Пісне тісто без дріжджів для пиріжків
Пісне тісто без дріжджів для пиріжків може стати в нагоді не тільки під час дотримання Посту. Таке просте тісто гармонійно поєднується з будь-якою начинкою, до того ж випічка трохи нагадує листкову випічку. Якщо ви хочете використовувати солодку начинку, то в тісто можна додати цукор за смаком.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Борошно пшеничне вищого сорту – 380 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Сіль поварена – 1 щіпка.
- Вода питна гаряча – 0,5 склянки
- Масло рослинне – 0,5 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Відміряйте всі необхідні інгредієнти для замішування пісного тіста. У мисці з’єднайте олію й гарячу воду. В отриману суміш додайте сіль.
Крок 2. Далі через дрібне сито просіяти пшеничне борошно і розпушувач для тіста.
Крок 3. Вимісити тісто, щоб воно було однорідним і не липким. Готове тісто зібрати в кулю, укрийте його мискою або харчовою плівкою і дайте відпочити півгодинки. Потім тісто буде готове до ліплення. Приємного апетиту!