Профітролі класичні – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Профітролі – популярні вироби з заварного тіста, що прийшли до нас із французької кухні. Продукт можна наповнювати як солоними, так і солодкими начинками. Частування часто подають на фуршети і урочисті події. Приготуйте їх в домашніх умовах, використовуючи кулінарну збірку з покроковим описом процесу.

Класичні профітролі з заварним кремом в домашніх умовах

М’які і ніжні профітролі з заварним кремом легко приготувати за класичним рецептом. Домашній десерт прикрасить сімейне чаювання або святковий стіл. Беріть на замітку смачну кулінарну ідею.

Інгредієнти на
45 порц.

  • Борошно 200 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Вода-1 склянка
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Сіль ⅓ ч. л.
  • Для крему:
  • Молоко коров’яче 2 склянки
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Борошно 60 гр.
  • Масло вершкове 120 гр.
  • Ванілін за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати профітролі в домашніх умовах за класичним рецептом? Відміряємо необхідну кількість продуктів для тіста. Розм’якшене вершкове масло поділяємо на шматочки.
  2. Склянку води кип’ятимо в каструлі, після додаємо сіль, шматочки масла і борошно. Продовжуємо тримати продукти на вогні. Активно помішуємо їх до утворення однорідної маси.
  3. Даємо заготівлі трохи охолонути і по черзі розбиваємо в неї курячі яйця.
  4. Вимішуємо до отримання ніжного і повітряного тіста.
  5. Відправляємо продукт в кондитерський мішок.
  6. Видавлюємо масу на деко, формуючи невеликі профітролі.
  7. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
  8. Даємо свіжої випічки охолонути в духовці.
  9. Підготуємо продукти для приготування заварного крему.
  10. Збиваємо яйця з цукром і ваніліном, доповнюємо їх борошном і молоком. Кип’ятимо масу 2 хвилини, регулярно помішуючи.
  11. У теплу суміш опускаємо шматочки вершкового масла. Збиваємо до його повного розчинення.
  12. З допомогою кондитерського шприца начиняємо профітролі заварним кремом. Класичні профітролі готові. Подавайте їх до столу, прикрасивши цукровою пудрою.