Млинці на кислому молоці з дірочками
Корисний рецепт для економних господинь: у тісто можна використовувати скисле молоко або кефір, а можна додати і те, і те навпіл. Млинці виходять дуже смачними, з легкою кислинкою і вершковим смаком.
Час приготування: 1 годину.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 210 г;
- Яйця курячі С2 – 3 шт.;
- кисле Молоко – 500 мл;
- Цукровий пісок – 2 ст. л.;
- Сіль поварена – 0,5 ч. л.;
- Ванілін – щіпка;
- Соняшникова олія дезодорована – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Дрібні яйця розбити в чашку по одному, щоб перевірити на свіжість. Потім змішати і відправити у велику посуд.
2. Туди ж всипати сіль з цукровим піском. Збити всю масу за допомогою міксера або віночка до однорідності. Якщо млинці потрібні якнайсолодше, потрібно додати трохи більше цукру.
3. Вилити в тісто половину кислого молока, перемішати до об’єднання.
4. Попередньо просіяне борошно з дрібкою ваніліну по ложці додавати в тісто, збивати кожен раз, щоб не з’явилися грудочки.
5. Коли вся мука додана, вилити в тісто інше кисле молоко і збити все міксером. Тісто має бути рідким.
6. Влити 2-3 ст. л. рослинного масла в тісто, перемішати і залишити постояти на столі, накривши рушником, близько 5 хв.
7. Чавунну сковороду розігріти на плиті, змастити за допомогою силіконової кисті частиною залишився рослинного масла. Масла не повинно бути багато, інакше при розподілі тесту з сковороді воно не дасть млинцю лягти рівно.
8. Налити кілька столових ложок тесту в сковороду, розподілити тісто по колу і смажити блін близько 25 сек.
9. Перевернути млинець силіконової лопаткою і смажити з іншого боку ще приблизно 7-10 сек.
10. Готові млинці подавати з варенням, медом, сметаною з цукром.
Приємного апетиту!