Профітролі класичні – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як спекти профітролі з збитими вершками в духовці?

Солодкі профітролі з збитими вершками – це просте і смачне частування для вашого столу. Десерт підійде як для домашнього чаювання, так і для фуршетного меню. Порадуйте своїх близьких.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 15 шт.

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вершки жирні – 200 гр.
  • цукрова Пудра – 100 гр.
  • Шоколад – для прикраси.

Процес приготування:

1. У сотейник занурюємо воду, вершкове масло і сіль. Кип’ятимо вміст на помірному вогні.

2. Після кипіння і розчинення масла, опускаємо в масу просіяне борошно. Активно вимішуємо заготівлю близько 3-4 хвилин і знімаємо з плити.

3. Даємо продукту трохи охолонути і розбиваємо в нього яйця.

4. Робимо це по черзі. Ретельно вимішуємо вміст після додавання кожного яйця.

5. Маса повинна вийти ніжною і однорідною.

6. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо заварне тісто на деко з пергаментом.

7. Випікаємо профітролі 10 хвилин при температурі 220 градусів.Залишаємо остигати в духовці.

8. Жирні вершки активно збиваємо з цукровою пудрою, після чого розміщуємо їх у кондитерський шприц.

9. Начиняємо випічку збитими вершками.

10. Прикрашаємо десерт розтопленим шоколадом і подаємо до столу. Готово!