Пиріг на сметані з картоплею в духовці
Пиріг на сметані з картоплею в духовці – це апетитне і цікаве на смак блюдо для всієї родини. Подавайте частування в гарячому або охолодженому вигляді до обіду, в якості перекусу. Для приготування рум’яного заливного пирога з начинкою використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 0,5 склянки
- Сметана – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Картопля – 250 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за смаком. Картоплю попередньо очищаємо від шкірки і промиваємо.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, сіль, чорний мелений перець і курячі яйця. Перемішуємо до однорідності.
Крок 3. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем.
Крок 4. Збиваємо рідке тісто до повної однорідності й зникнення грудочок.
Крок 5. Очищену картоплю ріжемо тонкими кружечками.
Крок 6. Форму для випікання обмазуємо маслом. Вливаємо сюди половину тіста. Викладаємо шар з кружечків картоплі.
Крок 7. Заливаємо все це другою частиною тіста. Посипаємо кунжутом і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
Крок 8. Пиріг на сметані з картоплею в духовці готовий. Подавайте до столу!