Пиріг з чорною смородиною – 8 рецептів в духовці з фото покроково

Чорна смородина – смачна і корисна ягода, яку можна використовувати в тому числі і для начинки пирогів. У статті зібрано 10 оригінальних рецептів прекрасною випічки на будь-який випадок.

Пісочний пиріг з чорною смородиною в духовці

Пісочний пиріг з чорною смородиною добре тримає форму, має хрустку скоринку і сочню ароматну начинку. У багатьох сім’ях такий рецепт є традиційним десертом вихідного дня.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Масло вершкове 100 гр.
  • Борошно пшеничне 230 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Вода 3 ст. л. холодної
  • Для начинки:
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • чорна Смородина 250 гр.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріг з чорною смородиною в духовці? Борошно і розпушувач просіяти в миску, додайте цукор. Вершкове масло наріжте кубиками і додайте його в миску, перемішайте інгредієнти руками в дрібну крихту.
  2. Продовжуйте замішувати тісто, додаючи холодну воду по одній ложці. Доведіть тісто до однорідності і поки займаєтеся начинкою, помістіть його в холодильник.
  3. Смородину помийте і відкиньте на друшляк, щоб вона просохла. Потім змішати ягоди з крохмалем, звичайним і ванільним цукром.
  4. Форму застелити пергаментом. Тісто розділіть на дві не рівні частини. Більшу частину розкачайте і викладіть у форму, зробити бортики, наколіть його виделкою.
  5. На основу з пісочного тіста викладіть ягідну начинку.
  6. Другу частину тіста розкачати, наріжте тонкими смужками і розкладіть поверх начинки. Скріпіть краю тесту.
  7. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів 35-40 хвилин. При бажанні можна посипати гарячий пиріг цукровою пудрою.

Приємного апетиту!