Тонкі млинці на молоці з содою
Красивого візерунка на млинці можна домогтися, додавши в тісто соду, погашену оцтом. Це дає ті самі бульбашки повітря, які потім пронизують тісто і роблять млинці повітряними. Такі млинці можна додатково полити медом або сиропом, буде дуже смачно.
Час приготування: 1 година 20 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Борошно пшеничне – 200 г;
- Яйця С0 – 2 шт.;
- Молоко 3,2 % жирності – 500 мл;
- Цукор – 2 ст. л.;
- Сіль поварена – пучку;
- Сода – 1 ч. л.;
- Оцет – 1 ч. л.;
- Рослинне масло – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Молоко злегка нагріти і вилити у велику миску. Додати яйця і цукор з сіллю. Збити суміш віночком, міксером або виделкою.
2. Соду у великій ложці погасити оцтом, вилити в тісто і розмішати.
3. Окремо просіяти борошно. Всипати борошно до тесту невеликими порціями і збивати до однорідності, прибираючи грудочки.
4. Тісто має вийти досить рідким, по консистенції воно буде нагадувати жирний кефір. Якщо тісто вийшло густуватим, потрібно додати трохи молока, якщо рідким – борошна.
5. Вмішати в масу соняшникова олія без запаху (близько 2 ст. л.) і дати постояти при кімнатній температурі близько 10 хв.
6. В цей час розжарити млинцеву сковороду на сильному вогні, злегка зменшити вогонь і змастити сковороду рослинною олією.
7. Наливати по 1 невеликій черпаку тесту на сковороду, повертати її по колу для розподілу тіста і смажити млинець з одного боку до появи дірочок на поверхні.
8. Акуратно, щоб не порвати, перевернути млинець, обсмажити з іншого боку буквально пару секунд.
9. Скласти млинці стопкою, при бажанні можна попередньо кожен з них змастити шматочком вершкового масла.
Приємного апетиту!