Кабачковий торт – 10 кращих рецептів з покроковими фото

Навіть ті, хто на дух не переносять кабачки, обов’язково закохається в цей овоч, якщо його правильно приготувати, а саме спекти кабачковий торт. З основою із стиглих кабачків поєднуються самі різні начинки, починаючи від сезонних овочів і сиру, закінчуючи птахом і м’ясом. Таке блюдо з легкістю прикрасить святковий стіл і різноманітить сімейний вечерю.

Кабачковий торт з помідорами, часником і майонезом

Коли набридли банальні закуски, а від кабачків стіл ломиться – готуємо оригінальну, смачну та неймовірно гарну закуску. Торт з кабачкового млинців з начинкою з свіжих соковитих томатів, сиру, часнику і майонезу напевно підкорить серця багатьох!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Кабачок 500 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Борошно 3 ст. л.
  • Помідори 3 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 3 ст. л.
  • Кріп 1 ст. л.
  • Сир 60 гр.
  • Масло рослинне 5 ст. л.
  • Петрушка за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний кабачковий торт? Кабачки обполіскуємо під струменем води, очищаємо від щільної шкірки і натираємо на крупній тертці. Отриману масу солимо, даємо пару хвилин постояти, віджимаємо і зливаємо надлишки соку.
  2. Далі, вбиваємо два яйця і перемішуємо.
  3. Додаємо кілька столових ложок борошна і знову все розмішуємо.
  4. Додаємо дрібно нарізаний зелений лук, пробуємо і при необхідності солимо і перчимо.
  5. Масу гарненько перемішуємо і тісто для овочевих млинців готове.
  6. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії, викладаємо трохи тіста і розрівнюємо у млинець.
  7. Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.
  8. Готові млинчики залишаємо приблизно на 10 хвилин, щоб вони стали теплими, а не гарячими.
  9. Приготуємо соус. В піалі змішуємо сметану, майонез, подрібнений кріп і зубчики часнику, пропущені через прес.
  10. Приступаємо до складання торта. На плоске блюдо викладаємо блін, змащуємо соусом і кладемо помідори, нарізані тонкими півкільцями. Приправляємо начинку чорним меленим перцем.
  11. Наступним шаром знову кладемо блін, промазуємо сметанно-часниковим соусом, помідорами і невеликою кількістю тертого сиру. Повторюємо до того моменту, поки не закінчаться кабачкові коржі і інші компоненти.
  12. Готовий тортик ставимо в холодильну камеру на 2 години для просочення і після насолоджуємося. Приємного апетиту!

Кабачковий торт з сиром і помідорами

Прекрасна закуска з сезонних овочів, від якої ніхто не залишиться байдужим – ніжний кабачковий торт. Овочеві млинці чудово поєднуються з ніжним соусом і начинкою з садових томатів та сиру.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Кабачки (середні) – 3 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Майонез – 70 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сир вершковий – 120 гр.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Кілька середніх кабачків натираємо на крупній серке, солимо, перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин. Після, віджимаємо від надлишків рідини.

2. До подрібненим кабачків додаємо яйця, борошно, сіль і чорний перець – ретельно перемішуємо до однорідності.

3. На невеликій кількості олії смажимо млинці.

4. Стиглі помідори нарізаємо кільцями.

5. Зубчики часнику пропускаємо через часникодавку.

6. В окремій піалі з’єднуємо вершковий сир, майонез і подрібнений часник.

7. Твердий сир натираємо на тертці.

8. Приступимо до складання торта. На плоске блюдо застеляємо лист пергаментного паперу, кладемо першу овочеву корж, змащуємо часниковим соусом і кладемо кільця томатів. Перекриваємо другим млинцем і знову викладаємо начинку. Повторюємо до того моменту, поки не закінчаться продукти.

9. Коли збірка закінчена, злегка притискаємо торт до поверхні для того, щоб кожен шар максимально просочився.

10. Для прикраси останній млинець промазуємо залишками соусу, посипаємо натертим сиром і викладаємо кілька шматочків помідорів і гілочок свіжої петрушки. Приємного апетиту!

Як приготувати торт з кабачків на сковороді?

В самий розпал кабачків, кожна господиня просто зобов’язана приготувати дуже смачний торт з кабачкового млинців з начинкою з помідорів і часнику. З першого укусу це блюдо стане одним з улюблених, а рецепт ви будете повторювати знову і знову.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Майонез – ½ склянки
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля зелена – ¼ пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо «тісто». М’якоть кабачків натираємо на крупній тертці і трохи отживаем, позбавляючись від надлишків рідини. Додаємо борошно, яйця, сіль і чорний мелений перець – гарненько перемішуємо до однорідності і тісто готове.

2. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо тонкі млинці з двох боків до утворення золотистої скоринки апетитною.

3. Готові млинці залишаємо на 7-10 хвилин для охолодження.

4. Для приготування начинки, кілька зубчиків часнику пропускаємо через прес і з’єднуємо з майонезом. Помідори нарізаємо тонкими кільцями і приступаємо до збірки. На плоске блюдо кладемо один млинець, промазуємо часниковим соусом і розкладаємо помідори. Повторюємо до того моменту, поки не закінчаться інгредієнти.

5. Останній шар змащуємо майонезом, прикрашаємо томатами і подрібненою зеленою цибулею. До столу можна подавати відразу або дати просочитися в холодильнику протягом півгодини. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт торта з кабачкового млинців

Коли полиці ломляться від кабачків – готуємо дуже «нарядний», ароматний і найголовніше – смачний кабачковий торт з ніжною начинкою. Така страва прикрасить будь-який святковий стіл і різноманітить сімейні обіди.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Кабачки – 1 кг
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.
  • Сир плавлений – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Яйця перепелині – 5-7 шт.
  • Помідори черрі – 5-7 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Приготуємо тісто. Кабачки очистити від шкірки і натираємо на крупній тертці.

2. Вбиваємо курячі яйця.

3. Масу добре перемішуємо.

4. Наступним кроком засипаємо борошно, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

5. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо тонкі млинчики, товщиною не більше 5 мм до золотистого кольору.

6. Перевертаємо і смажимо з другої сторони ще пару хвилин.

7. Займемося начинкою. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо.

8. Моркву натираємо на дрібній тертці.

9. В окремій сковороді обсмажуємо цибулю до прозорості.

10. І додаємо подрібнену моркву. Обсмажуємо на середньому вогні до м’якості овочів.

11. Готуємо ароматний соус. Будь-яку обрану вами зелень максимально дрібно шаткуємо.

12. У глибокій піалі з’єднуємо сметану (залишаємо 2 столові ложки для прикраси), сіль і часник, пропущений через прес.

13. Отриману заправку ретельно розмішуємо.

14. Засипаємо подрібнену зелень.

15. І знову перемішуємо.

16. На плоске блюдо викладаємо перший млинець і промазуємо плавленим сиром.

17. Зверху рівним шаром викладаємо засмажку.

18. Цибулю і моркву промазуємо часниковим соусом.

19. Начинку прикриваємо другим млинцем.

20. Змащуємо ніжним сиром.

21. Викладаємо овочі.

22. І знову мажемо соусом.

23. Повторюємо третій шар, і самий верхній млинець промазуємо залишками сметани.

24. Прикрашаємо цільними чері та перепелиними яйцями, також за бажанням, можна додати дрібно нарізаний зелений лук. Приємного апетиту!

Смачний кабачковий торт з сирним сиром

Рецепт, який напевно сподобається любителям закусок і часнику і сиру – торт з кабачкового млинців, для приготування якого знадобляться лише сезонні овочі і трохи вільного часу.

Час готування – 2 ч. 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Кабачок (середній) – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – ½ склянки
  • Борошно лляне — 2-3 ст. л.
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Сметана – ½ склянки
  • Часник – 2 зуб.
  • Сир напівтвердий – 50 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Кунжут – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Для приготування тіста подрібнюємо кабачок на дрібній тертці.

2. Додаємо яйця, сіль і борошно – гарненько перемішуємо.

3. В останню чергу додаємо пару столових ложок льняної муки – знову перемішуємо і тісто готове.

[4. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії, ложкою викладаємо трохи тіста, розподіляємо і смажимо тонкі млинці з двох сторін до золотистого кольору.

5. Готуємо начинку. В окремій піалі з’єднуємо сирний сир, сметану і пару зубчиків часнику, пропущених через прес – ретельно розмішуємо.

6. На плоске блюдо викладаємо перший млинець і щедро промазуємо начинкою.

7. Далі кладемо другий корж», змащуємо і так повторюємо, поки не закінчаться млинці.

8. Верхівку посипаємо кунжутом, натертим напівтверді сиром і прикрашаємо зеленню. Прибираємо торт на кілька годин в холодильну камеру і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування кабачкового торта з фаршем

Неймовірно ніжні овочеві коржі, начинка з обсмаженого фаршу – все це поєднує в собі кабачковий торт, на приготування якого ви не витратите багато часу, а результатом напевно будете задоволені.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Кабачки – 1,2 кг
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 6 ст. л.
  • Фарш – 600 гр.
  • Помідори – 250-300 гр.
  • Сметана – 600 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для готування тесту натираємо кабачки на крупній тертці, щедро посипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб овочі дали сік. Після закінчення часу злегка віджимаємо і зливаємо надлишки рідини.

2. До подрібненим кабачків додаємо борошно, вбиваємо яйця і приправляємо меленим перцем по своєму смаку – гарненько перемішуємо до однорідної консистенції.

3. Деко устеляємо листом пергаментного паперу для запікання, за допомогою кулінарної пензлика промазуємо рослинним маслом.

4. В рівний шар викладаємо на пергамент кабачкове тісто.

5. Випікаємо майбутні коржі в духовій шафі при температурі 200 градусів протягом півгодини.

6. Поки «тісто» готується, в сковороді обсмажуємо фарш близько 5 хвилин.

7. Томати перебиваємо в блендері до стану пюре.

8. Подрібнені томати перекладаємо в сковороду до фаршу, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 20 хвилин. За своїм смаком додаємо сіль і чорний мелений перчик.

9. Готовий і злегка остиглий корж розрізаємо на 4 рівні частини.

10. Обрану вами зелень дрібно шаткуємо.

11. Для приготування соусу в піалі змішуємо сметану і пропущені через прес зубки часнику – розмішуємо.

12. Приступаємо до збірки. На блюдо кладемо ¼ коржа, змащуємо соусом і викладаємо трохи начинки. Повторюємо це дія з усіма верствами.

13. Верхівку також змащуємо соусом і прикрашаємо гілочками свіжої зелені. Приємного апетиту!

Торт з кабачків з морквою і цибулею

Проста, швидка і дуже смачна закуска з кабачків, яку можна сміливо подавати на святковий стіл – торт з овочевих млинців з додаванням пересмажених цибулі і моркви. Такий «пиріг» можна представляти у ролі закуски, а так само, як самостійне блюдо.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Кабачок (великий) – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 4-5 ст. л.
  • Сметана/майонез – 3-4 ст. л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Кабачок обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників, розрізаємо на шматочки, очищаємо від шкірки і виймаємо насіння.

2. Натираємо на дрібній тертці, солимо і перекладаємо в сито або друшляк, щоб надлишки рідини могли стекти.

3. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і дрібно ріжемо.

4. Морква також очищаємо і натираємо на крупній тертці.

5. У сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо цибулю при постійному помішуванні близько 4-5 хвилин.

6. Після закінчення часу відправляємо до цибулі моркву, солимо і перчимо – готуємо на середньому вогні до м’якості і наша начинка готова.

7. Будь-яку обрану вами зелень дрібно шаткуємо і змішуємо з пропущеним через прес часником і майонезом або сметаною. Всі компоненти добре перемішуємо.

8. Кабачкову масу віджимаємо, перекладаємо в глибоку ємність, додаємо яйця і борошно – замішуємо тісто.

9. Також приправляємо кабачкову суміш сіллю і меленим перцем – тісто готове.

10. Кабачкові млинці обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору на рослинній олії.

11. На плоске блюдо викладаємо один млинець і щедро змащуємо соусом з часником і зеленню.

12. Зверху викладаємо частину засмажених овочів.

13. Повторюємо шари, поки не закінчаться млинці і начинка.

14. До столу можна подавати відразу ж після завершення готування, а можна дати настоятися кілька годин у холодильнику. Приємного апетиту!

ПП кабачковий торт в домашніх умовах

Якщо ви думаєте, що правильне харчування – це несмачно, дорого і одноманітно, то ви дуже сильно помиляєтеся! На ПП можна не тільки відварену грудинку і гречку без вершкового масла, готуємо приголомшливо смачний торт з кабачкового млинців з пониженою калорійністю.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Кабачки – 600 гр.
  • Помідори – 350 гр.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Йогурт натуральний – 120 гр.
  • Сир «Фета» — 100 гр.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Молоді кабачки промиваємо під струменем води, обсушуємо паперовими рушниками і ріжемо тонкими кільцями, приблизно на 3-4 міліметра товщиною.

2. Деко застеляємо пергаментным листом для запікання, змащуємо оливковою олією, розкладаємо кабачкові гуртки. Овочі солимо і приправляємо улюбленими спеціями.

3. Готуємо в духовій шафі 15 хвилин при температурі 180 градусів.

4. Поки кабачок печеться – томати ріжемо тонкими кружечками.

5. Пір’я зеленої цибулі дрібно шаткуємо.

6. Для приготування соусу в піалу викладаємо 100 грам фети і розминаємо виделкою.

7. Туди ж додаємо натуральний йогурт, спеції і гарненько перемішуємо до однорідної консистенції.

8. Приступаємо до збірки. Беремо круглу форму з рівними краями, перевертаємо і викладаємо частину кабачків, змащуємо соусом.

9. Зверху викладаємо томатні скибочки і знову промазуємо сирної заправкою.

10. Наступним шаром йде дрібно нарубану цибулю.

11. Повторюємо дії до моменту закінчення продуктів.

12. Даємо тортику трохи настоятися, а потім обережно перевертаємо на плоске блюдо.

13. Обережно знімаємо форму і подаємо до столу. Таке можна навіть на ніч! Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний кабачковий торт з грибами

Всім давно відомі рецепти тортів з овочевими млинцями та начинкою з майонезу і часнику, однак, якщо в класичний кабачковий торт додати ще й ароматні гриби – страва заграє абсолютно новими фарбами.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Яйця – 6 шт.
  • Борошно – 12 ст. л.
  • Сир «Моцарелла» — 160 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сметана – 6 ст. л.
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Салат листовий – 5 листочків.
  • Печериці – 350 гр.
  • Маслини – 12 шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Молоденькі кабачки обполіскуємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

2. Одну цибулину середнього розміру очищаємо від лушпиння, дрібно рубаємо і обсмажуємо на олії до м’якості.

3. У ту ж сковороду засипаємо печериці, нарізані досить крупно. Тушкуємо на середньому вогні до того моменту, поки з грибів не вийде вся волога.

4. Поки готується зажарка – кабачки натираємо на тертці, солимо і залишаємо на 10 хвилин для того, щоб вони віддали свій сік.

5. Для того щоб під час смаження млинці не розвалювалися – кабачки віджимаємо.

6. Готуємо тісто. До зеленого овочу вбиваємо яйця і гарненько розмішуємо.

7. Наступним етапом вводимо борошно, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

8. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо до однорідної консистенції і наше тісто готове.

9. У сковороді розігріваємо олію, ложкою викладаємо трохи тіста і формуємо блін. Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору.

10. Важливо, щоб кожен корж пропікся не тільки зовні, але і зсередини. Тому рекомендується готувати на середньому вогні.

11. Для приготування соусу, в глибокій тарілці з’єднуємо подрібнений часник, майонез і сметану – перемішуємо.

12. Моцарелу натираємо на крупній тертці.

13. Займемося складанням. На тарілку кладемо один млинець, змащуємо ароматним соусом і викладаємо ½ частину грибів з цибулею – розподіляємо в рівний шар.

14. Зверху посипаємо натертим сиром і гілочками кропу.

15. Наступним шаром викладаємо другий млинець, промазуємо часниковою заправкою і викладаємо тонко нарізані томати. Також посипаємо подрібненим сиром. Подібним чином чергуємо шари з грибами і помідорами до того моменту, поки не закінчаться компоненти.

16. Перед подачею прикрашаємо нарізаними оливками, сиром і листям свіжого і соковитого салату.

Приємного апетиту!

Як приготувати кабачковий торт з куркою?

В розпал сезону домашніх овочів, обов’язково потрібно приготувати овочевий торт на основі кабачкового і курячих млинців, томатів і часнику. Така страва прикрасить будь-який стіл, причому як святковий, так і повсякденний.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1-2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Помідори – 3 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло олію – 4-5 ст. л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Фарш приправляємо сіллю, перцем, додаємо молоко, два яєчних білка і гарненько перемішуємо – основа для курячих коржів готова.

2. Для овочевих млинців натираємо на тертці кабачки, солимо, чекаємо 10 хвилин і віджимаємо – надлишки рідини нам не потрібні. Після, додаємо два жовтки, борошно і манну крупу – розмішуємо.

3. У сковороді розігріваємо олію і смажимо тонкі кабачкові млинці з двох сторін до рум’яної скоринки.

4. Отримуємо приблизно 3-4 млинця.

5. Займемося м’ясними коржами.

6. Також обсмажуємо на олії буквально кілька хвилин, так як курка готується дуже швидко.

7. Готуємо начинку. Цибулю і моркву дрібно нарізаємо і обсмажуємо до готовності. Засмажку перекладаємо в глибоку тарілку, додаємо майонез, часник, пропущений через прес і будь-яку подрібнену зелень за вашим смаком.

8. Помідори ріжемо на тонкі кільця.

9. Приступаємо до складання торта. Для цього чергуємо наступні шари: овочевий корж, курячий корж, соус і помідори. Повторюємо верстви до того моменту, поки не закінчаться інгредієнти.

10. Верхівку прикрашаємо томатами і гілочками свіжої ароматної зелені.

11. Нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу. Приємного апетиту!