Пісочні кошики з численними варіантами начинок – не складний у приготуванні десерт, який можна зібрати за власним смаком і виходячи з побажань гостей або домочадців. Більша кількість сиру, ягід або фруктів зробить ласощі більш корисним, а білковий крем – безпрограшний варіант для частування до свята або для дитячої вечірки.
Кошички з пісочного тіста з білковим кремом
Всіма улюблені пісочні кошики з кремом з білків можна приготувати в домашніх умовах. При цьому слід вибирати джем з кислим смаком, щоб нейтралізувати зайву солодкість випічки.
Інгредієнти на
6 порц.
- Повидло яблучне 200 гр.
- Для крему:
- Білок 4 шт.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Лимонна кислота ¼ ч. л.
- Ванільний цукор 10 гр.
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Масло вершкове 180 гр.
- Яйце куряче 1.5 шт.
- Сода харчова ¼ ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати кошички з пісочного тіста в домашніх умовах? Розм’якшене масло збивають з цукровим піском, яйцем і жовтком, щоб вийшла пишна маса.
- У ємність з масляною сумішшю кладуть просіяне борошно і трохи соди, швидко замішують тісто і ділять його на шматочки.
- Кожен шматок розкочують і поміщають у форму, наколюючи по всьому периметру. Випікають корзиночки-заготовки протягом 15 хвилин при 180 градусах в духовій шафі.
- У сотейнику розігрівають воду, і на паровій бані збивають в ємності білки, лимонну кислоту і цукор. Готують масу близько 15 хвилин на паровій бані до густоти, а потім крем остигає і його перекладають в кондитерський мішок.
- У кожну пісочну кошичок кладуть чайну ложку повидла, а зверху за допомогою кондитерського мішка розподіляють крем. Подають частування до чаю або кави.
Пісочні кошики з начинкою в домашніх умовах
Смачні і ароматні кошички з хрусткого пісочного тіста з солодким білковим кремом на основі цукрового сиропу люблять і дорослі, і діти. Готувати таке ласощі будинку можна досить просто, і з цим рецептом впораються не надто досвідчені кулінари.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр. +230 гр.
- Вода – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сметана жирна – 2 ст. л.
- Джем фруктовий – за смаком.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сік лимона або оцет – 0,5 ч. л.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
1. У глибокій ємності змішують розм’якшене масло, два жовтки, трохи солі і сметану.
2. Поступово в масу додають борошно, а також погашену лимонним соком або оцтом соду. Тісто вимішують, ділять на порції, розгортають і укладають у формочки для випікання кошиків. Важливо наколоти тісто по периметру, щоб воно не вздувалось.
3. Запікають кошики в духовій шафі при 180 градусах близько 15 хвилин.
4. У сотейнику змішують воду з цукром, щоб готувати сироп, коли він почне густіти, додають лимонну кислоту.
5. Окремо збивають білки, щоб вони перетворилися в міцну піну. Акуратно потроху в збиту білкову масу вводять цукровий сироп, і змішують на великих швидкостях ще близько 5 хвилин, щоб крем став максимально однорідним.
6. В кошички викласти трохи джему, а зверху розподілити готовий крем. Приємного апетиту!
Як спекти пісочні кошики з фруктами?
Для приготування такого десерту беруть улюблені свіжі фрукти або ягоди і ніжну курагу з вершками. Частування виходить ніжним, свіжим і не занадто калорійним. Подавати такі кошики можна до гарячих напоїв або з прохолодними коктейлями.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
Для начинки:
- Свіжі фрукти або ягоди – за смаком.
- Курага – 50 гр.
- Вершки жирністю 33% – 100 мл
- Желатин – 7 гр.
- Сік апельсиновий – 100 мл
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Сметана – 3 ст. л.
- Жовток – 2 шт.
- Сіль – щіпка.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Масло потримати трохи в теплому приміщенні, щоб воно стало м’яким, а потім порубати з борошном і сіллю.
2. В масу додають холодні жовтки і сметану, а також цукор. Все добре змішують.
3. Тісто накривають плівкою і кладуть у холодильник на півгодини.
4. Потім тісто розкачати, нарізати порційними шматочками і кожен викласти у форму для випічки кошиків. Наколоти заготовки виделкою, щоб не здувалися, і випікати приблизно 10 хвилин при 200 градусах.
5. Вимочену в гарячій воді курагу подрібнити в пюре, змішати зі збитими до піни вершками.
6. Розмочений у склянці води желатин розчинити на водяній бані, ввести туди сік апельсина і довести до кипіння, однак не кип’ятити.
7. З фруктів зняти шкірку, ягоди перебрати.
8. На дно кожної кошики помістити вершкову суміш з курагою, зверху розкласти ягоди і покрити шаром желе. Дати десерту застигнути і подавати охолодженим.
Смачні кошички з пісочного тіста з ягодами
Асорті з літніх ягід робить страву особливо яскравим за смаком. Цукор треба додавати, виходячи з солодощі самих ягід. Для загущення начинки краще брати більш корисний кукурудзяний крохмаль.
Час готування: 1 година 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Вишня – 100 гр.
- Полуниця – 100 гр.
- Аґрус – 100 гр.
- чорна Смородина – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 45 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – ¼ ч. л.
- цукрова Пудра – за смаком.
- М’ята свіжа – для прикраси.
Процес приготування:
1. Просіяне борошно заздалегідь змішують з сіллю і нарізаним кубиками маслом. Масу рубають ножем, щоб вийшла велика крихта.
2. Яйце окремо збивають зі столовою ложкою крижаної води і вводять в олійно-борошняну масу. Все швидко змішують, покривають тісто плівкою і кладуть у холодильник на 60 хвилин.
3. Тісто розкачують до товщини в 3 мм, вирізують кружки, відповідні по діаметру формочках для кошиків, укладають заготовки в них і наколюють виделкою, щоб не здувалися в процесі випікання. Формочки з тістом тримають в холодильнику ще 10 хвилин, а потім поміщають в духовку на 10 хвилин при 170 градусах.
4. У сотейнику змішують ягоди, додають цукор і крохмаль і готують, поки маса не загусне. Перевірити начинку на достатню солодкість, при необхідності підсолодити.
5. В остиглі пісочні кошики розкладають начинку і відправляють доготавливаться в духовку на 8 хвилин. Зверху готові вироби посипають цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти і свіжими ягодами.
Домашні пісочні кошики з сирним кремом
Пісочне тісто добре поєднується з ніжним сирним кремом, свіжими ягодами і ягідним джемом. Випічка виходить по-літньому яскравою і до того ж корисною.
Час готування: 1 година 5 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 10.
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
Для начинки:
- ягідний Джем – 2 ст. л.
- Сир – 350 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
- Ягоди – 150 гр.
- М’ята свіжа – для прикраси.
Процес приготування:
1. У глибокій мисці змішати сухі складові для тіста – два види цукру, борошно, розпушувач і сіль.
2. Масло рубають ножем на невеликі шматочки і розтирають в крихту з сухою сумішшю.
3. Додають яйце і швидко вимішують тісто. Важливо швидко змішати інгредієнти, щоб пісочне тісто не вийшло грубим і жорстким. Загортають тісто в плівку і поміщають в холод на півгодини.
4. Тісто розкачують до товщини в 3 мм, потім нарізати його кружечками, що підходять за розміром до формочках для випікання кошиків, розподілити за ним заготовки, зробити легкі наколи виделкою, щоб у процесі готування воно не піднімалося. Напівфабрикат поміщають в морозилку на 15 хвилин, а потім відразу випікають вироби в гарячій духовці 15 хвилин при включенні на 180 градусів.
5. Щоб приготувати крем, потрібно збити блендером жирний сир, сметану, крохмаль і цукровий пісок.
6. На дно кожної постигла кошики викласти трохи джему, зверху розподіляють сирний крем і поміщають тістечка в духовку ще на 20 хвилин, щоб вони придбали рум’яний відтінок. Коли кошики повністю охолонуть, їх прикрашають свіжими ягодами і листочками м’яти. Насолоджуйтесь!
Простий і смачний рецепт пісочного кошичків з желе
Ягідне желе зі свіжою полуницею в пісочній кошику – корисне і смачне ласощі до чаю, яке зможе приготувати навіть не надто досвідчена господиня. Готується десерт досить швидко і подається охолодженим.
Час готування: 1 година 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
Для тіста:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – щіпка.
- Ванілін – щіпка.
- Жовток – 1 шт.
Для начинки:
- Полуниця свіжа – 200 гр.
- ягідне Желе – 1 пакетик.
Процес приготування:
1. У глибоку миску просівають борошно, додають інші сипучі інгредієнти – сіль, цукор і ванілін, а потім кладуть подрібнену на шматочки масло. Всі перетирається в дрібну масляну крихту.
2. В масу додають жовток, добре і швидко змішують і кладуть тісто в холодильник, накривши плівкою, на 15 хвилин.
3. Тісто ділять на 6 частин, кожну розкочують і розподіляють по формочках для випікання. Тісто можна наколоти виделкою або покласти в середину кожної форми сипучі продукти – квасоля або горох, щоб корзиночка формувалася при випіканні під вантажем. Тримають у гарячій духовці до готовності – 15 хвилин.
4. Полуницю промити, обсушити і нарізати шматочками великі ягоди.
5. У сотейнику закип’ятити воду, дати їй трохи охолонути і акуратно ввести туди вміст пакетика желе. Добре перемішати і дати охолонути до кімнатної температури, але не допустити застигання.
6. Готові кошички розподілити ще не застиглу желейну масу, викласти шматочки полуниці, знову залити шаром желе і залишити в холодильнику до повного застигання. Подавати кошики з ягодами і желе охолодженими.
Кошички з пісочного тіста з білковим заварним кремом
Оригінальні пісочні кошики з білковими грибочками і випеченими капелюшками – улюблені ласощі дітей і дорослих. У крем можна додавати різні барвники, щоб десерт став ще більш яскравим і апетитним.
Час готування: 1 година 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 9.
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 170 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Жовток – 1 шт.
- Сіль – щіпка.
- Розпушувач – 1/3 ч. ложки
- Джем ягідний або фруктовий – за смаком.
Для крему:
- Білок – 2 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Вода – 30 гр.
- Кислота лимонна – на кінчику ножа.
Процес приготування:
1. Розм’якшене масло перетирають з цукром, поки не зникнуть солодкі крупинки. Потім в масу кладуть жовток.
2. Сухі складові тіста змішують окремо і додають поступово в масляну суміш, поки все не з’єднається в гладке тісто. Його обертають плівкою і тримають в холодильнику приблизно півгодини.
3. Потім тісто розділяють на порції, кожну розкочують і акуратно розподіляють по формочках для випікання кошиків. В середину засипають вантаж у вигляді квасолі або гороху, щоб кошики не здувалися при запіканні. Крім того, з частини тесту зробити капелюшки для майбутніх білкових грибочків для прикраси тістечок.
4. Запекти заготовки при 190 градусах протягом 15 хвилин і охолодити.
5. У кожну кошичок покласти джем.
6. У сотейнику змішати воду з цукром, додати лимонку і приготувати цукровий сироп.
7. Білки збити в стійку повітряну масу і обережно, потроху, вводити в білкову масу сироп. Продовжувати збивати крем, щоб він став густим і однорідним.
8. У кожну кошичок викласти крем, сформувати грибочок і надіти зверху по капелюшку з тіста. Тістечка охолодити протягом години і подавати. Приємного апетиту!
Як приготувати смачні пісочні кошики з вишнею?
Оригінальний, злегка кислуватий десерт сподобається тим, хто віддає перевагу не дуже нудотні і корисні ласощі. Вишню краще заздалегідь звільнити від кісточок, можна використовувати і заморожені ягоди.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 9.
Склад:
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Маргарин – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Вишня – 600 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Яйця збивають з цукром, додають розм’якшений маргарин і просіяне борошно.
2. Швидко замішують тісто і залишають на холоді на півгодини під харчовою плівкою.
3. Вишню злегка віджимають, присипають 1 ст. цукру і крохмалем і готують при постійному помішуванні на слабкому вогні близько 10 хвилин, щоб маса злегка загусла.
4. У формочки для випікання кошиків розкладають тонкі шари тіста, акуратно розподіляючи його пальцями. Готувати в духовці кошики потрібно 20 хвилин при температурі не вище 180 градусів.
5. Вишні кладуть в охолоджені пісочний заготовки і поливають рештою вишневим сиропом. Дати їм охолонути і подавати. Насолоджуйтесь!