Кабачковий торт – 10 кращих рецептів з покроковими фото

Навіть ті, хто на дух не переносять кабачки, обов’язково закохається в цей овоч, якщо його правильно приготувати, а саме спекти кабачковий торт. З основою із стиглих кабачків поєднуються самі різні начинки, починаючи від сезонних овочів і сиру, закінчуючи птахом і м’ясом. Таке блюдо з легкістю прикрасить святковий стіл і різноманітить сімейний вечерю.

Кабачковий торт з помідорами, часником і майонезом

Коли набридли банальні закуски, а від кабачків стіл ломиться – готуємо оригінальну, смачну та неймовірно гарну закуску. Торт з кабачкового млинців з начинкою з свіжих соковитих томатів, сиру, часнику і майонезу напевно підкорить серця багатьох!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Кабачок 500 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Борошно 3 ст. л.
  • Помідори 3 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 3 ст. л.
  • Кріп 1 ст. л.
  • Сир 60 гр.
  • Масло рослинне 5 ст. л.
  • Петрушка за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний кабачковий торт? Кабачки обполіскуємо під струменем води, очищаємо від щільної шкірки і натираємо на крупній тертці. Отриману масу солимо, даємо пару хвилин постояти, віджимаємо і зливаємо надлишки соку.
  2. Далі, вбиваємо два яйця і перемішуємо.
  3. Додаємо кілька столових ложок борошна і знову все розмішуємо.
  4. Додаємо дрібно нарізаний зелений лук, пробуємо і при необхідності солимо і перчимо.
  5. Масу гарненько перемішуємо і тісто для овочевих млинців готове.
  6. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії, викладаємо трохи тіста і розрівнюємо у млинець.
  7. Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.
  8. Готові млинчики залишаємо приблизно на 10 хвилин, щоб вони стали теплими, а не гарячими.
  9. Приготуємо соус. В піалі змішуємо сметану, майонез, подрібнений кріп і зубчики часнику, пропущені через прес.
  10. Приступаємо до складання торта. На плоске блюдо викладаємо блін, змащуємо соусом і кладемо помідори, нарізані тонкими півкільцями. Приправляємо начинку чорним меленим перцем.
  11. Наступним шаром знову кладемо блін, промазуємо сметанно-часниковим соусом, помідорами і невеликою кількістю тертого сиру. Повторюємо до того моменту, поки не закінчаться кабачкові коржі і інші компоненти.
  12. Готовий тортик ставимо в холодильну камеру на 2 години для просочення і після насолоджуємося. Приємного апетиту!