Млинці з червоною ікрою – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Млинці з червоною ікрою — це розкішне частування, яке підійде для будь-якого приводу без винятку. Божественна закуска подобається всім гостям. Страва виглядає чарівно. Жодна Масляна не пройде без шалено апетитного страви. У збірці зібрані різні рецепти, кожен обере свій ідеальний варіант. Хоча всі вони бездоганні, але розрізняються набором інгредієнтів. Експериментуйте і насолоджуйтеся!

Тонкі млинці на молоці з червоною ікрою

Тонкі млинці на молоці з червоною ікрою полонити всіх, і це не порожні слова. Цінителі домашньої випічки не залишаться байдужими. Ситне і ошатне частування завжди буде до місця, незалежно від події. Млинці готуються максимально просто. Впорається кожен. Навіть той, хто з випічкою не водив дружби.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Молоко коров’яче 2 склянки
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне 1.5 ст.
  • Сода харчова ⅓ ч. л.
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Вода 50 мл (гаряча)
  • Топлене масло 30 гр.
  • Ікра червона 95 гр.

Процес приготування:

  1. Зберіть інгредієнти.
  2. Молоко злегка підігрійте, влийте в чашу, вбийте яйця, збовтайте віночком.
  3. Посоліть і поцукруйте. Всипте просіяне борошно з содою.
  4. Вилийте масло і знову об’єднайте складові.
  5. Налийте окріп і розмішайте інтенсивними рухами.
  6. Тісто вийде досить рідким, так і треба.
  7. Розжарте блинницу або сковорідку, на якій печете млинці, промажте маслом або салом, щоб не вийшов «перший млинець грудкою».
  8. Топлене масло складіть в піалу і розпустіть в мікрохвильовці.
  9. Розтоплене масло знадобиться, для змазування готових млинців.
  10. Ополоником наберіть тісто.
  11. Вилийте на прогріту сковороду і розподіліть по всій поверхні ворочающими рухами. Печіть на середній конфорці, регулюючи нагрівання. Для економії часу, озбройтеся двома сковородами.
  12. Коли краюшки стануть рум’яними, переверніть млинець на другий бік.
  13. Испекшиеся млинці промажте розтопленим маслом.
  14. Зверху посипте ікрою.
  15. Складіть трикутниками.
  16. Подавайте чарівне частування. Решту ікру складіть у невелику піалу, кому недостатньо ікри, можна додати.
  17. Запрошуйте домочадців на дегустацію кулінарного шедевра. Приємного апетиту!

Млинці на кефірі з червоною ікрою

Млинці на кефірі з червоною ікрою виходять неймовірно ніжними і мега красивими. Апетитна закуска підійде для сніданку, перекусу або дружніх посиденьок. Закуска готується супер просто. Тісто виходить завжди. Навіть новачки кулінарної справи зможуть приємно здивувати сім’ю, а у відповідь отримати десятки компліментів.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Кефір 1% – 930 мл
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для змащування сковорідки.
  • Ікра червона – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти.

Крок 2. У чашу вбийте яйця, посоліть, поцукруйте, насипте соду.

Крок 3. Збовтайте віночком.

Крок 4. Вилийте злегка підігрітий кефір. Пакет або пляшку просто помістіть в гарячу воду і потримайте трохи, щоб рідина нагрілася. Розмішайте. При з’єднанні соди і кефіру, вийде піниться реакція. Насипте трохи просіяного борошна. Розмішайте.

Крок 5. Насипте залишки. Вимісити тісто, щоб не залишилося грудочок, і борошно розійшлася. Дайте настоятися рідкої маси.

Крок 6. Влийте масло. Розмішайте. Прогрійте блинницу або сковорідку, на якій печете млинці, щедро змастіть маслом.

Крок 7. Налийте тісто на прогріту сковороду і розрівняти по поверхні ворочающими рухами. Печіть на середній конфорці, регулюючи нагрівання. Для економії часу, озбройтеся двома сковородами. Коли краюшки стануть рум’яними, розгорніть блін спеченої стороною вгору.

Крок 8. Испекшиеся млинці складіть трикутниками. Презентуйте блюдо, прикрасивши ікрою. Кличте на дегустацію друзів і близьких. Приємного апетиту!

Млинці на воді з червоною ікрою

Млинці на воді з червоною ікрою – розкішне частування. У всіх же бувало таке, зберешся, пекти млинці, а ні молока, кефіру немає. Ну не кидати ж затію, коли вже налаштувався, і сім’я вже чекає з нетерпінням млинців. Це не проблема! На воді млинці теж виходять чудовими, можливо, текстура вийде трохи інший. Але якщо близькі не професіонали в кулінарному мистецтві, ніхто нічого не зрозуміє.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вода – 0,5 л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1-1,5 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Ікра червона – 1 баночка.

Процес приготування:

Крок 1. Воду злегка підігрійте, влийте в чашу, вбийте яйця, збовтайте віночком. Посоліть і поцукруйте. Всипте просіяне борошно. Вилийте масло і знову об’єднайте складові інтенсивними рухами. Тісто вийде досить рідким, так і треба.

Крок 2. Налийте тісто на прогріту сковороду і розрівняти по поверхні ворочающими рухами. Печіть на середній конфорці, регулюючи нагрівання. Для економії часу, озбройтеся двома сковородами. Коли краюшки стануть рум’яними, розгорніть блін спеченої стороною вгору. Не пересушите.

Крок 3. Таким чином, використовуйте все тісто. Испекшиеся млинці складіть на тарілку. За бажанням млинці прослоите розпущеним вершковим або топленим маслом. Випічка стане ніжніше.

Крок 4. На робочу поверхню викладіть блін, по половині розподіліть червону ікру. Скрутіть трубочкою.

Крок 5. Трубочку розділіть навпіл. Презентуйте яскраву апетитну закуску. Запрошуйте домочадців на дегустацію кулінарного шедевра. Приємного насолоди!

Млинці з ікрою і сирним сиром

Млинці з ікрою і сирним сиром ідеально підійдуть для святкового заходу. На урочистій події закуска виглядає неймовірно привабливо і естетично. Шикарна подача підкорить гостей, а божевільний смак зведе з розуму. Закуска готується просто і невибагливо. Для виконання цього краси може знадобитися помічник. Так вийде економніше за часом. Ну а якщо помічник відсутня, реально впоратися самостійно.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 400-450 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сир сирний – за смаком.
  • Ікра червона – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко злегка нагрійте, вилийте в чашу.

Крок 2. Вбийте яйця. Посоліть і поцукруйте, збовтайте віночком.

Крок 3. Висипте борошно, попередньо пропустивши через кухоль-сито. Вимісити тісто, щоб не залишилося грудочок, і борошно розійшлася. Дайте настоятися рідкої маси. Вилийте масло і знову об’єднайте складові інтенсивними рухами.

Крок 4. Налийте тісто на прогріту сковороду і розрівняти по поверхні ворочающими рухами. Печіть на середній конфорці, регулюючи нагрівання. Для економії часу, озбройтеся двома сковородами.

Крок 5. Коли краюшки стануть рум’яними, розгорніть блін спеченої стороною вгору. Не пересушите. Таким чином, використовуйте все тісто. Испекшиеся млинці складіть на тарілку.

Крок 6. На робочу поверхню викладіть блін, прослоите сирним сиром.

Крок 7. Розподіліть червону ікру.

Крок 8. Скрутіть трубочкою.

Крок 9. Трубочку розділіть навпіл діагональним розрізом. Презентуйте ошатну закуску. Запрошуйте домочадців дегустувати кулінарний шедевр. Приємного апетиту!

Гарні млинці з ікрою і вершковим сиром

Гарні млинці з ікрою і вершковим сиром доставлять масу позитивних вражень. Приготувати таку красу зможе кожен. Шикарна закуска прикрасить будь-який захід. Млинці виглядають привабливо, від одного вигляду і подачі можна отримати естетичну насолоду.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 700 мл
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 260 гр.
  • Масло рослинне – 75 гр.
  • Сир вершковий – 200 гр.
  • Зелень – за бажанням.
  • Ікра червона – за смаком.
  • Огірок свіжий – за смаком.
  • Сир косичка – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко злегка нагрійте, вилийте половину в чашу. Вбийте яйця. Посоліть і поцукруйте, збовтайте віночком.

Крок 2. Висипте борошно, попередньо пропустивши через кухоль-сито. Вимісити тісто, щоб не залишилося грудочок, і борошно розійшлася.

Крок 3. Долийте залишки молока. Розмішайте. Дайте настоятися рідкої маси.

Крок 4. Вилийте масло і знову об’єднайте складові інтенсивними рухами.

Крок 5. Налийте тісто на прогріту сковороду і розрівняти по поверхні ворочающими рухами. Печіть на середній конфорці, регулюючи нагрівання. Для економії часу, озбройтеся двома сковорідками.

Крок 6. Коли краю стануть рум’яними, розгорніть блін спеченої стороною вгору. Не пересушите. Таким чином, використовуйте все тісто.

Крок 7. Испекшиеся млинці складіть на тарілку. На робочу поверхню викладіть блін.

Крок 8. Перший млинець прослоите однією столовою ложкою вершкового сиру. З другим млинцем повторіть ті ж дії.

Крок 9. Візьміть ще млинець і повторіть процедуру. Згорніть рулетом, а на вільний край складіть наступну промазану заготівлю і продовжуйте згортати. Таким чином, скрутіть три млинці.

Крок 10. Краї рулету обріжте. Рівну частину розділіть на 3 частини. Рулети розмістіть вертикально.

Крок 11. Сирну косичку розділіть на мотузочки. Мотузочками обв’яжіть рулети в центрі.

Крок 12. Зверху розподіліть червону ікру.

Крок 13. Огірок вимийте і обсушіть. Розріжте кружечками. На блюдо для подачі викладіть блін, зверху огіркові кружечки, на кожному огірковому кружечку помістіть бочонок з ікрою. Прикрасьте зеленню. Презентуйте ошатну закуску. Приємного апетиту!

Млинці з червоною рибою та ікрою

Млинці з червоною рибою та ікрою виглядають надзвичайно святково. Таке частування доречно в будь-якій ситуації. Особливо приємно їсти закуску в сімейному колі. Ідеальний варіант для недільного сніданку. Жодна Масляна не проходить без смачного ласощі. Сім’я перебуває в захопленні від цього кулінарного божевілля.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Молоко гаряче – 1 склянка
  • Вода холодна – 1 склянка
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сьомга малосольна – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Ікра червона – за смаком.
  • Сир сирний – за смаком.
  • Сметана – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти.

Крок 2. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збийте до стану твердих піків.

Крок 3. Молоко добре нагрійте, змішайте з водою. Жовтки посоліть, збовтайте віночком. Висипте борошно, попередньо пропустивши через кухоль-сито. Поступово підливаючи воду, вимісити тісто, щоб не залишилося грудочок, і борошно розійшлася. Обережно введіть збиті білки. Розмішайте.

Крок 4. Дайте настоятися рідкої маси. Налийте тісто на прогріту сковороду і розрівняти по поверхні ворочающими рухами. Печіть на середній конфорці, регулюючи нагрівання. Коли краюшки стануть рум’яними, розгорніть блін спеченої стороною вгору.

Крок 5. Для економії часу, озбройтеся двома сковородами.

Крок 6. Таким чином, використовуйте все тісто. Испекшиеся млинці складіть на тарілку, промазавши кожен вершковим маслом.

Крок 7. На робочу поверхню викладіть блін, половину прослоите сирним сиром. Зверху покладіть скибочки малосольною сьомги.

Крок 8. Розподіліть червону ікру.

Крок 9. Скрутіть трубочкою. Трубочку розділіть навпіл.

Крок 10. Або поверніть трикутником. За бажанням здобріть сметаною. Презентуйте ошатну закуску. Частина млинців залишилася без начинки, щоб кожен зміг дегустувати так, як подобається. Приємного апетиту!

Яєчні млинці з червоною ікрою

Яєчні млинці з червоною ікрою – бездоганний варіант скромною невигадливої закуски для посиденьок в галасливій компанії друзів. Готується максимально легко і за лічені хвилини. Якщо гості на порозі, зварганити шикарну закуску без проблем зможе кожен.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Молоко – 50 мл
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Помідори – для прикраси.
  • Зелень – для прикраси.
  • Масло олію – для смаження.
  • Зелена цибуля – 3-4 гілочки.
  • Ікра червона – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу вбийте яйця.

Крок 2. Влийте молоко. За бажанням посоліть і поперчіть.

Крок 3. Збовтайте віночком.

Крок 4. Зелена цибуля промийте і поріжте. Відправте до яєчної маси.

Крок 5. Прогрійте сковорідку і збризніть маслом.

Крок 6. Налийте масу на прогріту сковороду і розрівняти по поверхні ворочающими рухами. Печіть на середній конфорці, регулюючи нагрівання.

Крок 7. Коли маса схопиться, зрушуйте блін, загортаючи рулетом і підливаючи на вільне місце яєчну суміш.

Крок 8. Повторюйте процедуру, поки не закінчиться омлетная суміш.

Крок 9. Рулет розділіть на однакові частини і вертикально розмістіть на блюді для подачі. Задекоріруйте по своєму смаку. У мене помідори черрі і зелень.

Крок 10. На кожен рулет викладіть червону ікру. Запрошуйте друзів на дегустацію шикарною закуски. Приємного апетиту!

Млинці з червоною ікрою і сметаною

Млинці з червоною ікрою і сметаною виглядають бездоганно. Це ідеальне поєднання я дізналася ще від бабусі. Бабуся пекла гори млинців на Масляну для великої родини. Було багато наповнювачів, у кожної були свої переваги. Хтось їв зі сметаною, хтось з варенням. Я любила з ікрою, поки не спробувала поєднання сметани і ікри. Тепер це мій фаворит.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 500 мл
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Масло – для змазування.
  • Ікра червона – за смаком.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу вбийте яйця, збовтайте віночком.

Крок 2. Молоко злегка нагрійте, вилийте половину в чашу. Посоліть і поцукруйте, збовтайте віночком.

Крок 3. Висипте борошно, попередньо збагативши киснем. Вимісити тісто, щоб не залишилося грудочок, і борошно рівномірно розійшлася.

Крок 4. Долийте молоко, що залишилося. Розмішайте. Дайте настоятися рідкої маси.

Крок 5. Вилийте масло і знову об’єднайте складові інтенсивними рухами. Налийте тісто на прогріту сковороду і розрівняти по поверхні. Печіть на середній конфорці, регулюючи нагрівання. Коли краюшки стануть рум’яними, розгорніть блін спеченої стороною вгору. Таким чином, використовуйте все тісто.

Крок 6. Испекшиеся гарячі млинці складіть на тарілку, промазавши кожен вершковим маслом. На робочу поверхню викладіть блін, прослоите сметаною. Розподіліть червону ікру.

Крок 7. Поверніть трикутником.

Крок 8. Презентуйте смачну закуску. Запрошуйте рідних і близьких дегустувати божественне частування. Додатково подайте ікру, щоб кожен додав стільки, скільки вважатиме за потрібне. Приємного апетиту!