Заварні млинці на молоці з окропом
Тісто на такі млинці заварним називається, тому що в нього додають окріп і тісто заварюється. Клейковина борошна починає інтенсивно працювати, тому такі млинці хоч і тонкі, але не рвуться. Зручний рецепт і тим, що не вимагає ваг, тільки стакани і ложки.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 7.
Склад:
- Молоко коров’яче – 2 склянки;
- Крутий окріп – 1 стакан;
- Борошно пшеничне – 2 склянки;
- Яйця курячі добірні – 3 шт.;
- Цукор – 3 ст. л.;
- Сіль – 0,5 ч. л.;
- Олія соняшникова без запаху – 4 ст. л.;
- Масло вершкове – для промазування млинців.
Процес приготування:
1. В широкий посуд розбити яйця, всипати цукор і сіль, збити масу віночком або міксером до об’єднання.
2. До яєчної суміші додати молоко, половину соняшникової олії.
3. В іншу миску просіяти борошно і потроху додати в тісто, безперервно збиваючи міксером або віночком.
4. Закип’ятити чайник і набрати склянку окропу. Не перестаючи розмішувати, тонкою цівкою обережно влити в тісто весь окріп. Ще раз збити міксером або віночком, прибираючи з’явилися грудочки і домагаючись максимальної гладкості тесту.
5. Сковороду розігріти на сильному вогні, потім вогонь трохи зменшити.
6. У чашку вилити залишки рослинного масла і підготувати силіконову кисть.
7. Змастити поверхню сковороди олією, налити 1 велику ложку тесту. Повертати сковороду по колу, розподіляючи тісто.
8. Коли нижня сторона млинця зарум’яниться, а краї млинця почнуть ставати ламкими, перевернути млинець і смажити на іншій стороні приблизно 10 сек.
9. Акуратно зняти готовий млинець на тарілку і швидко змащувати шматочком вершкового масла.
10. Випекти, таким чином, всі млинці, змащуючи перед кожною порцією тесту сковороду рослинною олією і промасливая кожен млинець.
11. В млинці можна загорнути пару шматочків шоколаду, горіхову шоколадну пасту або мармелад і злегка розігріти в мікрохвильовій печі, вийдуть млинці з швидкою начинкою.
Приємного апетиту!