Заливний пиріг з картоплею – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з картоплею – це дуже ситна і смачна кулінарна ідея для всієї родини. Таке частування нескладно приготувати своїми руками. Його можна подавати до обіду, в якості перекусу і навіть до святкового столу. Беріть на замітку нашу готову кулінарну збірку з восьми рецептів в духовці з покроковими фотографіями.

Заливний пиріг на кефірі з картоплею

Заливний пиріг на кефірі з картоплею – це ситне і цікаве на смак блюдо для всієї родини. Подавайте частування в гарячому або охолодженому вигляді до обіду, в якості перекусу. Для приготування рум’яного заливного пирога з начинкою використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 12 ч. л. (з гіркою)
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кефір-1 склянка
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Кунжут за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Масло рослинне для змазування форми

Процес приготування:

  1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця.
  2. Додаємо до яєць сіль і соду, збовтуємо виделкою або вінчиком до однорідної суміші.
  3. Вливаємо кефір кімнатної температури.
  4. Перемішуємо вміст до однорідності.
  5. Просіваємо борошно сюди.
  6. Вимішуємо рідкувате тісто до зникнення всіх грудочок.
  7. Очищаємо і промиваємо картопля, після нарізаємо його невеликими кубиками. Солимо за смаком і перемішуємо.
  8. Окремо обсмажуємо на рослинному маслі ріпчасту цибулю і відправляємо його до картоплі. Посипаємо спеціями за смаком і перемішуємо інгредієнти для начинки.
  9. Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом. Сюди ж викладаємо лист пергаменту.
  10. Вливаємо в форму трохи більше половини рідкого тесту.
  11. Рівномірно розподіляємо начинку.
  12. Заливаємо начинку тістом, що залишилося. Посипаємо заготівлю кунжутом і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-60 хвилин.
  13. Заливний пиріг на кефірі з картоплею готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!