Пісне тісто для пиріжків – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Пісне тісто для пиріжків – м’яке і податливе, підходить для будь-солодкою або солоною начинки. Навіть у Піст ваша родина не залишиться без смачного доповнення до чаю або інших напоїв. Замішується тісто без додавання молока і яєць. Найчастіше борошно змішують з питною водою, овочевим відваром або мінералкою. Ми розповімо про всі можливі рецепти.

Пісне тісто для пиріжків з сухими дріжджами

Пісне тісто для пиріжків з сухими дріжджами замішується дуже просто. При цьому швидкодіючі дріжджі дозволяють тесту дуже добре піднятися. Пиріжки виходять рум’яними, повітряними і легкими, вам точно сподобається.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Масло рослинне 70 мл
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Вода питна 500 мл
  • Дріжджі швидкодіючі 11 гр.
  • Борошно пшеничне 1 кг

Процес приготування:

  1. Воду трохи підігрійте. Влийте її в об’ємну миску, розчиніть в ній швидкодіючі дріжджі. Зверніть увагу на термін їх придатності, інакше тісто може не вийти.
  2. В дріжджову масу всипте сіль, перемішайте.
  3. Додайте столову ложку цукру, розмішайте суміш ложкою.
  4. Далі додайте до вмісту миски рослинну олію, добре перемішайте масу.
  5. Тепер поступово додавайте борошно пшеничне, просеивайте її через дрібне сито.
  6. Коли вся мука буде додана, вимішуйте тісто руками 6-8 хвилин, поки воно не стане однорідним і не перестане липнути до рук.
  7. Миску промажте рослинним маслом і викладіть в неї тісто. Накрийте миску вологим рушником і залиште тісто для підйому в теплому місці мінімум на годину.
  8. Тісто збільшиться в обсязі, як мінімум в два рази. Обімніть його руками і можна ліпити пиріжки. Приємного апетиту!