Пиріг з чорницею – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Ніжний і повітряний фінська пиріг з чорницею

Фінським пиріг називається, тому що в його складі багато молочних продуктів, якими знайома ця країна. Пиріг має дуже ніжний смак і ніжну текстуру.

Час готування: 95 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Для коржа:
  • Борошно пшеничне – 125 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Мигдаль мелений – 50 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Для начинки:
  • Сметана – 250 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Цукор – 70 гр.
  • Чорниця – 200 гр.
  • Для прикраси:
  • мигдальні Пелюстки – 20 гр.

Процес приготування:

1. У миску просіяти борошно, викладіть сир, вершкове масло і мелений мигдаль. Перемішайте інгредієнти руками до стану дрібної крихти.

2. Потім додайте яйце і замісіть однорідне тісто.

3. Тісто розкачайте в тонкий пласт і викладіть його в форму, сформуйте невеликі бортики. Наколіть корж виделкою і відправте на 20 хвилин у холодильник.

4. У мисці змішайте міксером два яйця, сметану і цукор.

5. Дістаньте форму з холодильника, влийте в нього вершкову начинку і всипте чорницю. Поставте пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45 хвилин.

6. Готовий пиріг посипати мигдалевими пелюстками, трохи остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!