Як спекти профітролі з збитими вершками в духовці?
Солодкі профітролі з збитими вершками – це просте і смачне частування для вашого столу. Десерт підійде як для домашнього чаювання, так і для фуршетного меню. Порадуйте своїх близьких.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 15 шт.
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Вода – 200 мл
- Масло вершкове – 120 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Вершки жирні – 200 гр.
- цукрова Пудра – 100 гр.
- Шоколад – для прикраси.
Процес приготування:
1. У сотейник занурюємо воду, вершкове масло і сіль. Кип’ятимо вміст на помірному вогні.
2. Після кипіння і розчинення масла, опускаємо в масу просіяне борошно. Активно вимішуємо заготівлю близько 3-4 хвилин і знімаємо з плити.
3. Даємо продукту трохи охолонути і розбиваємо в нього яйця.
4. Робимо це по черзі. Ретельно вимішуємо вміст після додавання кожного яйця.
5. Маса повинна вийти ніжною і однорідною.
6. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо заварне тісто на деко з пергаментом.
7. Випікаємо профітролі 10 хвилин при температурі 220 градусів.Залишаємо остигати в духовці.
8. Жирні вершки активно збиваємо з цукровою пудрою, після чого розміщуємо їх у кондитерський шприц.
9. Начиняємо випічку збитими вершками.
10. Прикрашаємо десерт розтопленим шоколадом і подаємо до столу. Готово!