Млинці – 10 рецептів приготування млинців на молоці самих смачних і простих з фото покроково

Заварні млинці на молоці з окропом

Тісто на такі млинці заварним називається, тому що в нього додають окріп і тісто заварюється. Клейковина борошна починає інтенсивно працювати, тому такі млинці хоч і тонкі, але не рвуться. Зручний рецепт і тим, що не вимагає ваг, тільки стакани і ложки.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 7.

Склад:

  • Молоко коров’яче – 2 склянки;
  • Крутий окріп – 1 стакан;
  • Борошно пшеничне – 2 склянки;
  • Яйця курячі добірні – 3 шт.;
  • Цукор – 3 ст. л.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Олія соняшникова без запаху – 4 ст. л.;
  • Масло вершкове – для промазування млинців.

Процес приготування:

1. В широкий посуд розбити яйця, всипати цукор і сіль, збити масу віночком або міксером до об’єднання.

2. До яєчної суміші додати молоко, половину соняшникової олії.

3. В іншу миску просіяти борошно і потроху додати в тісто, безперервно збиваючи міксером або віночком.

4. Закип’ятити чайник і набрати склянку окропу. Не перестаючи розмішувати, тонкою цівкою обережно влити в тісто весь окріп. Ще раз збити міксером або віночком, прибираючи з’явилися грудочки і домагаючись максимальної гладкості тесту.

5. Сковороду розігріти на сильному вогні, потім вогонь трохи зменшити.

6. У чашку вилити залишки рослинного масла і підготувати силіконову кисть.

7. Змастити поверхню сковороди олією, налити 1 велику ложку тесту. Повертати сковороду по колу, розподіляючи тісто.

8. Коли нижня сторона млинця зарум’яниться, а краї млинця почнуть ставати ламкими, перевернути млинець і смажити на іншій стороні приблизно 10 сек.

9. Акуратно зняти готовий млинець на тарілку і швидко змащувати шматочком вершкового масла.

10. Випекти, таким чином, всі млинці, змащуючи перед кожною порцією тесту сковороду рослинною олією і промасливая кожен млинець.

11. В млинці можна загорнути пару шматочків шоколаду, горіхову шоколадну пасту або мармелад і злегка розігріти в мікрохвильовій печі, вийдуть млинці з швидкою начинкою.

Приємного апетиту!