Млинці – 10 рецептів приготування млинців на молоці самих смачних і простих з фото покроково

Рецепт млинців – це вдалий вибір для сніданку, перекусу і навіть святкової закуски. Найсмачніші млинці виходять на жирному молоці. Представляємо 10 простих рецептів, які нескладно приготувати на будь-якій кухні.

Рецепт приготування млинців на 0,5 літра молока

Млинці, приготовані за цим рецептом виходять дуже тонкими, невагомими і ажурними. Вони підходять для фарширування, начинки можна при цьому використовувати як солодкі, так і несолодкі.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Молоко коров’яче ½ л. (3,2% жирності)
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно пшеничне 180 гр.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль за смаком.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ч. л.
  • Рафінована соняшникова олія 2 ст. л. + для смаження.

Процес приготування:

  1. Як приготувати млинці на молоці за класичним рецептом? Необхідно розбити в чашку окремо яйця, щоб перевірити, свіжі чи вони. Потім з’єднати яйця в глибокій мисці.
  2. Додати до яєць цукровий пісок і сіль. Збити суміш міксером, віночком або вилкою до повного об’єднання.
  3. Вилити в миску до яєчної суміші молоко і знову збити вміст посуду до однорідності. Соду погасити оцтом і вилити в масу.
  4. Борошно просіяти в окрему ємність, потім потроху порціями додавати до тесту.
  5. Збивати після кожного разу, щоб уникнути появи грудочок.
  6. Влити в тісто олію і розмішати. Тісто готове.
  7. Поставити сковороду на сильний вогонь, підготувати силіконову пензлик для змазування сковороди олією або шматочок сала (для тих же цілей). Взяти черпак або велику ложку, якою тісто буде наливатися на сковороду. Тісто виходить дуже рідке.
  8. Вогонь під сковородою злегка зменшити. Змастити розпечену сковороду мінімальною кількістю рослинної олії, вилити черпак тіста і прокрутити сковороду по колу, рівномірно розподіляючи тісто по поверхні. Поставити сковороду на вогонь.
  9. Коли зверху млинця з’являться дірочки і тісто стане матовим і схопиться, акуратно піддягніть млинець силіконової лопаткою і швидко переверніть. Це потрібно робити обережно, оскільки млинці дуже тонкі і легко рвуться. Спекти, таким чином, всі млинці. Подавати зі сметаною, вершковим маслом і цукром або варенням.

Приємного апетиту!