Заливний пиріг з картоплею – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг на сметані з картоплею в духовці

Пиріг на сметані з картоплею в духовці – це апетитне і цікаве на смак блюдо для всієї родини. Подавайте частування в гарячому або охолодженому вигляді до обіду, в якості перекусу. Для приготування рум’яного заливного пирога з начинкою використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 склянки
  • Сметана – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Картопля – 250 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за смаком. Картоплю попередньо очищаємо від шкірки і промиваємо.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, сіль, чорний мелений перець і курячі яйця. Перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем.

Крок 4. Збиваємо рідке тісто до повної однорідності й зникнення грудочок.

Крок 5. Очищену картоплю ріжемо тонкими кружечками.

Крок 6. Форму для випікання обмазуємо маслом. Вливаємо сюди половину тіста. Викладаємо шар з кружечків картоплі.

Крок 7. Заливаємо все це другою частиною тіста. Посипаємо кунжутом і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.

Крок 8. Пиріг на сметані з картоплею в духовці готовий. Подавайте до столу!