Заливний пиріг з картоплею і фаршем в духовці
Заливний пиріг з картоплею і фаршем в духовці виходить неймовірно соковитим і яскравим смаком. Поживна рум’яна випічка різноманітить ваше домашнє меню. Приготувати її своїми руками нескладно. Скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Куркума – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Борошно – 5 ст. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю і викладаємо його в сковороду з рослинним маслом разом з м’ясним фаршем.
Крок 3. Обсмажуємо продукти до рум’янцю, періодично помішуючи. Солимо і перчимо за смаком, після остуджуємо.
Крок 4. Картоплю промиваємо і відварюємо в мундирі близько 10-15 хвилин після кипіння.
Крок 5. Остуджуємо картоплю і очищаємо від шкірки.
Крок 6. Далі овоч нарізаємо тонкими кружечками.
Крок 7. Обмазуємо форму для випікання рослинним маслом. Викладаємо сюди шар з кружечків картоплі.
Крок 8. Викладаємо шар з обсмаженого фаршу з цибулею.
Крок 9. Для заливного тесту збиваємо яйця зі сметаною, содою, сіллю, куркумою і борошном. Заливаємо заготівлею начинку.
Крок 10. Ставимо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Крок 11. Заливний пиріг з картоплею і фаршем в духовці готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!