Пісне тісто на мінералці для пиріжків
Пісне тісто на мінералці для пиріжків – це з одного боку дуже просто, але результат перевершить всі ваші очікування. З такими пишними і смачними пиріжками вам забезпечений теплий, затишний вечір у колі сім’ї за ароматним чаєм.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 12-16.
Склад:
- Цукор – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 500 гр.
- Вода мінеральна – 320 мл
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Сіль поварена – 1,5 ч. л.
- Дріжджі сухі – 1,5 ст. л.
- Масло рослинне без запаху – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі продукти в необхідній кількості, згідно зі списком інгредієнтів.
Крок 2. У миску відповідного обсягу влийте 150 мілілітрів мінеральної води, всипте сухі дріжджі і цукор. Отриману дріжджову масу залиште на 10-15 хвилин.
Крок 3. Пшеничне борошно просіяти через сито в окрему миску.
Крок 4. До борошна додайте півтори чайні ложки солі і влийте рослинне масло.
Крок 5. Далі в миску з борошном влити дріжджову масу і решту мінеральну воду.
Крок 6. Спочатку перемішуйте вміст миски ложкою або лопаткою. Коли маса стане дуже густою, вимішуйте тісто руками. Зберіть тісто в грудку, укрийте миску харчовою плівкою і залиште в теплі на годину.
Крок 7. За цей час тісто дуже збільшиться в об’ємі. Ще раз обімніть його руками і приступайте до формування пиріжків. Приємного апетиту!