Пиріг з чорною смородиною – 8 рецептів в духовці з фото покроково

Чорна смородина – смачна і корисна ягода, яку можна використовувати в тому числі і для начинки пирогів. У статті зібрано 10 оригінальних рецептів прекрасною випічки на будь-який випадок.

Пісочний пиріг з чорною смородиною в духовці

Пісочний пиріг з чорною смородиною добре тримає форму, має хрустку скоринку і сочню ароматну начинку. У багатьох сім’ях такий рецепт є традиційним десертом вихідного дня.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Масло вершкове 100 гр.
  • Борошно пшеничне 230 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Вода 3 ст. л. холодної
  • Для начинки:
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • чорна Смородина 250 гр.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріг з чорною смородиною в духовці? Борошно і розпушувач просіяти в миску, додайте цукор. Вершкове масло наріжте кубиками і додайте його в миску, перемішайте інгредієнти руками в дрібну крихту.
  2. Продовжуйте замішувати тісто, додаючи холодну воду по одній ложці. Доведіть тісто до однорідності і поки займаєтеся начинкою, помістіть його в холодильник.
  3. Смородину помийте і відкиньте на друшляк, щоб вона просохла. Потім змішати ягоди з крохмалем, звичайним і ванільним цукром.
  4. Форму застелити пергаментом. Тісто розділіть на дві не рівні частини. Більшу частину розкачайте і викладіть у форму, зробити бортики, наколіть його виделкою.
  5. На основу з пісочного тіста викладіть ягідну начинку.
  6. Другу частину тіста розкачати, наріжте тонкими смужками і розкладіть поверх начинки. Скріпіть краю тесту.
  7. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів 35-40 хвилин. При бажанні можна посипати гарячий пиріг цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Як спекти смачний пиріг з сиром і чорною смородиною?

Цей рецепт чудового пирога з сиром і чорною смородиною зможе освоїти навіть кондитер початкового рівня. Випічка має легку консистенцію і ніжний смак.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сметана – 80 мл
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Сир – 400 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сметана – 80 мл
  • Крохмаль – 1,2 ст. л.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.
  • Смородина – 1 склянка
  • Цукор коричневий – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіяти в миску разом з розпушувачем, додайте рубане вершкове масло і перемішайте інгредієнти руками до отримання дрібної крихти.

2. Потім всипте цукор і викладіть сметану, перемішайте.

3. Замісіть однорідне тісто, загорнути його в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.

4. Сир разом з цукром збийте блендером. Додайте сметану, ванільну есенцію, крохмаль і все добре перемішайте.

5. Тісто розкачати, викладіть у форми, зробіть бортики і наколіть його виделкою.

6. На тісто викладіть сирну начинку, понад розкладіть чорну смородину, злегка втисніть її в сирну масу і посипте цукром.

7. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Пиріг виходить соковитим і смачним.

Приємного апетиту!

Пиріг з чорною смородиною та сметанною заливкою в домашніх умовах

Літній пиріг з першим урожаєм садової чорної смородини відмінно підійде для сімейного чаювання. Ще задовго до готовності чарівний аромат випічки розлетиться по дому і всі з нетерпінням будуть чекати появи десерту.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • чорна Смородина – 1 склянка
  • Цукор – 0,8 ст. + 1 ст. л.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сметана – 300 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Маргарин – 50 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Горіх мускатний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Маргарин розтопіть на повільному вогні, трохи остудіть, додайте 1 яйце і 2 столові ложки сметани.

2. Далі всипте просіяне борошно, розпушувач, мускатний горіх, цукор і ванілін. Замісити не дуже густе тісто.

3. Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї тісто і розрівняти його.

4. Для заливки змішайте сметану, яйце і столову ложку цукру.

5. На тісто викладіть ягоди смородини і влийте заливку.

6. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 35-40 хвилин, поки тісто по краях не зарум’яниться. Пиріг трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Смачний пиріг на кефірі з чорною смородиною

Простий пиріг для будь-якого випадку. Готується він просто і швидко. Чорна смородина наповнює випічку ароматом і яскравим кисло-солодким смаком.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.
  • чорна Смородина – 1 склянка
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

1. У мисці збийте яйця з звичайним і ванільний цукром.

2. Далі всипте в миску просіяне борошно, розпушувач і влийте кефір, змішайте інгредієнти.

3. Тісто для пирога по консистенції нагадуватиме дуже густу сметану.

4. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, всипте чорну смородину і зверху влийте тісто.

5. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 40 хвилин. Готовий пиріг остудіть, вийміть з форми і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Дріжджовий пиріг з чорною смородиною в духовці

Солодка здобна випічка готується з дріжджового тіста. Пропонуємо вам приготувати м’який, соковитий дріжджовий пиріг з начинкою з чорної смородини.

Час готування: 180 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Дріжджі швидкодіючі – 12 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Цукор – 7 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Ванілін – за смаком.
  • Борошно – 1 кг
  • Для начинки:
  • Смородина чорна – 200 гр.
  • Борошно – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Мак – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У молоко з температурою 38 градусів додайте сіль і цукор, перемішати. Потім додайте розм’якшене вершкове масло, одне ціле яйце і один білок.

2. Просійте борошно і змішайте її з дріжджами. З’єднайте рідкі та сухі інгредієнти, замісіть однорідне тісто, залиште його на 1-1,5 години в теплому місці.

3. Окремо змішайте борошно, цукор і мак, замерзле масло натріть на тертці. Перетріть інгредієнти руками в крихту і приберіть його в холодильник.

4. Форму для пирога змастіть маслом. Тісто викладіть у форму, сформуйте невеликі бортики. На тісто викладіть чорну смородину.

5. Зверху посипте ягоди олійною крихтою. Тісто змастіть збитим жовтком.

6. Випікайте пиріг зі смородиною в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Пиріг остудіть, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий покроковий рецепт пирога з чорною смородиною на листковому тісті

Від соковитого листкового пирога з чорною смородиною не можливо відмовитися. Готується пиріг дуже швидко, особливо, якщо використовувати для нього готове листкове тісто.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • чорна Смородина – 1 склянка
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • цукрова Пудра – для посипання.

Процес приготування:

1. Тісто повністю розморозьте, розкотіть його. Виріжте прямокутник розміром 26х16 сантиметрів.

2. Решту тіста наріжте смужками по 1-1,5 см шириною.

3. Окремо змішайте цукор і крохмаль.

4. Половину ягід розімніть виделкою і змішайте отриману масу з цукрово-крохмальної масою.

5. Викладіть начинку на тісто, зверху всипте решту ягід.

6. Поверх начинки розкладіть смужки тіста, краї основи загорніть до центру, зафіксуйте їх зубочистками.

7. Пиріг випікайте в духовці при 200 градусів 25-30 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою, остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Як приготувати пиріг з замороженої чорної смородини?

В зимовий період заморожені ягоди дозволять вам швидко приготувати смачну випічку до чаю. Ароматний і соковитий пиріг вийде з замороженої чорної смородини.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • цукрова Пудра – для посипання.
  • Для начинки:
  • чорна Смородина заморожена – 250 гр.
  • Молоко згущене – 70 мл
  • Молоко – 60 мл
  • Крохмаль картопляний – 20 гр.

Процес приготування:

1. У миску просіяти борошно, всипте цукор і натріть заморожене вершкове масло на тертці. Змішайте ці інгредієнти руками.

2. Додайте в миску яйце, перемішайте. Якщо тісто погано збирається у грудку, то додайте пару столових ложок крижаної води.

3. Тісто розкачати в круглий коржик, перекладіть його у форму, зробити бортики і наколіть його виделкою. Приберіть заготовку в холодильник на півгодини.

4. Заморожену чорну смородину викладіть в ситечко і розморозьте її.

5. Приготуйте заливку. Змішайте згущене молоко, крохмаль і звичайне молоко.

6. Дістаньте форму з тестом з холодильника. Викладіть ягоди і влийте заливку. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 200 градусів 30 хвилин.

7. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою, остудіть і можна подавати його на стіл.

Приємного апетиту!

Відкритий пиріг з чорною смородиною в духовці

Літні ягоди активно використовуються господинями у приготуванні смачної випічки. Наприклад, дуже цікавими і красивими виходять відкриті пироги з чорною смородиною.

Час готування: 105 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Для начинки:
  • Смородина чорна – 200 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Вершки 33-38 % – 100 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Крохмаль – 20 гр.

Процес приготування:

1. М’яке вершкове масло розітріть з цукром.

2. Додайте в миску яйце, змішайте інгредієнти.

3. Частинами всипте борошно, замісіть однорідне тісто.

4. Тісто розкачайте і викладіть у форму, руками розподіліть тісто по всьому об’єму і зробіть бортики. Поставте форму з тістом в холодильник на півгодини.

5. Смородину подрібніть в блендері, додайте 100 мілілітрів окропу і перемішайте до однорідності. Потім ягідну масу протріть через сито.

6. Окремо збийте яйця віночком. Додайте в яєчну масу смородиновую масу, цукор, вершки і крохмаль, змішайте.

7. Форму з основою помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте 15 хвилин.

8. На корж викладіть начинку з чорної смородини і готуйте пиріг ще 30 хвилин.

9. Відкритий пиріг вийміть з форми, остудіть і потім подавайте разом з чаєм.

Приємного апетиту!