Сметанний крем для торта – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Сметанний крем для торта – ніжне і в міру солодке ласощі, яка чудово доповнить ваш кондитерський шедевр. Також такий крем добре просочує коржі, а на його приготування ви не витратите багато часу. Для цього скористайтеся перевіреними покроковими рецептами з нашої збірки. Порадуйте близьких смачним домашнім десертом!

Густий сметанний крем для бісквітного торта в домашніх умовах

Сметанний крем дуже універсальний і до того ж вельми бюджетний. Він відмінно просочує бісквітні торти: легка консистенція маси швидко проникає у пористу тісто коржів і робить їх вологими і ніжними. Часто у господинь виникає проблема з сумішей сметанного крему – вона виходить занадто рідкою. Якщо немає бажання загущати крем додатковими добавками, можна просто попередньо позбавити сметану від зайвої сироватки. Як це зробити – читайте в рецепті.

Інгредієнти на
0.4 кг.

  • Сметана 800 гр.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Ванілін 1 щіпка

Процес приготування:

    Як приготувати сметанний крем для торта в домашніх умовах? Важливо вибрати правильну сметану. Для того звертаємо увагу на її жирність. Купуємо продукт, на якому молочного жиру зазначено не менше, ніж 20%. Ще краще, якщо це буде домашня густа сметана, яку можна придбати, мабуть, тільки на ринках. Миску застеляємо подвійним шаром марлі або тонким бавовняним рушником. Викладаємо поверх весь обсяг сметани. Краї тканини піднімаємо – виходить мішок зі сметаною. Можна підвісити сметану над мискою в прохолодному місці на ніч – так зайва сироватка стече, а в тканині залишиться густа ніжна маса, яка ідеально підходить для крему. Як варіант, «мішечок» можна зав'язати, покласти на решітку над мискою, притиснути невеликим вантажем і помістити в холодильник – так теж добре відходить зайва рідина.

  1. Як приготувати сметанний крем для торта в домашніх умовах? Важливо вибрати правильну сметану. Для того звертаємо увагу на її жирність. Купуємо продукт, на якому молочного жиру зазначено не менше, ніж 20%. Ще краще, якщо це буде домашня густа сметана, яку можна придбати, мабуть, тільки на ринках. Миску застеляємо подвійним шаром марлі або тонким бавовняним рушником. Викладаємо поверх весь обсяг сметани. Краї тканини піднімаємо – виходить мішок зі сметаною. Можна підвісити сметану над мискою в прохолодному місці на ніч – так зайва сироватка стече, а в тканині залишиться густа ніжна маса, яка ідеально підходить для крему. Як варіант, «мішечок» можна зав’язати, покласти на решітку над мискою, притиснути невеликим вантажем і помістити в холодильник – так теж добре відходить зайва рідина.
  2. За закінчення часу відважування сметани, тканина розгортаємо – кількість сметани усередині зменшиться. Складно точно передбачити кінцевий вага – це залежить від складу продукту. Але варто орієнтуватися на те, що третина обсягу піде точно.
  3. Поміщаємо отвешенную сметану в ємність для збивання, додаємо цукровий пісок і починаємо збивати. Стартуємо з низькою швидкості і поступово нарощуємо обертів.
  4. Збивати коштує не менше десяти хвилин. За цей час цукрові кристали повністю розчиняться, а крем придбає невелику пишність. Після збивання охолоджуємо в холодильнику до моменту застосування.

Приємного апетиту!