Дуже простий і смачний рецепт млинців на сухому молоці
Дуже зручно тримати у себе вдома такий напівфабрикат, як сухе молоко: при правильному зберіганні воно довго не псується, його завжди можна розвести водою і приготувати тонкі ніжні млинці. Відмінностей від млинців на звичайному коров’ячому молоці за смаком немає зовсім.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Молоко сухе – 200 г;
- Борошно пшеничне – 400 г;
- Вода тепла (кип’ячена) – 600 мл;
- Яйця курячі – 2 шт.;
- Цукор – 4 ч. л.;
- Розпушувач – 2 ч. л.;
- Сіль – 1 ч. л. без гірки.
Процес приготування:
1. У широкій мисці змішати сухе молоко, борошно і розпушувач, добре перемішати. Борошно потрібно заздалегідь просіяти кілька разів, це впливає на легкість млинчиків.
2. Додати в суху суміш теплу кип’ячену воду, розмішати. Залишити на 1 годину, щоб клейковина в борошні почала працювати. Грудочки тіста на даному етапі розмішувати до зникнення не обов’язково.
3. Після закінчення зазначеного часу додати в заготовку тіста яйця, сіль, цукровий пісок. Все дуже ретельно перемішати або збити міксером, щоб прибрати навіть самі дрібні грудочки тіста.
4. Невелику сковороду з товстим дном і стінками розігріти на сильному вогні, потім вогонь трохи зменшити.
5. Змастити поверхню сковороди тонким шаром рослинного масла без запаху або шматочком несолоного сала, наколотим на виделку.
6. Влити в сковороду декілька ложок тесту, але так, щоб млинець в результаті вийшов тонким. Похитуючи сковороду з боку в бік, розподілити тісто рівномірно.
7. Випікати млинці на одній стороні близько 10-15 сек., потім перевернути і продовжувати смажити його на іншій стороні приблизно стільки ж. Те ж саме зробити і з рештою тестом.
8. Млинці подавати до чаю, кави або какао, присмачивши їх солодкими соусами або нафаршировав солоною начинкою і обсмаживши в вершковому маслі.
Приємного апетиту!