Заливний пиріг з картоплею – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з картоплею і фаршем в духовці

Заливний пиріг з картоплею і фаршем в духовці виходить неймовірно соковитим і яскравим смаком. Поживна рум’яна випічка різноманітить ваше домашнє меню. Приготувати її своїми руками нескладно. Скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і викладаємо його в сковороду з рослинним маслом разом з м’ясним фаршем.

Крок 3. Обсмажуємо продукти до рум’янцю, періодично помішуючи. Солимо і перчимо за смаком, після остуджуємо.

Крок 4. Картоплю промиваємо і відварюємо в мундирі близько 10-15 хвилин після кипіння.

Крок 5. Остуджуємо картоплю і очищаємо від шкірки.

Крок 6. Далі овоч нарізаємо тонкими кружечками.

Крок 7. Обмазуємо форму для випікання рослинним маслом. Викладаємо сюди шар з кружечків картоплі.

Крок 8. Викладаємо шар з обсмаженого фаршу з цибулею.

Крок 9. Для заливного тесту збиваємо яйця зі сметаною, содою, сіллю, куркумою і борошном. Заливаємо заготівлею начинку.

Крок 10. Ставимо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Крок 11. Заливний пиріг з картоплею і фаршем в духовці готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!