Заливний пиріг з картоплею – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з грибами і картоплею

Заливний пиріг з грибами і картоплею виходить неймовірно соковитим і яскравим смаком. Ароматна випічка з начинкою нікого не залишить байдужим. До того ж, її неважко приготувати в домашніх умовах. Для цього обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Кефір – 0,5 л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Кунжут – за смаком.

Для начинки:

  • Картопля – 400 гр.
  • Гриби – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Гриби можна використовувати свіжі, заморожені або відварені. Картоплю попередньо відварюємо.

Крок 2. Обсмажуємо подрібнений кубиками цибулю на рослинній олії, після додаємо до нього нарізані пластинками гриби. Солимо, посипаємо спеціями і готуємо всі разом близько 5-10 хвилин. Після додаємо кубики відвареної картоплі і зелень.

Крок 3. Для тіста змішуємо кефір, курячі яйця, сіль, соду і рослинне масло.

Крок 4. Вимішуємо продукт до однорідності і просіваємо борошно сюди. Вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 5. Половину тіста вливаємо у форму для випікання. На тісто викладаємо начинку. Заливаємо рештою тестом. Посипаємо поверхню заготовки кунжутом.

Крок 6. Прибираємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.

Крок 7. Заливний пиріг з грибами і картоплею готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!