Торт Наполеон з готового листкового тіста – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Торт Наполеон з готового листкового тіста — це найбільш простий спосіб приготування знаменитого десерту в домашніх умовах. Наполеон дуже популярний і смачний торт, який часто готують для урочистостей. Якщо ви обмежені в часі, то можна скористатися готовим листковим тестом. Ми зібрали 10 рецептів Наполеона, які ви зможете повторити в домашніх умовах.

Класичний Наполеон з готового листкового тіста з заварним кремом

Вишуканий торт Наполеон з готового листкового тіста і заварного крему зможе приготувати кондитер будь-якого рівня. Просочення із заварного крему робить десерт легким і тане в роті.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Тісто листкове бездріжджове 500 гр.
  • Молоко коров’яче 500 мл
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Борошно пшеничне 55 гр.
  • Ванілін за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати торт Наполеон з готового листкового тіста в домашніх умовах? Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким.
  2. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього пласти листкового тіста. Запікайте їх у духовці при 180 градусах 20-25 хвилин.
  3. У каструлі змішайте яйця, цукор і ванілін.
  4. В яєчну масу введіть просіяне борошно, не припиняючи збивати.
  5. Далі влийте в каструлю молоко і перемішайте до однорідності.
  6. Поставте каструлю на слабкий вогонь і варіть крем до загустіння 15-17 хвилин, стежте за тим, щоб він не закипів.
  7. Заварний крем зніміть з вогню, накрийте його харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
  8. У остиглий крем додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте до однорідності.
  9. Готові коржі розділіть на два шари. Акуратно зніміть крихту зверху.
  10. Зберіть торт. Викладайте коржі один на одного і змащуйте їх заварним кремом. Зверху посипте торт крихтою.
  11. Поставте торт в холодильник для просочення на кілька годин, потім його можна подавати до чаю.

Приємного апетиту!