Торт Наполеон з готового листкового тіста — це найбільш простий спосіб приготування знаменитого десерту в домашніх умовах. Наполеон дуже популярний і смачний торт, який часто готують для урочистостей. Якщо ви обмежені в часі, то можна скористатися готовим листковим тестом. Ми зібрали 10 рецептів Наполеона, які ви зможете повторити в домашніх умовах.
Класичний Наполеон з готового листкового тіста з заварним кремом
Вишуканий торт Наполеон з готового листкового тіста і заварного крему зможе приготувати кондитер будь-якого рівня. Просочення із заварного крему робить десерт легким і тане в роті.
Інгредієнти на
8 порц.
- Тісто листкове бездріжджове 500 гр.
- Молоко коров’яче 500 мл
- Цукор-пісок 250 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Масло вершкове 100 гр.
- Борошно пшеничне 55 гр.
- Ванілін за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати торт Наполеон з готового листкового тіста в домашніх умовах? Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким.
- Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього пласти листкового тіста. Запікайте їх у духовці при 180 градусах 20-25 хвилин.
- У каструлі змішайте яйця, цукор і ванілін.
- В яєчну масу введіть просіяне борошно, не припиняючи збивати.
- Далі влийте в каструлю молоко і перемішайте до однорідності.
- Поставте каструлю на слабкий вогонь і варіть крем до загустіння 15-17 хвилин, стежте за тим, щоб він не закипів.
- Заварний крем зніміть з вогню, накрийте його харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
- У остиглий крем додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте до однорідності.
- Готові коржі розділіть на два шари. Акуратно зніміть крихту зверху.
- Зберіть торт. Викладайте коржі один на одного і змащуйте їх заварним кремом. Зверху посипте торт крихтою.
- Поставте торт в холодильник для просочення на кілька годин, потім його можна подавати до чаю.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування Наполеона з дріжджового листкового тіста
Якщо ви не любите возитися з тестом, а на носі урочиста подія і без торта не обійтися. Вам знадобиться цей покроковий рецепт приготування смачного Наполеона з готового дріжджового листкового тіста.
Час готування: 7 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Тісто листкове дріжджове – 1 кг
- Масло вершкове – 75 гр.
- Яйця курячі – 6 шт.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Молоко – 1 л
- Цукор – 200 гр.
- Борошно – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Розморозьте тісто повністю при кімнатній температурі. Розріжте тісто на пласти рівного розміру і викладіть на деко. Запікайте коржі в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин.
2. Коржі розрізати на дві частини.
3. Викладіть В каструлю жовтки і цукор.
4. Міксером збийте жовтки і цукор до однорідного стану, потім влийте молоко кімнатної температури.
5. Далі всипте просіяне борошно і перемішайте масу до однорідного стану.
6. Каструлю поставте на слабкий вогонь і варіть крем до загустіння, але не кип’ятіть.
7. Як тільки на поверхні крему з’являться перші бульбашки, зніміть каструлю з вогню і продовжуйте заважати крем ще 5 хвилин. Потім додайте вершкове масло і ванільний цукор, перемішайте.
8. Трохи крему викладіть на блюдо, на якому буде зібрано торт. Це необхідно для того, щоб нижній корж просочився з усіх боків.
9. Складіть коржі один на одного і щедро промажте їх кремом. Також змастіть кремом боки і верхній шар торта.
10. При бажанні посипте торт крихтою з горіхів або печива. Залиште просочуватися торт при кімнатній температурі на 3 години. Потім оберніть його харчовою плівкою і приберіть в холодильник ще на 2-3 години. Торт готовий, можна знімати пробу.
Приємного апетиту!
Простий рецепт Наполеона з бездріжджового купленого тесту
Швидкий торт з бездріжджового тіста з прекрасним смаком і ніжною консистенцією. На день народження, новий рік або 8-е березня краще десерту, ніж Наполеон, не придумати.
Час готування: 6-8 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Тісто листкове бездріжджове – 1 кг
- Масло вершкове – 250 гр.
- Молоко – 500 мл
- Жовтки – 4 шт.
- Борошно – 1,5 ст. л.
- Крохмаль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 160 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Молоко згущене – 380 гр.
- Лікер – 1,2 ст. л.
Процес приготування:
1. Яйця розділити на білки і жовтки, білки для крему не знадобляться, тому приберіть їх в холодильник. Збийте жовтки з звичайним і ванільним цукром до однорідного стану. Потім додайте просіяне борошно і крохмаль, добре перемішайте.
2. У каструлю влийте молоко і трохи підігрійте його. Потім у тепле молоко додайте яєчну масу і варіть крем на слабкому вогні до загусання. Крем зніміть з вогню і остудіть.
3. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно підтануло. У остиглий крем вмішайте вершкове масло і трохи лікеру. Потім додайте згущене молоко і перемішайте крем до однорідного стану.
4. Листкове тісто розділіть на кілька рівних частин. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього тісто виделкою зробіть проколи по всьому тесту.
5. Запікайте коржі в духовці при 200 градусах 15-20 хвилин.
6. Готові коржі обріжте за відповідною прямокутній формі.
7. Коржі складіть один на одного і промажте кремом, як посипання для торта можна використовувати обрізки від коржів. Надішліть торт на кілька годин в холодильник. Листкове тісто дуже добре просочується і десерт виходить неймовірно ніжним.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний торт Наполеон з готового тіста зі згущеним молоком і маслом?
Торт Наполеон по цьому рецепту готується швидко, якщо не вважати час, який необхідно для просочення. Торт виходить ніжним і хрустким одночасно, все завдяки спеціальному крему і коржам з листкового тіста.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Тісто листкове бездріжджове – 800 гр.
- Сметана – 200 мл
- Цукор – 150 гр.
- Молоко згущене – 250 мл
- Масло вершкове – 200 гр.
Процес приготування:
1. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього листкове тісто. На коржах зробіть проколи вилкою. Запікайте коржі при 190 градусах 15-20 хвилин.
2. Приготуйте крем для торта. У миску покладіть сметану і цукор. Міксером збийте ці інгредієнти в однорідну густу масу.
3. Окремо змішайте розм’якшене вершкове масло і згущене молоко.
4. Потім з’єднайте збиті ці дві маси.
5. Кожен корж розділіть на дві частини.
6. Коржі промажте кремом і складіть їх один на одного.
7. Боки і верх торта також промажте кремом, посипте торт крихтою. Наполеон можна подавати відразу ж або дати йому час на просочення.
Приємного апетиту!
Ледачий торт Наполеон з готового тіста – швидкий і легкий рецепт
У Наполеона дуже багато шанувальників. Не дивно, адже у нього чудовий в міру солодкий смак і дуже ніжна, тануча текстура. Такий десерт легко можна приготувати вдома, спробуйте цей рецепт і переконайтеся самі.
Час готування: 8-10 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Тісто листкове бездріжджове – 1 кг
- Молоко згущене – 400 мл
- Масло вершкове – 200 гр.
- Вершки 33 % – 250 мл
Процес приготування:
1. Розморозьте тісто повністю при кімнатній температурі, акуратно розріжте його на рівні квадратні частини.
2. Тісто розкачати, з допомогою тарілки виріжте круглі коржі.
3. Коржі запікайте в духовці при 200 градусах 15 хвилин до красивого рум’яного кольору.
4. За допомогою міксера збийте згущене молоко і розм’якшене вершкове масло. В окремому посуді збийте охолоджені вершки.
5. Потім акуратно змішайте збиті вершки з масляним кремом.
6. Коржі промажте кремом і складіть їх один на одного. Посипте Торт пісочної крихтою. Наполеон поставте в холодильник на 8-10 годин для просочення. Торт виходить дуже ніжним і смачним.
Приємного апетиту!
Дуже смачний Наполеон з листкового тіста зі згущеним молоком і сметаною
Готове листкове тісто відмінно підходить для приготування знаменитого торта Наполеон. Такий десерт стане прикрасою будь-якого святкового столу, ваші гості і сім’я будуть в захваті.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Тісто листкове – 1 кг
- Масло вершкове – 400 гр.
- Сметана – 400 мл
- Молоко згущене – 400 мл
Процес приготування:
1. Згущене молоко варіть на середньому вогні 1,5 години, потім злийте воду і дайте повністю охолонути. Готове тісто повністю розморозьте при кімнатній температурі.
2. Розріжте тісто на кілька рівних частин, розкладіть їх на деко і запікайте в духовці при 170 градусах.
3. За 20-25 хвилин в духовці тісто придбає красивий золотистий відтінок і трохи підніметься.
4. У мисці змішайте варене згущене молоко, розтоплене і охолоджене вершкове масло і сметану.
5. Можна приступати до складання торта. Коржі складіть один на одного, добре промажте їх кремом. При бажанні посипте пісочної крихтою.
6. Торт поставте в холодильник для просочення на 8-12 годин. Наполеон можна не тільки в свята подавати, але і радувати себе смачним десертом в будні дні.
Приємного апетиту!
Як приготувати торт Наполеон з купленого тесту з вареним згущеним молоком?
Наполеон – звучить грандіозно, а готується дуже просто. Цей рецепт стане у нагоді, якщо гості вже на порозі або раптово захотілося чогось вишуканого і смачного.
Час готування: 9 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Молоко згущене варене – 350 мл
- Масло вершкове – 180 гр.
- Горіхи волоські – 100 гр.
Процес приготування:
1. Тісто розморозьте. Розріжте тісто на коржі рівного розміру. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього тісто. Запікайте коржі при 180 градусах 25 хвилин.
2. У мисці змішайте розм’якшене вершкове масло і варену згущенку. У вас повинен вийде однорідний крем.
3. Готові коржі промажте отриманим кремом.
4. Коржі складіть один на одного. Зверху встановіть невеликий вантаж, щоб торт краще і швидше просочився. Залиште його в холодильнику на кілька годин.
5. Змастіть кремом верх і боки торта, посипте подрібненими волоськими горіхами і подавайте Наполеон на стіл до чаю.
Приємного апетиту!
Торт Наполеон з готового листкового тіста зі сметанним кремом
Багато господинь вважають за краще робити Наполеон за класичним рецептом з заварним кремом. Пропонуємо спробувати більш простий, але не менш смачний варіант цього десерту з ніжним сметанним кремом.
Час готування: 4-5 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Сметана – 400 мл
- Цукор – 150 гр.
- Загущувач для вершків – 25 гр.
- Вафлі шоколадні – 150 гр.
Процес приготування:
1. Розріжте тісто на рівні за розміром частини. Розкладіть їх на деко і запікайте в духовці при 200 градусах 20-25 хвилин.
2. Змішайте сметану з цукром, потім додати загусник і збийте масу до кремоподібного стану.
3. Вафлі порубаєте ножем або розімніть руками в крихту.
4. Готові коржі розділіть на дві частини. кожен шар змастіть сметанним кремом.
5. Коржі складіть один на одного і посипте вафельною крихтою. Торт поставте в холодильник для просочення на 3-4 години, потім Наполеон можна подавати до чаю.
Приємного апетиту!