Пісне тісто для пиріжків – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Пісне заварне тісто для пиріжків в духовці

Пісне заварне тісто для пиріжків в духовці виходить щільним, але еластичним, не рветься при розкочуванні. Заварним його називають, тому що воно замішується на окропі і борошні, як би заварюється, надаючи тесту в’язку консистенцію.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • крутий Окріп – 1 склянка
  • Мука пшенична вищий сорт – 2 склянки
  • Сіль поварена – 1 ч. л.
  • Масло рослинне без запаху – 20 мл

Процес приготування:

Крок 1. Список інгредієнтів дуже короткий, а всі продукти знайдуться на кожній кухні. Відміряйте їх в необхідній кількості.

Крок 2. Борошно і сіль просіяти в глибоку миску. В середині суміші зробіть поглиблення.

Крок 3. В цю ямочку спочатку влийте рослинне масло, потім крутий окріп. Дуже швидко перемішувати масу ложкою. А коли тісто трохи охолоне, продовжуйте вимішувати його руками.

Крок 4. Заварне тісто для пиріжків готове для подальшої роботи, можна розкочувати його і наповнювати пиріжки будь-якою начинкою. Приємного апетиту!