Пиріг з капустою і яйцем – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з капустою і яйцем — безпрограшний кулінарний варіант, який по достоїнству оцінять ваші близькі та гості. Домашні пироги з ситної солоною начинкою можна подавати на сніданок або в якості перекусу. Одна із самих популярних і яскравих ідея для такої випічки – капуста і яйце. Є кілька варіантів приготування страви. Оцініть 6 кулінарних рішень з покроковим описом!

Пишний пиріг з капустою і яйцем на дріжджовому тесті в духовці

Пухкий і рум’яний пиріг з соковитою начинкою з капусти і яєць можна приготувати на дріжджовому тісті.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно пшеничне 1.5 склянки
  • Кефір-1 склянка
  • Сухі дріжджі 2 ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло вершкове 3 ст. л.
  • Кунжут за смаком
  • Для начинки:
  • Капуста білоголова 600 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста-1 склянка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 60 мл

Процес приготування:

  1. Як спекти простий і смачний пиріг з капустою і яйцем в духовці? Нагріваємо на плиті сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. До прозорості смажимо тут подрібнену ріпчасту цибулю.
  2. Слідом очищаємо моркву, дрібно натираємо і додаємо до цибулі.
  3. Подрібнюємо капусту і також викладаємо її в сковороду.
  4. Вливаємо в вміст трохи води і тушкуємо його на слабкому вогні 10-15 хвилин.
  5. Відварюємо курячі яйця, дрібно нарізаємо їх і занурюємо в сковороду.
  6. Солимо і перчимо продукти. Ретельно їх перемішуємо і знімаємо з плити.
  7. Поки начинка остигає займемося приготуванням тіста. В кефірі розмішуємо дріжджі і сіль. Залишаємо заготовку на 5 хвилин.
  8. Далі додаємо в рідку суміш розтоплене вершкове масло.
  9. Сюди ж просіваємо борошно. Вимішуємо продукти в щільний клубок, залишаємо його в теплому місці на 30-40 хвилин.
  10. Коли тісто підійде, ділимо його на дві частини. Одну частину розкачуємо і викладаємо у форму для випікання. Рівномірно розподіляємо начинку.
  11. Другим шаром тіста накриваємо начинку. Верхівку пирога можна обмазати олією і за смаком обсипати кунжутом.
  12. Випікаємо блюдо 30-35 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
  13. Після духовки даємо пирогу охолонути. Після можна ділити на порції і подавати до столу!

Простий і швидкий заливний пиріг з капустою і яйцем на кефірі

Швидкий і захоплюючий варіант для домашньої випічки – заливний пиріг на кефірі з начинкою з капусти і яєць. Таке блюдо можна подавати як на сніданок, так і на обід. Порадуйте близьких живильним частуванням.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Кефір – 400 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – для випікання.
  • Кунжут – для прикраси.

Для начинки:

  • Капуста пекінська – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

2. Капусту і зелень промиваємо. Яйця для начинки, відварюємо і остуджуємо.

3. Для тіста вливаємо кефір у велику миску. Сюди ж розбиваємо два курячих яйця.

4. Додаємо розпушувач і просіяне борошно. Починаємо вимішувати продукти.

5. Подрібнюємо промитий зелений лук.

6. Половинку інгредієнти викладаємо на тісто. Знову розмішуємо.

7. Дрібно нарізаємо пекінську капусту.

8. У глибоку миску кладемо залишки лука.

9. До цибулі натираємо на тертці варені яйця.

10. Додаємо капусту, сіль і чорний перець. Перемішуємо начинку.

11. Гарненько обмазуємо форму для випічки вершковим маслом. Вливаємо сюди одну третю частину тіста.

12. Далі рівномірно розподіляємо начинку.

13. Заливаємо продукти залишилися рідкуватим тестом.

14. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо близько 40 хвилин.

15. В кінці готування посипаємо випічку кунжутним насінням.

16. Рум’яний заливний пиріг з капустою і яйцями готовий. Діліть страву на порції і подавайте до столу!

Смачний і хрусткий пиріг з капустою і яйцем в домашніх умовах

Хрусткий домашній пиріг з начинкою з капусти і яєць можна швидко і легко приготувати на листковому тісті. Випічка вийде рум’яної зовні і неймовірно соковитим всередині. Спробуйте!

Час готування: 1 год

Час приготування 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 0,5 кг
  • Капуста білокачанна – 700 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Спочатку відварюємо курячі яйця для начинки і даємо їм охолонути.

2. Промиваємо білокачанну капусту дрібно нарізаємо її ножем.

3. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому капусту до м’якого стану. Можна влити трохи води.

4. В цей час розкачуємо листкове тісто і ділимо його на дві частини.

5. Охолоджені яйця натираємо на тертку і викладаємо їх у капусті. Солимо вміст і гарненько його розмішуємо.

6. На деко кладемо одну частину тіста. Розподіляємо по ній теплу начинку.

7. Щільно закриваємо продукти іншою частиною тіста.

8. Обмазуємо блюдо розтопленим вершковим маслом.

9. Якщо є залишки тесту, то можна їм прикрасити верхівку пирога.

10. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 40 хвилин.

11. Пиріг готовий! Його слід трохи остудити, розділити на порції і подавати до столу!

Покроковий рецепт приготування пирога з капустою і яйцем на майонезі

Ситний пиріг з білокачанної капустою і яйцями можна приготувати на майонезі. Випічка виходить з хрусткою тестом і соковитою начинкою. Подавайте таку страву на сніданок або під час перекусу.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 5 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Капуста білокачанна – 0,5 кг
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника.

2. Розбиваємо в глибокій мисці три курячих яйця. Збиваємо їх з сіллю і цукром. Сюди ж додаємо розтоплене вершкове масло і майонез.

3. Просіваємо в масу борошно з розпушувачем. Вимішуємо однорідне рідкувате тісто.

4. Приготуємо продукти для начинки.

5. Білокачанну капусту дрібно нарізаємо.

6. Відправляємо її в розігріту з рослинною олією сковороду. Сюди ж розбиваємо яйця, що залишилися. Посипаємо інгредієнти перцем і сіллю за смаком.

7. Розмішуємо вміст і обсмажуємо його до м’якості. В кінці додаємо подрібнений зелений лук.

8. Готову начинку викладаємо на деко.

9. Заливаємо заготівлю майонезним тестом.

10. Відправляємо блюдо в духовку на 40 хвилин. Готуємо його при температурі 180 градусів.

11. Даємо готовому пирогу охолонути, ділимо його на порційні шматочки і подаємо до столу!

Як спекти смачний пиріг з квашеною капустою і яйцем в духовці?

Цікава начинка для живильного домашнього пирога – яйця і квашена капуста. Соковиті продукти стануть родзинкою ароматної випічки. Подавайте страву на сніданок або обід, доповнивши його сметаною.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 4 шт.
  • Кефір – 150 гр.
  • Капуста квашена – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – для обмазування форми.
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

1. Для начинки тушкуємо в рослинному маслі квашену капусту. Досить потримати продукт на слабкому вогні 10-12 хвилин.

2. Відварюємо два курячих яйця, остуджуємо їх і нарізаємо дрібними кубиками. З’єднуємо нарізане з капустою. За смаком додаємо сіль і чорний мелений перець.

3. Для тіста збиваємо яйця, що залишилися з содою, борошном і кефіром до однорідної гладкої маси.

4. Вливаємо половинку тіста на деко, обмазаний вершковим маслом. Рівномірно викладаємо начинку і заливаємо її залишками тесті. Випікаємо блюдо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Апетитний домашній пиріг з кислою капустою і яйцями готовий! Діліть його на порції і подавайте до столу!

Ароматний відкритий пиріг з капустою і яйцем в духовці

Яскравий відкритий пиріг з апетитною начинкою з капусти і яєць стане справжньою прикрасою вашого домашнього столу. Близькі та гості оцінять таке смачне і ситне частування!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Молоко – 150 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Капуста білокачанна – 700 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно і з’єднуємо її з сіллю і цукром. Дріжджі розчиняємо в теплому молоці. З’єднуємо дві заготовки і вимішуємо їх у щільне тісто, залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

2. Подрібнюємо капусту і тушкуємо її в сковороді з рослинним маслом близько 15 хвилин. Можна додати трохи води, сіль і перець.

3. Відварюємо два курячих яйця. Очищаємо їх від шкаралупи і ріжемо дрібними кубиками.

4. Залишилися яйця збиваємо з молоком і подрібненою зеленню.

5. Готове тісто розгортаємо і викладаємо у форму для випікання. Всередину нього маємо начинку з капусти і відварених яєць. Поливаємо заготівлю яєчно-молочною сумішшю.

6. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

7. Готовий пиріг можна відразу ділити на порції і подавати до столу. Приємного апетиту!