Млинці – 10 рецептів приготування млинців на молоці самих смачних і простих з фото покроково

Покроковий рецепт дріжджових млинців на молоці


У спогадах багатьох дітей найсмачнішими були бабусині млинці, які пеклися на дріжджах. І дійсно, такі млинці виходять пишними, м’якими, ажурними. Хочеш – з салом їж, хочеш – в згущене молоко маку.

Час приготування: 2 години.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 3 склянки;
  • Молоко – 1 л;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Сметана 15 % жирності – 4 ст. л.;
  • Дріжджі свіжі – 30 г;
  • Цукровий пісок – 3 ст. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Молоко нагріти до теплого стану (важливо не перегріти і не залишити прохолодним). Свіжі дріжджі поламати на шматочки, перетерти між пальцями і розмішати в молоці. Акуратно порціями всипати просіяне борошно, розмішати, щоб не було грудочок. Накрити посуд з тістом рушником і залишити в теплому місці, де немає протягів, підніматися протягом 1 години. Якщо свіжі дріжджі потрібно замінити сухими, то останніх можна взяти 1 пакетик, однак змішувати їх потрібно відразу безпосередньо з борошном.

2. Яйця розбити в миску. Всипати туди ж цукровий пісок, сіль, додати сметану і все разом збити.

3. З’єднати піднялася опару з борошна, молока і дріжджів з яєчною сумішшю, все перемішати до об’єднання. Залишити тісто постояти і піднятися ще на півгодини.

4. На сильному вогні розжарити сковороду, змастити її олією.

5. Наливати невелику кількість тіста на сковороду, при появі дірочок на поверхні перевертати лопаткою млинець на іншу сторону. Чим менше тесту спочатку виливається на сковорідку, тим тонше будуть млинці.

6. Кожен млинець змастити вершковим маслом і скласти в стопку.

Приємного апетиту!