Кошички з пісочного тіста – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Пісочні кошики з численними варіантами начинок – не складний у приготуванні десерт, який можна зібрати за власним смаком і виходячи з побажань гостей або домочадців. Більша кількість сиру, ягід або фруктів зробить ласощі більш корисним, а білковий крем – безпрограшний варіант для частування до свята або для дитячої вечірки.

Кошички з пісочного тіста з білковим кремом

Всіма улюблені пісочні кошики з кремом з білків можна приготувати в домашніх умовах. При цьому слід вибирати джем з кислим смаком, щоб нейтралізувати зайву солодкість випічки.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Повидло яблучне 200 гр.
  • Для крему:
  • Білок 4 шт.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Лимонна кислота ¼ ч. л.
  • Ванільний цукор 10 гр.
  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 300 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Масло вершкове 180 гр.
  • Яйце куряче 1.5 шт.
  • Сода харчова ¼ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати кошички з пісочного тіста в домашніх умовах? Розм’якшене масло збивають з цукровим піском, яйцем і жовтком, щоб вийшла пишна маса.
  2. У ємність з масляною сумішшю кладуть просіяне борошно і трохи соди, швидко замішують тісто і ділять його на шматочки.
  3. Кожен шматок розкочують і поміщають у форму, наколюючи по всьому периметру. Випікають корзиночки-заготовки протягом 15 хвилин при 180 градусах в духовій шафі.
  4. У сотейнику розігрівають воду, і на паровій бані збивають в ємності білки, лимонну кислоту і цукор. Готують масу близько 15 хвилин на паровій бані до густоти, а потім крем остигає і його перекладають в кондитерський мішок.
  5. У кожну пісочну кошичок кладуть чайну ложку повидла, а зверху за допомогою кондитерського мішка розподіляють крем. Подають частування до чаю або кави.

Пісочні кошики з начинкою в домашніх умовах

Смачні і ароматні кошички з хрусткого пісочного тіста з солодким білковим кремом на основі цукрового сиропу люблять і дорослі, і діти. Готувати таке ласощі будинку можна досить просто, і з цим рецептом впораються не надто досвідчені кулінари.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр. +230 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана жирна – 2 ст. л.
  • Джем фруктовий – за смаком.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сік лимона або оцет – 0,5 ч. л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

1. У глибокій ємності змішують розм’якшене масло, два жовтки, трохи солі і сметану.

2. Поступово в масу додають борошно, а також погашену лимонним соком або оцтом соду. Тісто вимішують, ділять на порції, розгортають і укладають у формочки для випікання кошиків. Важливо наколоти тісто по периметру, щоб воно не вздувалось.

3. Запікають кошики в духовій шафі при 180 градусах близько 15 хвилин.

4. У сотейнику змішують воду з цукром, щоб готувати сироп, коли він почне густіти, додають лимонну кислоту.

5. Окремо збивають білки, щоб вони перетворилися в міцну піну. Акуратно потроху в збиту білкову масу вводять цукровий сироп, і змішують на великих швидкостях ще близько 5 хвилин, щоб крем став максимально однорідним.

6. В кошички викласти трохи джему, а зверху розподілити готовий крем. Приємного апетиту!

Як спекти пісочні кошики з фруктами?

Для приготування такого десерту беруть улюблені свіжі фрукти або ягоди і ніжну курагу з вершками. Частування виходить ніжним, свіжим і не занадто калорійним. Подавати такі кошики можна до гарячих напоїв або з прохолодними коктейлями.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

Для начинки:

  • Свіжі фрукти або ягоди – за смаком.
  • Курага – 50 гр.
  • Вершки жирністю 33% – 100 мл
  • Желатин – 7 гр.
  • Сік апельсиновий – 100 мл

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Жовток – 2 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Масло потримати трохи в теплому приміщенні, щоб воно стало м’яким, а потім порубати з борошном і сіллю.

2. В масу додають холодні жовтки і сметану, а також цукор. Все добре змішують.

3. Тісто накривають плівкою і кладуть у холодильник на півгодини.

4. Потім тісто розкачати, нарізати порційними шматочками і кожен викласти у форму для випічки кошиків. Наколоти заготовки виделкою, щоб не здувалися, і випікати приблизно 10 хвилин при 200 градусах.

5. Вимочену в гарячій воді курагу подрібнити в пюре, змішати зі збитими до піни вершками.

6. Розмочений у склянці води желатин розчинити на водяній бані, ввести туди сік апельсина і довести до кипіння, однак не кип’ятити.

7. З фруктів зняти шкірку, ягоди перебрати.

8. На дно кожної кошики помістити вершкову суміш з курагою, зверху розкласти ягоди і покрити шаром желе. Дати десерту застигнути і подавати охолодженим.

Смачні кошички з пісочного тіста з ягодами

Асорті з літніх ягід робить страву особливо яскравим за смаком. Цукор треба додавати, виходячи з солодощі самих ягід. Для загущення начинки краще брати більш корисний кукурудзяний крохмаль.

Час готування: 1 година 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Вишня – 100 гр.
  • Полуниця – 100 гр.
  • Аґрус – 100 гр.
  • чорна Смородина – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 45 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • цукрова Пудра – за смаком.
  • М’ята свіжа – для прикраси.

Процес приготування:

1. Просіяне борошно заздалегідь змішують з сіллю і нарізаним кубиками маслом. Масу рубають ножем, щоб вийшла велика крихта.

2. Яйце окремо збивають зі столовою ложкою крижаної води і вводять в олійно-борошняну масу. Все швидко змішують, покривають тісто плівкою і кладуть у холодильник на 60 хвилин.

3. Тісто розкачують до товщини в 3 мм, вирізують кружки, відповідні по діаметру формочках для кошиків, укладають заготовки в них і наколюють виделкою, щоб не здувалися в процесі випікання. Формочки з тістом тримають в холодильнику ще 10 хвилин, а потім поміщають в духовку на 10 хвилин при 170 градусах.

4. У сотейнику змішують ягоди, додають цукор і крохмаль і готують, поки маса не загусне. Перевірити начинку на достатню солодкість, при необхідності підсолодити.

5. В остиглі пісочні кошики розкладають начинку і відправляють доготавливаться в духовку на 8 хвилин. Зверху готові вироби посипають цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти і свіжими ягодами.

Домашні пісочні кошики з сирним кремом

Пісочне тісто добре поєднується з ніжним сирним кремом, свіжими ягодами і ягідним джемом. Випічка виходить по-літньому яскравою і до того ж корисною.

Час готування: 1 година 5 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 10.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • ягідний Джем – 2 ст. л.
  • Сир – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Ягоди – 150 гр.
  • М’ята свіжа – для прикраси.

Процес приготування:

1. У глибокій мисці змішати сухі складові для тіста – два види цукру, борошно, розпушувач і сіль.

2. Масло рубають ножем на невеликі шматочки і розтирають в крихту з сухою сумішшю.

3. Додають яйце і швидко вимішують тісто. Важливо швидко змішати інгредієнти, щоб пісочне тісто не вийшло грубим і жорстким. Загортають тісто в плівку і поміщають в холод на півгодини.

4. Тісто розкачують до товщини в 3 мм, потім нарізати його кружечками, що підходять за розміром до формочках для випікання кошиків, розподілити за ним заготовки, зробити легкі наколи виделкою, щоб у процесі готування воно не піднімалося. Напівфабрикат поміщають в морозилку на 15 хвилин, а потім відразу випікають вироби в гарячій духовці 15 хвилин при включенні на 180 градусів.

5. Щоб приготувати крем, потрібно збити блендером жирний сир, сметану, крохмаль і цукровий пісок.

6. На дно кожної постигла кошики викласти трохи джему, зверху розподіляють сирний крем і поміщають тістечка в духовку ще на 20 хвилин, щоб вони придбали рум’яний відтінок. Коли кошики повністю охолонуть, їх прикрашають свіжими ягодами і листочками м’яти. Насолоджуйтесь!

Простий і смачний рецепт пісочного кошичків з желе

Ягідне желе зі свіжою полуницею в пісочній кошику – корисне і смачне ласощі до чаю, яке зможе приготувати навіть не надто досвідчена господиня. Готується десерт досить швидко і подається охолодженим.

Час готування: 1 година 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Ванілін – щіпка.
  • Жовток – 1 шт.

Для начинки:

  • Полуниця свіжа – 200 гр.
  • ягідне Желе – 1 пакетик.

Процес приготування:

1. У глибоку миску просівають борошно, додають інші сипучі інгредієнти – сіль, цукор і ванілін, а потім кладуть подрібнену на шматочки масло. Всі перетирається в дрібну масляну крихту.

2. В масу додають жовток, добре і швидко змішують і кладуть тісто в холодильник, накривши плівкою, на 15 хвилин.

3. Тісто ділять на 6 частин, кожну розкочують і розподіляють по формочках для випікання. Тісто можна наколоти виделкою або покласти в середину кожної форми сипучі продукти – квасоля або горох, щоб корзиночка формувалася при випіканні під вантажем. Тримають у гарячій духовці до готовності – 15 хвилин.

4. Полуницю промити, обсушити і нарізати шматочками великі ягоди.

5. У сотейнику закип’ятити воду, дати їй трохи охолонути і акуратно ввести туди вміст пакетика желе. Добре перемішати і дати охолонути до кімнатної температури, але не допустити застигання.

6. Готові кошички розподілити ще не застиглу желейну масу, викласти шматочки полуниці, знову залити шаром желе і залишити в холодильнику до повного застигання. Подавати кошики з ягодами і желе охолодженими.

Кошички з пісочного тіста з білковим заварним кремом

Оригінальні пісочні кошики з білковими грибочками і випеченими капелюшками – улюблені ласощі дітей і дорослих. У крем можна додавати різні барвники, щоб десерт став ще більш яскравим і апетитним.

Час готування: 1 година 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 9.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 170 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Розпушувач – 1/3 ч. ложки
  • Джем ягідний або фруктовий – за смаком.

Для крему:

  • Білок – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Вода – 30 гр.
  • Кислота лимонна – на кінчику ножа.

Процес приготування:

1. Розм’якшене масло перетирають з цукром, поки не зникнуть солодкі крупинки. Потім в масу кладуть жовток.

2. Сухі складові тіста змішують окремо і додають поступово в масляну суміш, поки все не з’єднається в гладке тісто. Його обертають плівкою і тримають в холодильнику приблизно півгодини.

3. Потім тісто розділяють на порції, кожну розкочують і акуратно розподіляють по формочках для випікання кошиків. В середину засипають вантаж у вигляді квасолі або гороху, щоб кошики не здувалися при запіканні. Крім того, з частини тесту зробити капелюшки для майбутніх білкових грибочків для прикраси тістечок.

4. Запекти заготовки при 190 градусах протягом 15 хвилин і охолодити.

5. У кожну кошичок покласти джем.

6. У сотейнику змішати воду з цукром, додати лимонку і приготувати цукровий сироп.

7. Білки збити в стійку повітряну масу і обережно, потроху, вводити в білкову масу сироп. Продовжувати збивати крем, щоб він став густим і однорідним.

8. У кожну кошичок викласти крем, сформувати грибочок і надіти зверху по капелюшку з тіста. Тістечка охолодити протягом години і подавати. Приємного апетиту!

Як приготувати смачні пісочні кошики з вишнею?

Оригінальний, злегка кислуватий десерт сподобається тим, хто віддає перевагу не дуже нудотні і корисні ласощі. Вишню краще заздалегідь звільнити від кісточок, можна використовувати і заморожені ягоди.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 9.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Маргарин – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Вишня – 600 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Яйця збивають з цукром, додають розм’якшений маргарин і просіяне борошно.

2. Швидко замішують тісто і залишають на холоді на півгодини під харчовою плівкою.

3. Вишню злегка віджимають, присипають 1 ст. цукру і крохмалем і готують при постійному помішуванні на слабкому вогні близько 10 хвилин, щоб маса злегка загусла.

4. У формочки для випікання кошиків розкладають тонкі шари тіста, акуратно розподіляючи його пальцями. Готувати в духовці кошики потрібно 20 хвилин при температурі не вище 180 градусів.

5. Вишні кладуть в охолоджені пісочний заготовки і поливають рештою вишневим сиропом. Дати їм охолонути і подавати. Насолоджуйтесь!