняшникова без запаху – 4 ст. л.;
  • Масло вершкове – для промазування млинців.

Процес приготування:

1. В широкий посуд розбити яйця, всипати цукор і сіль, збити масу віночком або міксером до об’єднання.

2. До яєчної суміші додати молоко, половину соняшникової олії.

3. В іншу миску просіяти борошно і потроху додати в тісто, безперервно збиваючи міксером або віночком.

4. Закип’ятити чайник і набрати склянку окропу. Не перестаючи розмішувати, тонкою цівкою обережно влити в тісто весь окріп. Ще раз збити міксером або віночком, прибираючи з’явилися грудочки і домагаючись максимальної гладкості тесту.

5. Сковороду розігріти на сильному вогні, потім вогонь трохи зменшити.

6. У чашку вилити залишки рослинного масла і підготувати силіконову кисть.

7. Змастити поверхню сковороди олією, налити 1 велику ложку тесту. Повертати сковороду по колу, розподіляючи тісто.

8. Коли нижня сторона млинця зарум’яниться, а краї млинця почнуть ставати ламкими, перевернути млинець і смажити на іншій стороні приблизно 10 сек.

9. Акуратно зняти готовий млинець на тарілку і швидко змащувати шматочком вершкового масла.

10. Випекти, таким чином, всі млинці, змащуючи перед кожною порцією тесту сковороду рослинною олією і промасливая кожен млинець.

11. В млинці можна загорнути пару шматочків шоколаду, горіхову шоколадну пасту або мармелад і злегка розігріти в мікрохвильовій печі, вийдуть млинці з швидкою начинкою.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт дріжджових млинців на молоці


У спогадах багатьох дітей найсмачнішими були бабусині млинці, які пеклися на дріжджах. І дійсно, такі млинці виходять пишними, м’якими, ажурними. Хочеш – з салом їж, хочеш – в згущене молоко маку.

Час приготування: 2 години.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 3 склянки;
  • Молоко – 1 л;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Сметана 15 % жирності – 4 ст. л.;
  • Дріжджі свіжі – 30 г;
  • Цукровий пісок – 3 ст. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Молоко нагріти до теплого стану (важливо не перегріти і не залишити прохолодним). Свіжі дріжджі поламати на шматочки, перетерти між пальцями і розмішати в молоці. Акуратно порціями всипати просіяне борошно, розмішати, щоб не було грудочок. Накрити посуд з тістом рушником і залишити в теплому місці, де немає протягів, підніматися протягом 1 години. Якщо свіжі дріжджі потрібно замінити сухими, то останніх можна взяти 1 пакетик, однак змішувати їх потрібно відразу безпосередньо з борошном.

2. Яйця розбити в миску. Всипати туди ж цукровий пісок, сіль, додати сметану і все разом збити.

3. З’єднати піднялася опару з борошна, молока і дріжджів з яєчною сумішшю, все перемішати до об’єднання. Залишити тісто постояти і піднятися ще на півгодини.

4. На сильному вогні розжарити сковороду, змастити її олією.

5. Наливати невелику кількість тіста на сковороду, при появі дірочок на поверхні перевертати лопаткою млинець на іншу сторону. Чим менше тесту спочатку виливається на сковорідку, тим тонше будуть млинці.

6. Кожен млинець змастити вершковим маслом і скласти в стопку.

Приємного апетиту!

Тонкі млинці на молоці з содою

Красивого візерунка на млинці можна домогтися, додавши в тісто соду, погашену оцтом. Це дає ті самі бульбашки повітря, які потім пронизують тісто і роблять млинці повітряними. Такі млинці можна додатково полити медом або сиропом, буде дуже смачно.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 200 г;
  • Яйця С0 – 2 шт.;
  • Молоко 3,2 % жирності – 500 мл;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Сіль поварена – пучку;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Оцет – 1 ч. л.;
  • Рослинне масло – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Молоко злегка нагріти і вилити у велику миску. Додати яйця і цукор з сіллю. Збити суміш віночком, міксером або виделкою.

2. Соду у великій ложці погасити оцтом, вилити в тісто і розмішати.

3. Окремо просіяти борошно. Всипати борошно до тесту невеликими порціями і збивати до однорідності, прибираючи грудочки.

4. Тісто має вийти досить рідким, по консистенції воно буде нагадувати жирний кефір. Якщо тісто вийшло густуватим, потрібно додати трохи молока, якщо рідким – борошна.

5. Вмішати в масу соняшникова олія без запаху (близько 2 ст. л.) і дати постояти при кімнатній температурі близько 10 хв.

6. В цей час розжарити млинцеву сковороду на сильному вогні, злегка зменшити вогонь і змастити сковороду рослинною олією.

7. Наливати по 1 невеликій черпаку тесту на сковороду, повертати її по колу для розподілу тіста і смажити млинець з одного боку до появи дірочок на поверхні.

8. Акуратно, щоб не порвати, перевернути млинець, обсмажити з іншого боку буквально пару секунд.

9. Скласти млинці стопкою, при бажанні можна попередньо кожен з них змастити шматочком вершкового масла.

Приємного апетиту!

Млинці на кислому молоці з дірочками


Корисний рецепт для економних господинь: у тісто можна використовувати скисле молоко або кефір, а можна додати і те, і те навпіл. Млинці виходять дуже смачними, з легкою кислинкою і вершковим смаком.

Час приготування: 1 годину.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 210 г;
  • Яйця курячі С2 – 3 шт.;
  • кисле Молоко – 500 мл;
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • Сіль поварена – 0,5 ч. л.;
  • Ванілін – щіпка;
  • Соняшникова олія дезодорована – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Дрібні яйця розбити в чашку по одному, щоб перевірити на свіжість. Потім змішати і відправити у велику посуд.

2. Туди ж всипати сіль з цукровим піском. Збити всю масу за допомогою міксера або віночка до однорідності. Якщо млинці потрібні якнайсолодше, потрібно додати трохи більше цукру.

3. Вилити в тісто половину кислого молока, перемішати до об’єднання.

4. Попередньо просіяне борошно з дрібкою ваніліну по ложці додавати в тісто, збивати кожен раз, щоб не з’явилися грудочки.

5. Коли вся мука додана, вилити в тісто інше кисле молоко і збити все міксером. Тісто має бути рідким.

6. Влити 2-3 ст. л. рослинного масла в тісто, перемішати і залишити постояти на столі, накривши рушником, близько 5 хв.

7. Чавунну сковороду розігріти на плиті, змастити за допомогою силіконової кисті частиною залишився рослинного масла. Масла не повинно бути багато, інакше при розподілі тесту з сковороді воно не дасть млинцю лягти рівно.

8. Налити кілька столових ложок тесту в сковороду, розподілити тісто по колу і смажити блін близько 25 сек.

9. Перевернути млинець силіконової лопаткою і смажити з іншого боку ще приблизно 7-10 сек.

10. Готові млинці подавати з варенням, медом, сметаною з цукром.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування солодких млинців на молоці

Тонкі солодкі млинці на молоці ідеально підходять для будь-яких солодких начинок: фруктових, сирних, шоколадних. До такої страви точно не залишаться байдужими діти.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Молоко жирне – 230 мл;
  • Вода очищена – 230 мл;
  • Борошно пшеничне – 230 г;
  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • Ванільний цукор – 1 пачка;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Олія соняшникова без запаху – 2 ст. л. в тісто + для смаження.

Процес приготування:

1. Яйця в глибокому посуді змішати з водою, цукровим піском і ванільним цукром, сіллю і молоком, збити блендером або міксером до однорідності.

2. У суміш потроху просіяти пшеничне борошно, періодично збивати, розбиваючи грудочки.

3. Влити в тісто олію і розмішати, дати постояти близько 10 хвилин, поки нагрівається сковорода.

4. Розжарити на сильному вогні чавунну млинцеву сковороду. Підготувати черпак і силіконову кисть, залишки рослинного масла вилити в суху чашку.

5. Розігріту сковороду покрити мінімальним шаром рослинного масла за допомогою пензля. Вилити на поверхню черпак тіста, повертати сковороду по колу, поки тісто не розтечеться у вигляді млинця.

6. Обсмажувати млинець з одного боку, поки краю не стануть ламкими, а низ млинця злегка підрум’яниться.

7. Акуратно перевернути млинець гнучкої силіконової лопаткою на іншу сторону і обсмажувати ще кілька секунд.

8. Обсмажити, таким чином, всі млинці. Якщо млинці потрібно загорнути начинку, то варто дочекатися їх часткового охолодження.

9. Такі млинці згодом легко можна підігріти в мікрохвильовій печі.

Приємного апетиту!

Простий рецепт пишних товстих млинців на молоці

Якщо ви шукали ідеальний рецепт пишних млинців з додаванням молока, то ось вони: товсті, пористі, вони здатні як губка вбирати різні соуси. Крім того, ідеально підходять і до несолодким сніданків на зразок яєчні з беконом.

Час готування: 35 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 320 г;
  • Молоко жирне – 320 мл;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • цукор – пісок- 4 ч. л.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.;
  • Масло вершкове – ¼ пачки.

Процес приготування:

1. Яйця розбити в миску, де буде готуватися тісто для млинців. Додати туди молоко, цукровий пісок, сіль. Розмішати до однорідності і розчинення кристалів цукру.

2. Окремо в посуд просіяти борошно, змішану з розпушувачем.

3. Додавати борошно по кілька ложок в тісто, щоразу збиваючи вінчиком, міксером або виделкою, щоб перешкоджати утворенню грудочок.

4. Вершкове масло розтопити імпульсами в мікрохвильовці і додати в тісто, розмішати. Дати постояти приблизно 7-10 хв.

5. За цей час потрібно розігріти на середньому вогні товстостінну сковороду. Змастити її поверхню олією.

6. Наливати близько 1,5 ст. л. тесту і, нахиляючи сковороду, по колу розподіляти тісто. Товщина млинця буде приблизно 3-4 мм.

7. Випікати на середньому вогні близько 1 хв, після чого перевертати і допікати ще 1 хв.

8. Подавати млинці в гарячому вигляді з повидлом, медом, кленовим сиропом. Добре такі млинці поєднуються також з яєчнею, смаженими ковбасками або ікрою.

Приємного апетиту!

Млинці на молоці та воді без додавання яєць

Якщо захотілося млинців, а яєць вдома не виявилося, не поспішайте бігти в магазин тільки за цим продуктом, можна чудово обійтися без нього. Млинці, приготовані без яєць, нічим не поступаються класичним млинців. Таке блюдо також припаде до смаку тим, хто страждає алергією на курячий жовток.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 410 г;
  • Вода – 200 мл;
  • Молоко – 200 мл;
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • Сода харчова – 0,3 ч. л.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Рослинна олія рафінована – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Змішати воду і молоко в глибокому посуді, де буде готуватися тісто.

2. Всипати до молока з водою сіль та цукровий пісок, добре перемішати до розчинення крупинок.

3. Борошно просіяти кілька разів в окрему миску. Невеликими порціями поступово підсипати в тісто, інтенсивно розмішуючи віночком або збиваючи тісто міксером, щоб усунути грудочки.

4. Соду погасити оцтом і влити в тісто.

5. Половину рослинного масла вилити в тісто і розмішати, накрити рушником і дати постояти 10 хв., щоб інгредієнти остаточно об’єдналися один з одним. Тісто по своїй текстурі буде нагадувати рідку сметану.

6. Другу половину соняшникової олії вилити в чисту суху чашку (воно послужить для змазування сковороди). Обов’язково потрібно простежити за тим, щоб чашка була повністю сухий, інакше через крапель води в чашці згодом, масло на сковороді почне стріляти.

7. Чавунну сковороду невеликого розміру розжарити на сильному вогні, змастити рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика.

8. Вогонь зменшити до середнього. Наливати на сковороду по 1 черпаку тіста і швидко розподіляти його по колу, повертаючи сковороду.

9. Коли поверхню млинця стане матовою і покриється дірочками, акуратно перевернути млинець і смажити його з іншого боку кілька секунд.

10. Млинці скласти акуратною стопкою і в гарячому вигляді подати до столу.

Приємного апетиту!

Дуже простий і смачний рецепт млинців на сухому молоці

Дуже зручно тримати у себе вдома такий напівфабрикат, як сухе молоко: при правильному зберіганні воно довго не псується, його завжди можна розвести водою і приготувати тонкі ніжні млинці. Відмінностей від млинців на звичайному коров’ячому молоці за смаком немає зовсім.

Час приготування: 55 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Молоко сухе – 200 г;
  • Борошно пшеничне – 400 г;
  • Вода тепла (кип’ячена) – 600 мл;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Цукор – 4 ч. л.;
  • Розпушувач – 2 ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л. без гірки.

Процес приготування:

1. У широкій мисці змішати сухе молоко, борошно і розпушувач, добре перемішати. Борошно потрібно заздалегідь просіяти кілька разів, це впливає на легкість млинчиків.

2. Додати в суху суміш теплу кип’ячену воду, розмішати. Залишити на 1 годину, щоб клейковина в борошні почала працювати. Грудочки тіста на даному етапі розмішувати до зникнення не обов’язково.

3. Після закінчення зазначеного часу додати в заготовку тіста яйця, сіль, цукровий пісок. Все дуже ретельно перемішати або збити міксером, щоб прибрати навіть самі дрібні грудочки тіста.

4. Невелику сковороду з товстим дном і стінками розігріти на сильному вогні, потім вогонь трохи зменшити.

5. Змастити поверхню сковороди тонким шаром рослинного масла без запаху або шматочком несолоного сала, наколотим на виделку.

6. Влити в сковороду декілька ложок тесту, але так, щоб млинець в результаті вийшов тонким. Похитуючи сковороду з боку в бік, розподілити тісто рівномірно.

7. Випікати млинці на одній стороні близько 10-15 сек., потім перевернути і продовжувати смажити його на іншій стороні приблизно стільки ж. Те ж саме зробити і з рештою тестом.

8. Млинці подавати до чаю, кави або какао, присмачивши їх солодкими соусами або нафаршировав солоною начинкою і обсмаживши в вершковому маслі.

Приємного апетиту!