Млинці – 10 рецептів приготування млинців на молоці самих смачних і простих з фото покроково

Покроковий рецепт приготування солодких млинців на молоці

Тонкі солодкі млинці на молоці ідеально підходять для будь-яких солодких начинок: фруктових, сирних, шоколадних. До такої страви точно не залишаться байдужими діти.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Молоко жирне – 230 мл;
  • Вода очищена – 230 мл;
  • Борошно пшеничне – 230 г;
  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • Ванільний цукор – 1 пачка;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Олія соняшникова без запаху – 2 ст. л. в тісто + для смаження.

Процес приготування:

1. Яйця в глибокому посуді змішати з водою, цукровим піском і ванільним цукром, сіллю і молоком, збити блендером або міксером до однорідності.

2. У суміш потроху просіяти пшеничне борошно, періодично збивати, розбиваючи грудочки.

3. Влити в тісто олію і розмішати, дати постояти близько 10 хвилин, поки нагрівається сковорода.

4. Розжарити на сильному вогні чавунну млинцеву сковороду. Підготувати черпак і силіконову кисть, залишки рослинного масла вилити в суху чашку.

5. Розігріту сковороду покрити мінімальним шаром рослинного масла за допомогою пензля. Вилити на поверхню черпак тіста, повертати сковороду по колу, поки тісто не розтечеться у вигляді млинця.

6. Обсмажувати млинець з одного боку, поки краю не стануть ламкими, а низ млинця злегка підрум’яниться.

7. Акуратно перевернути млинець гнучкої силіконової лопаткою на іншу сторону і обсмажувати ще кілька секунд.

8. Обсмажити, таким чином, всі млинці. Якщо млинці потрібно загорнути начинку, то варто дочекатися їх часткового охолодження.

9. Такі млинці згодом легко можна підігріти в мікрохвильовій печі.

Приємного апетиту!