Дзеркальна глазур для торта в домашніх умовах – 8 рецептів з покроковими фото

Сучасні десерти можна назвати витворами мистецтва. Тільки прикраса з дзеркальною глазурі чого вартий! Торт з нею перетворюється на сяюче відполіроване диво. Щоб ви могли в домашніх умовах повторити кулінарні шедеври, ми підібрали 8 відмінних рецептів дзеркальної глазурі.

Дзеркальна глазур для муссового торта в домашніх умовах

Дзеркальна глазур – ефектне глянсове покриття для муссовых тортів і тістечок. Нею покривають торти повністю або тільки верхівку, залишаючи красиві патьоки з боків.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Желатин 12 гр.
  • Глюкозний сироп 150 мл
  • Білий шоколад 150 гр.
  • Згущене молоко 100 мл
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Вода 135 мл
  • Барвник харчової 2 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати дзеркальну глазур для торта в домашніх умовах? Желатин залийте 60 мл холодної води.
  2. В каструлю всипте цукор, влийте 75 мілілітрів води і глюкозний сироп. Поставте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до однорідного стану.
  3. Білий шоколад розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані.
  4. Шоколад перекладіть у високий стакан блендера, додайте згущене молоко і влийте вміст каструлі. Перемішайте інгредієнти лопаткою.
  5. В отриману масу влийте желатин і додайте кілька крапель харчового барвника.
  6. Щоб довести глазур до однорідного стану можна скористатися блендером.
  7. Потім пропустіть глазур через дрібне сито, щоб позбутися від дрібних частинок, які могли залишитися. Готове. Глазур можна зберігати кілька днів у холодильнику. А перед використанням розігріти на водяній бані.

Приємного апетиту!

Як приготувати дзеркальну шоколадну глазур для торта?

Шоколадна дзеркальна глазур, приготована за цим рецептом, виходить дуже смачною та слухняною в роботі. Причому смак у неї не приторно солодкий, що, безсумнівно, піде на користь вашому торту.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Желатин – 12 гр.
  • Вода – 140 мл
  • Цукор – 240 гр.
  • Какао – 80 гр.
  • Вершки 33-35 % – 160 мл

Процес приготування:

1. Желатин залийте 60 мл холодної води. Потім розпустіть на водяній бані желатин.

2. У каструлю з товстим дном викладіть цукор і влийте 80 мілілітрів води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

3. Какао просіяти через дрібне сито.

4. Пересипте какао в киплячий сироп і помішуючи, варіть 1-2 хвилини.

5. Окремо в невеликому ковшике закип’ятіть жирні вершки. Зніміть їх з вогню і додайте желатинову масу, добре перемішайте.

6. Вершки з желатином додайте в каструлю з шоколадною масою.

7. Глазур доведіть до однорідності за допомогою блендера. Тримайте його над поверхнею, щоб уникнути появи великої кількості бульбашок.

8. Пропустіть глазур через дрібне сито.

9. Будь глазур корисно витримати кілька годин, а краще добу, тоді вона стане більш густий і гладкою.

Приємного апетиту!

Дзеркальна глазур з білого шоколаду для торта

Дзеркальна глазур – відмінне рішення для прикраси домашнього десерту, виглядає ефектно і вишукано. Біла глазур зазвичай готується на основі білого пористого шоколаду.

Час готування: 8,5 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Шоколад білий пористий – 25 гр.
  • глюкозний Сироп – 50 мл
  • Цукор – 50 гр.
  • Вода – 60 мл
  • Діоксид титану – 1 ч. л.
  • Желатин – 5 гр.

Процес приготування:

1. Цукор змішайте з глюкозным сиропом. Додайте 30 мілілітрів води і поставте на вогонь.

2. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння, необхідно, щоб всі інгредієнти розчинилися.

3. У гарячий сироп покладіть шоколад.

4. Желатин розчиніть в 30 мілілітрах теплої води.

5. Змішайте дві отримані маси. Додайте діоксид титану, він і додасть глазурі білий колір.

6. Глазур доведіть до однорідного стану блендером.

7. Потім пропустіть глазур через дрібне сито.

8. Накрийте глазур харчовою плівкою і поставте в холодильник на 8 годин.

9. Перед тим, як використовувати глазур, розігрійте її на водяній бані.

Приємного апетиту!

Простий рецепт дзеркальної глазурі без глюкозного сиропу

Дзеркальна глазур в основному, використовується для прикраси тортів і тістечок. Єдина складність, з якою ви можете зіткнутися в приготуванні глазурі це те, що в її склад входить глюкозний сироп, але він успішно замінюється іншими інгредієнтами.

Час готування: 24 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • листової Желатин – 10 гр.
  • Молоко згущене – 100 мл
  • Вода – 85 мл
  • Шоколад – 150 гр.
  • Харчовий барвник – за смаком.
  • Цукор – 150 гр.

Процес приготування:

1. Желатин замочіть в 50 мілілітрах води і залиште на 15 хвилин.

2. У чашці змішайте шоколад, згущене молоко, желатин і харчовий барвник.

3. У каструлю влийте 85 мілілітрів води і всипте цукор. Нагрійте інгредієнти, як тільки цукор розчиниться, знімайте сироп з вогню.

4. Додайте цукровий сироп до решти інгредієнтів і змішайте їх блендером до однорідної маси.

5. Глазур накрийте харчовою плівкою, щоб вона торкалася поверхні глазурі. Приберіть її на добу в холодильник.

6. Перед використанням у прикрасі десертів, глазур розігрійте на водяній бані.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування дзеркальної глазурі на згущеному молоці

Ідеальна дзеркальна глазур для торта на основі згущеного молока і білого шоколаду. Що важливо знати при використанні глазурі: торт повинен бути замороженим чи дуже охолодженим, щоб глазур лягла рівно і робоча температура глазурі 35 градусів.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Желатин – 12 гр.
  • Вода – 75 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Згущене молоко – 100 мл
  • Сироп глюкози – 150 мл
  • Шоколад білий – 150 гр.
  • водорозчинний Барвник – 5 гр.

Процес приготування:

1. Викладіть В каструлю цукор і сироп глюкози, додайте воду і доведіть інгредієнти до кипіння.

2. Коли цукор повністю розчиниться, додайте білий шоколад, перемішуйте, поки шоколад повністю не розчиниться.

3. Додаємо згущене молоко і перемішати масу.

4. Желатин розчиніть в теплій воді.

5. Змішайте дві отримані маси.

6. Потім додайте харчовий барвник і доведіть глазур до однорідності за допомогою блендера. Тримайте блендер під нахилом, щоб не утворювалося багато бульбашок.

7. Далі пропустіть глазур через дрібне сито, накрийте її харчовою плівкою і залиште в холодильнику на кілька годин.

8. Перед використанням глазурі, її необхідно підігріти на водяній бані до робочої температури.

Приємного апетиту!

Як зробити дзеркальну глазур з ефектом леопарда?

Ця глазур непередбачувана в роботі, як дикий звір, але завжди викликає захоплення у тих, хто її бачить на тортах. Як правильно приготувати це диво, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Желатин – 12 гр.
  • Вода – 60 мл
  • Цукор – 180 гр.
  • Шоколад – 180 гр.
  • Молоко згущене – 120 мл
  • Барвник харчовий – за смаком.
  • Сироп глюкозний – 150 гр.

Процес приготування:

1. Желатин замочіть у воді.

2. Викладіть В каструлю глюкозний сироп, цукор і влийте воду. Поставте ємність на плиту, доведіть суміш до кипіння і варіть 2 хвилини.

3. Потім зніміть каструлю з вогню і додайте шматочки шоколаду, перемішайте до повного розчинення.

4. В отриману суміш влийте згущене молоко, перемішайте.

5. Також додайте желатинову масу, розмішайте.

6. Глазур процідіть через дрібне сито, прикрийте її харчовою плівкою і залиште до повного охолодження.

7. Потім глазур розділіть на дві нерівні частини і додайте в них різний харчовий барвник контрастних кольорів. Щоб малюнок нагадував розмальовку леопарда, глазур потрібно підігріти до 70 градусів. Спочатку нанесіть глазур на весь торт, потім відразу ж з допомогою спатулы, нанесіть глазур контрастного кольору і проведіть спатулой по торту, як би змахуючи надлишки глазурі. За рахунок цього рідка гаряча глазур утворює такий незвичайний малюнок.

Приємного апетиту!

Дуже смачна карамельна глазур для покриття торта

Карамельна глазур для покриття торта готується з мінімального набору продуктів, має дуже гарний колір і спокусливий аромат. Ваш десерт буде виглядати красиво і витончено.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Цукор – 180 гр.
  • Вода – 175 мл
  • Вершки 33 % – 150 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 10 гр.
  • Желатин – 5 гр.

Процес приготування:

1. Желатин замочіть в 25 мілілітрах холодної води.

2. У миску до вершків просійте кукурудзяний крохмаль, змішайте інгредієнти.

3. У каструлю з товстим дном всипте трохи цукру і розтопіть його на повільному вогні, він не повинен горіти.

4. Потім знову додайте чайну ложку цукру, також розтопіть його і продовжуйте, поки весь цукор не буде в рідкому стані.

5. Після цього влийте в карамель 150 мілілітрів теплої води. Перемішуйте масу силіконової лопаткою, поки вся карамель не розчиниться. Потім зніміть каструлю з вогню.

6. Далі тонкою цівкою влийте в карамель вершки з крохмалем, добре перемішайте.

7. На водяній бані розтопити желатин.

8. Желатинову масу введіть в карамельну, добре перемішайте.

9. Пропустіть глазур через дрібне сито.

10. Щоб почати роботу з глазур’ю, її необхідно охолодити до 27 градусів.

Приємного апетиту!

Дзеркальна глазур на вершках в домашніх умовах

Глазур вирішить питання з прикрасою домашнього муссового торта. Необхідно пам’ятати, що покривають глазур’ю заморожений торт з рівною поверхнею, тоді вона буде виглядати як дзеркало.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Какао – 60 гр.
  • Цукор – 175 гр.
  • Вода – 170 мл
  • Вершки – 100 мл
  • Желатин – 12 гр.

Процес приготування:

1. У каструлю всипте цукор і влийте воду.

2. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.

3. Далі введіть вершки, розмішайте і доведіть суміш до кипіння.

4. Після цього додайте какао, добре перемішайте і ще раз доведіть до кипіння.

5. Желатин залийте невеликою кількістю води, потім розчиніть його на водяній бані. В останню чергу додайте в глазур желатинову масу, перемішайте і зніміть її з вогню.

6. Потім глазур пропустіть через дрібне сито, остудіть її до 30 градусів і можна приступати до прикраси торта.

Приємного апетиту!