Кошички з пісочного тіста – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Пісочні кошики з численними варіантами начинок – не складний у приготуванні десерт, який можна зібрати за власним смаком і виходячи з побажань гостей або домочадців. Більша кількість сиру, ягід або фруктів зробить ласощі більш корисним, а білковий крем – безпрограшний варіант для частування до свята або для дитячої вечірки.

Кошички з пісочного тіста з білковим кремом

Всіма улюблені пісочні кошики з кремом з білків можна приготувати в домашніх умовах. При цьому слід вибирати джем з кислим смаком, щоб нейтралізувати зайву солодкість випічки.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Повидло яблучне 200 гр.
  • Для крему:
  • Білок 4 шт.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Лимонна кислота ¼ ч. л.
  • Ванільний цукор 10 гр.
  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 300 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Масло вершкове 180 гр.
  • Яйце куряче 1.5 шт.
  • Сода харчова ¼ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати кошички з пісочного тіста в домашніх умовах? Розм’якшене масло збивають з цукровим піском, яйцем і жовтком, щоб вийшла пишна маса.
  2. У ємність з масляною сумішшю кладуть просіяне борошно і трохи соди, швидко замішують тісто і ділять його на шматочки.
  3. Кожен шматок розкочують і поміщають у форму, наколюючи по всьому периметру. Випікають корзиночки-заготовки протягом 15 хвилин при 180 градусах в духовій шафі.
  4. У сотейнику розігрівають воду, і на паровій бані збивають в ємності білки, лимонну кислоту і цукор. Готують масу близько 15 хвилин на паровій бані до густоти, а потім крем остигає і його перекладають в кондитерський мішок.
  5. У кожну пісочну кошичок кладуть чайну ложку повидла, а зверху за допомогою кондитерського мішка розподіляють крем. Подають частування до чаю або кави.