Пісне тісто для пиріжків – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Пісне тісто на картопляному відварі для пиріжків

Пісне тісто на картопляному відварі для пиріжків – легке, ніжне і повітряне. А адже це дуже важливо для випічки, щоб вона не була отесливой і танула в роті. Тісто замішується нескладно і виходить ідеальним для смачної домашньої випічки.

Час готування – 100 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Мука пшенична вищий сорт – 3 склянки
  • Дріжджі пресовані – 40 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло рослинне рафіноване – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • картопляний Відвар – 250 мл

Процес приготування:

Крок 1. Щоб отримати картопляний відвар, очищений картопля викладіть в каструлю, залийте водою і зваріть. Коли картопля буде готовий, перелийте відвар в миску. У остиглий до 40 градусів відвар розкришите дріжджі.

Крок 2. В дріжджову масу всипте цукор і сіль, добре перемішайте.

Крок 3. Всипте в дріжджову масу більшу частину просіяного борошна.

Крок 4. Також влийте рослинне масло. Спочатку перемішуйте тісто ложкою або лопаткою, поступово додайте решту борошно.

Крок 5. Потім викладіть тісто на присипану борошном поверхню і продовжуйте вимішувати його руками.

Крок 6. Перед тим, як приступати до ліплення пиріжків, тесту необхідно дати час на расстойку в теплі протягом 45-60 хвилин. Для начинки відмінно підійде тушкована капуста або гриби з цибулею. Приємного апетиту!