Млинці – 10 рецептів приготування млинців на молоці самих смачних і простих з фото покроково

Млинці на кислому молоці з дірочками


Корисний рецепт для економних господинь: у тісто можна використовувати скисле молоко або кефір, а можна додати і те, і те навпіл. Млинці виходять дуже смачними, з легкою кислинкою і вершковим смаком.

Час приготування: 1 годину.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 210 г;
  • Яйця курячі С2 – 3 шт.;
  • кисле Молоко – 500 мл;
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • Сіль поварена – 0,5 ч. л.;
  • Ванілін – щіпка;
  • Соняшникова олія дезодорована – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Дрібні яйця розбити в чашку по одному, щоб перевірити на свіжість. Потім змішати і відправити у велику посуд.

2. Туди ж всипати сіль з цукровим піском. Збити всю масу за допомогою міксера або віночка до однорідності. Якщо млинці потрібні якнайсолодше, потрібно додати трохи більше цукру.

3. Вилити в тісто половину кислого молока, перемішати до об’єднання.

4. Попередньо просіяне борошно з дрібкою ваніліну по ложці додавати в тісто, збивати кожен раз, щоб не з’явилися грудочки.

5. Коли вся мука додана, вилити в тісто інше кисле молоко і збити все міксером. Тісто має бути рідким.

6. Влити 2-3 ст. л. рослинного масла в тісто, перемішати і залишити постояти на столі, накривши рушником, близько 5 хв.

7. Чавунну сковороду розігріти на плиті, змастити за допомогою силіконової кисті частиною залишився рослинного масла. Масла не повинно бути багато, інакше при розподілі тесту з сковороді воно не дасть млинцю лягти рівно.

8. Налити кілька столових ложок тесту в сковороду, розподілити тісто по колу і смажити блін близько 25 сек.

9. Перевернути млинець силіконової лопаткою і смажити з іншого боку ще приблизно 7-10 сек.

10. Готові млинці подавати з варенням, медом, сметаною з цукром.

Приємного апетиту!