Млинці – 10 рецептів приготування млинців на молоці самих смачних і простих з фото покроково

Дуже простий і смачний рецепт млинців на сухому молоці

Дуже зручно тримати у себе вдома такий напівфабрикат, як сухе молоко: при правильному зберіганні воно довго не псується, його завжди можна розвести водою і приготувати тонкі ніжні млинці. Відмінностей від млинців на звичайному коров’ячому молоці за смаком немає зовсім.

Час приготування: 55 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Молоко сухе – 200 г;
  • Борошно пшеничне – 400 г;
  • Вода тепла (кип’ячена) – 600 мл;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Цукор – 4 ч. л.;
  • Розпушувач – 2 ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л. без гірки.

Процес приготування:

1. У широкій мисці змішати сухе молоко, борошно і розпушувач, добре перемішати. Борошно потрібно заздалегідь просіяти кілька разів, це впливає на легкість млинчиків.

2. Додати в суху суміш теплу кип’ячену воду, розмішати. Залишити на 1 годину, щоб клейковина в борошні почала працювати. Грудочки тіста на даному етапі розмішувати до зникнення не обов’язково.

3. Після закінчення зазначеного часу додати в заготовку тіста яйця, сіль, цукровий пісок. Все дуже ретельно перемішати або збити міксером, щоб прибрати навіть самі дрібні грудочки тіста.

4. Невелику сковороду з товстим дном і стінками розігріти на сильному вогні, потім вогонь трохи зменшити.

5. Змастити поверхню сковороди тонким шаром рослинного масла без запаху або шматочком несолоного сала, наколотим на виделку.

6. Влити в сковороду декілька ложок тесту, але так, щоб млинець в результаті вийшов тонким. Похитуючи сковороду з боку в бік, розподілити тісто рівномірно.

7. Випікати млинці на одній стороні близько 10-15 сек., потім перевернути і продовжувати смажити його на іншій стороні приблизно стільки ж. Те ж саме зробити і з рештою тестом.

8. Млинці подавати до чаю, кави або какао, присмачивши їх солодкими соусами або нафаршировав солоною начинкою і обсмаживши в вершковому маслі.

Приємного апетиту!