Пиріг з чорницею – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з чорницею — смачна і ароматна річна випічка. Яке домашнє чаювання обходиться без саморобних пирогів. Особливо смачною виходить випічка зі свіжими сезонними ягодами та фруктами, наприклад, чорницею. У статті зібрано 10 прекрасних рецептів різноманітних домашніх пирогів.

Дуже смачний пісочний пиріг з чорницею в духовці

Ягоди чорниці дуже часто використовують в приготуванні різних домашніх десертів. До того ж ці ягоди можна назбирати в поїздці на дачу або на природу. Неймовірно смачними виходять пироги з пісочного тіста.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Масло вершкове 120 гр.
  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Жовтки 2 шт.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Сметана 1 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Олія для змащування
  • Для заливки:
  • Сметана 180 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Білки 2 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Крохмаль картопляний 2 ст. л.
  • Для начинки:
  • Чорниця 300 гр.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний пиріг з чорницею в духовці? У миску просійте борошно, додайте жовтки, звичайний і ванільний цукор, сіль, сметану і розм’якшене вершкове масло.
  2. Замісіть пісочне тісто, загорнути його в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
  3. Потім тісто розкачайте. Форму змастіть рослинною олією, викладіть в неї тісто і зробіть невеликі ботики. Наколіть тісто виделкою. Помістіть форму з коржем в духовку, розігріту до 200 градусів на 18 хвилин.
  4. Підготуйте сметанную заливку. Змішайте сметану, яєчні білки, крохмаль, простий і ванільний цукор.
  5. У підготовлений корж всипте чорницю, посипте їх цукром.
  6. Залийте ягоди сметанною заливкою і помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на 25-30 хвилин.
  7. Пісочний пиріг трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!