Глазур для паски – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Не за горами Великдень. Це свято не обходиться без пишних пасок. Самим кращим прикрасою для них є глазур. Як приготувати якісну глазур, ми розповімо в 10 рецептів, зібраних в цій статті.

Класична біла глазур для паски з цукрової пудри

Класична біла глазур чудово доповнює паски, робить їх більш красивими і ароматними. Після застигання глазур стає щільною і матовою, добре тримається і не розсипається.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Цукрова пудра 200 гр.
  • Сік лимонний 2 ст. л.
  • Вода-2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати глазур для паски? Видавіть необхідну кількість соку з лимона.
  2. В лимонний сік поступово додайте цукрову пудру і перемішуйте.
  3. Далі влийте кілька столових ложок води, інтенсивно перемішуючи інгредієнти до однорідної маси.
  4. Цукрової пудри або води може знадобиться трохи більше або менше. Все залежить від того, яку консистенцію глазурі ви хочете отримати.
  5. Готовою глазур’ю полийте вашу випічку і дайте їй час на застигання.

Приємного апетиту!

Білкова глазур для паски, щоб не кришилась

Всім хочеться, щоб паски були ошатними і красивими. Але глазур виконує не тільки декоративну функцію, але має сакральний зміст, а саме позначає чисті помисли тих, хто буде їсти святкову випічку.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • цукрова Пудра – 200 гр.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Сік лимона – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Яйце помийте, розбийте, відокремте білок від жовтка.

2. У миску з білком просійте цукрову пудру.

3. Збийте інгредієнти міксером. Маса повинна стати пишною і білої.

4. Далі влийте в глазур лимонний сік і продовжуйте збивати до стійких піків.

5. Готову глазур повинна вийти густою, гладкою і добре тримати форму.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт глазурі для паски з желатином

Глазур для пасок може бути не тільки з однієї цукрової пудри або яєчних білків, але і з желатином. Завдяки желатину глазур буде менш крихкою і не розсиплеться при нарізуванні паски.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Цукор – 1 склянка
  • Желатин – 1 ч. л.
  • Вода – 6 ст. л.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте чайну ложку желатину і дві столові ложки води, залиште на кілька хвилин.

2. У каструлю всипте цукор і влити 4 столові ложки води, перемішайте і поставте на слабкий вогонь.

3. Нагрівайте сироп до повного розчинення цукру, потім зніміть з плити, трохи охолодіть і викладіть в нього набряклий желатин. Розмішайте до повного розчинення грудочок желатину.

4. Цукровий сироп з желатином перелийте в зручну ємність і збийте міксером до побіління.

5. Глазур виходить густий і білої, вона добре тримає форму і не кришиться після застигання.

Приємного апетиту!

Глазур для паски на Великдень з молока і цукрової пудри

Прикраса для паски – справа не менш важливе, ніж сама випічка. Крім того, що глазур робить паски святковими і красивими, вона дозволяє зберегти свіжість і м’якість випічки на більш довгий час.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Молоко – 4 ст. л.
  • цукрова Пудра – 150 гр.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте молоко, доведіть його до кипіння.

2. Цукрову пудру просіяти через дрібне сито, щоб не було грудок.

3. Змішайте кип’ячене молоко і цукрову пудру.

4. Збивайте інгредієнти міксером протягом 4-5 хвилин.

5. Коли глазур повністю охолоне, можна наносити її на паски.

Приємного апетиту!

Дуже смачна лимонна глазур для паски

Здобний паска з ароматною лимонної глазур’ю на святковому столі безсумнівно приверне загальну увагу. Крім того, ніжна випічка чудово поєднується з кисло-солодкою глазур’ю.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • цукрова Пудра – 100 гр.
  • Сік лимонний – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Видавіть сік з лимона руками або за допомогою соковижималки.

2. Цукрову пудру просійте через сито.

3. Влийте лимонний сік в пудру і перемішайте інгредієнти до однорідного стану.

4. Глазур поступово стане однорідною і перетвориться на в’язку, повільно стікає масу.

5. Глазур’ю полийте остиглі паски і дочекайтеся поки вона застигне.

Приємного апетиту!

Як приготувати шоколадну глазур для паски на Великдень?

Шоколадна глазур однаково добре підходить для великодніх пасок і тортів. Вона має насичений смак і красивий темний колір. Готується глазур з додаванням вершків.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Какао – 65 гр.
  • Вершки 30 % – 100 мл
  • Вода – 175 мл
  • Цукор – 150 гр.
  • Желатин – 10 гр.

Процес приготування:

1. Желатин замочіть в двох столових ложок води, залиште на 10 хвилин для набухання.

2. У каструлі змішайте воду, вершки і цукор. Поставте ємність на вогонь.

3. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння, але не кип’ятіть. Цукор повинен повністю розчинитися.

4. Після кипіння, додайте какао, просіяти через сито.

5. Добре перемішайте глазур, щоб не залишилося грудочок. Потім додайте в теплу масу набряклий желатин.

6. Ретельно перемішайте глазур, при необхідності процідіть її через сито.

7. Остиглу нанесіть глазур на паски і залиште до застигання. Шоколадна глазур не розсипається і має глянцевий вигляд.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування глазурі для паски зі згущеним молоком

Зазвичай глазур для великодніх пасок готується з яєчного білка. Однак, існує ще величезна кількість рецептів, які також варті уваги, наприклад, смачна і пластична глазур із згущеного молока.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Молоко сухе – 4 ст. л.
  • Молоко згущене – 6-8 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску всипте сухе молоко.

2. Додайте згущене молоко, перемішайте.

3. Далі влийте лимонний сік і з його допомогою відрегулюйте густоту глазурі по своєму смаку.

4. В кінці додайте ванілін або ванільний екстракт за смаком.

5. Нанесіть глазур на паски і дайте їй застигнути.

Приємного апетиту!

Глазур для паски без додавання яєць

Цукрову глазур використовують для прикраси різної випічки. Особливо актуально це для Великодніх пасок. Пропонуємо вам ознайомитися з рецептом і спробувати приготувати чудову глазур без використання яєць.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • цукрова Пудра – 70 гр.
  • Вода – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску просійте цукрову пудру.

2. До цукровій пудрі додайте лимонний сік і перемішайте інгредієнти.

3. Після цього влийте воду і знову добре перемішайте масу.

4. Заважайте до тих пір, поки глазур не придбає однорідну консистенцію. Потім протягом декількох хвилин збивайте глазур міксером, це зробить її більш пишною і світлою.

5. В кінці додайте ванілін, перемішайте і можна прикрашати паски глазур’ю.

Приємного апетиту!

М’яка глазур для паски, щоб не липла і не обсипалася

По цьому рецепту ви зможете приготувати чудову білосніжну глазур для великодніх пасок. Її головна перевага полягає в тому, що вона не розсипається після застигання.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-5.

Інгредієнти:

  • Желатин – 1 ч. л.
  • Вода – 7 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка

Процес приготування:

1. Желатин замочить в двох столових ложках води і залиште на пару хвилин, щоб він набух.

2. Цукор змішайте з рештою водою. Поставте сироп на вогонь і підігрійте його до повного розчинення цукру.

3. Цукровий сироп зніміть з плити, додайте лимонний сік і збийте до однорідності.

4. Потім в глазур додайте желатинову масу і продовжуйте збивати до повного розчинення желатину.

5. Готову глазур нанесіть на остиглі паски і дайте їй повністю застигнути.

Приємного апетиту!

найпростіший рецепт глазурі для паски з крохмалем

Простий рецепт глазурі для великоднього кошика. Вона готується з бюджетних інгредієнтів і не вимагає багато часу. Нанести її можна відразу після остигання пасок.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Крохмаль – 8 гр.
  • цукрова Пудра – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Молоко – 6 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. Змішайте крохмаль з цукровою пудрою і ваніліном.

2. Додайте суху суміш молоко і рослинне масло.

3. Змішайте інгредієнти до однорідності.

4. При необхідності додайте більше або менше цукрової пудри, щоб зробити глазур необхідного ступеня густоти.

5. Глазур застигає дуже швидко і не розсипається.

Приємного апетиту!