Покроковий рецепт приготування солодких млинців на молоці
Тонкі солодкі млинці на молоці ідеально підходять для будь-яких солодких начинок: фруктових, сирних, шоколадних. До такої страви точно не залишаться байдужими діти.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Молоко жирне – 230 мл;
- Вода очищена – 230 мл;
- Борошно пшеничне – 230 г;
- Яйця курячі – 3 шт.;
- Цукровий пісок – 2 ст. л.;
- Ванільний цукор – 1 пачка;
- Сіль – 0,5 ч. л.;
- Олія соняшникова без запаху – 2 ст. л. в тісто + для смаження.
Процес приготування:
1. Яйця в глибокому посуді змішати з водою, цукровим піском і ванільним цукром, сіллю і молоком, збити блендером або міксером до однорідності.
2. У суміш потроху просіяти пшеничне борошно, періодично збивати, розбиваючи грудочки.
3. Влити в тісто олію і розмішати, дати постояти близько 10 хвилин, поки нагрівається сковорода.
4. Розжарити на сильному вогні чавунну млинцеву сковороду. Підготувати черпак і силіконову кисть, залишки рослинного масла вилити в суху чашку.
5. Розігріту сковороду покрити мінімальним шаром рослинного масла за допомогою пензля. Вилити на поверхню черпак тіста, повертати сковороду по колу, поки тісто не розтечеться у вигляді млинця.
6. Обсмажувати млинець з одного боку, поки краю не стануть ламкими, а низ млинця злегка підрум’яниться.
7. Акуратно перевернути млинець гнучкої силіконової лопаткою на іншу сторону і обсмажувати ще кілька секунд.
8. Обсмажити, таким чином, всі млинці. Якщо млинці потрібно загорнути начинку, то варто дочекатися їх часткового охолодження.
9. Такі млинці згодом легко можна підігріти в мікрохвильовій печі.
Приємного апетиту!