Піца на кефірі на сковороді – 5 швидких рецептів з покроковими фото

Піца на кефірі готується дуже просто і швидко. На неї можна додати будь-яку начинку і через кілька хвилин одержати пишне і смачне блюдо, яке сміливо можна подавати до столу. Тому пропонуємо вам 5 варіантів приготування такої піци.

Піца на кефірі на сковороді за 10 хвилин

У підігрітий кефір додається яйце, сіль, розпушувач, соняшникову олію і борошно. Отримане тісто викласти на сковороду і випікають 5 хвилин. Далі воно змащується кетчупом, зверху викладається томатний, куряче філе, болгарський перець і тертий сир. Через 5 хвилин піца готова.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 10 ст. л.
  • Кефір-1 склянка
  • Розпушувач 1.5 ч. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Масло рослинне для смаження
  • Для начинки:
  • Куряче філе 200 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Помідор за смаком
  • Перець болгарський за смаком
  • Кетчуп за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну піцу на кефірі на сковороді? Для початку злегка підігріваємо кефір, щоб він був теплим. Далі додаємо до нього розпушувач для тіста, одне яйце, щіпку солі і соняшникову олію. Потім все добре перемішуємо. Якщо розпушувача немає, то додаємо соду, гашену оцтом.
  2. Тепер засипаємо в отриману суміш пшеничне борошно і замішуємо густе тісто. Воно повинне вийти трохи густіше, ніж на оладки і сповзати з ложки.
  3. Беремо сковороду з товстим дном розігріваємо на ньому рослинне масло, далі викладаємо тісто і розрівнюємо його за допомогою ложки в тонкий рівний шар. Накриваємо сковороду кришкою і випікаємо тісто 5 хвилин на повільному вогні.
  4. Після того як основа трохи схопиться, змащуємо її кетчупом, зверху викладаємо нарізане куряче філе, помідор, болгарський перець і посипаємо все натертим на тертці твердим сиром. При бажанні можна також додати приправ або спецій.
  5. Тепер знову накриваємо сковороду кришкою і готуємо піцу на середньому вогні ще протягом п’яти хвилин. Перекладаємо готову страву на тарілку, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!