Пісне тісто для пиріжків – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Пісне картопляне тісто для пиріжків

Пісне картопляне тісто для пиріжків – відмінний варіант для несолодкої випічки. Тісто замішується без яєць і молочних продуктів, проте, добре тримає форму. Дуже смачними виходять пиріжки з начинкою з яєць, грибів, овочів.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Сіль – 1 щіпка.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 250 гр.
  • Вода питна – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Картопля очистіть і промийте. Розріжте кожен бульба на кілька частин і відваріть в підсоленій воді до готовності.

Крок 2. За допомогою товкачика розімніть варену картоплю в пюре.

Крок 3. У мисці змішайте просіяне пшеничне борошно і сіль.

Крок 4. Потім в миску з борошном, викладіть картопляне пюре. Поступово вливайте воду і замішують тісто на пиріжки. Коли тісто буде дуже густим, викладіть його на робочу поверхню і вимішуйте руками.

Крок 5. Готове картопляне тісто загорнути в харчову плівку і помістіть в холодильник на 40 хвилин. Потім можна ліпити з нього пиріжки. Приємного апетиту!