Пісне картопляне тісто для пиріжків
Пісне картопляне тісто для пиріжків – відмінний варіант для несолодкої випічки. Тісто замішується без яєць і молочних продуктів, проте, добре тримає форму. Дуже смачними виходять пиріжки з начинкою з яєць, грибів, овочів.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Сіль – 1 щіпка.
- Картопля – 2-3 шт.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 250 гр.
- Вода питна – 70 мл
Процес приготування:
Крок 1. Картопля очистіть і промийте. Розріжте кожен бульба на кілька частин і відваріть в підсоленій воді до готовності.
Крок 2. За допомогою товкачика розімніть варену картоплю в пюре.
Крок 3. У мисці змішайте просіяне пшеничне борошно і сіль.
Крок 4. Потім в миску з борошном, викладіть картопляне пюре. Поступово вливайте воду і замішують тісто на пиріжки. Коли тісто буде дуже густим, викладіть його на робочу поверхню і вимішуйте руками.
Крок 5. Готове картопляне тісто загорнути в харчову плівку і помістіть в холодильник на 40 хвилин. Потім можна ліпити з нього пиріжки. Приємного апетиту!