Морквяна запіканка – яскраве і дуже апетитне ласощі для домашнього столу. Таке блюдо можна подавати на сніданок, в якості перекусу або до сімейного чаювання. Порадуйте себе і близьких цікавим і корисним кулінарним рішенням. Для приготування запіканки використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої збірки.
Морквяна запіканка в духовці як у дитячому садку
Для оригінального домашнього сніданку можна приготувати яскраву і смачну запіканку з моркви як у дитячому садку. Візьміть на замітку простий рецепт приготування, порадуйте ваших близьких!
Інгредієнти на
6 порц.
- Морква 2 шт.
- Яйце куряче 3 шт.
- Манна крупа 100 гр.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Сіль 1 щіпка
Процес приготування:
- Як приготувати морквяну запіканку в духовці? Чистимо моркву натираємо на тертку і викладаємо в глибоку тарілку. Сюди ж розбиваємо курячі яйця. Розмішуємо.
- Висипаємо манну крупу і знову замішуємо до однорідності.
- Додаємо в масу цукор і сіль. Продовжуємо розмішувати до з’єднання всіх продуктом між собою.
- Переливаємо морквяну суміш у форму для випікання і відправляємо в духовку на 35 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.
- Ніжна запіканка готова. Розрізаємо її на шматочки і подаємо до столу!
![](/wp-content/uploads/image_152168.jpg)
Покроковий рецепт приготування морквяного запіканки з сиром
Оригінальний і корисний домашній десерт можна приготувати з моркви і сиру. Оцініть простий рецепт ніжною і живильної запіканки для вашого домашнього столу.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 300 гр.
- Сир – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Крупа манна – 60 гр.
- Цукор – 60 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Моркву очищаємо від шкірки, ретельно промиваємо під водою.
2. Далі натираємо на овочі на дрібну тертку.
3. Окремо змішуємо сир з курячими яйцями.
4. Додаємо до яєць і сиру цукор. Розтираємо продукти.
5. Тепер три столові ложки сметани. Збиваємо вміст блендером до однорідної пухкої маси.
6. Відправляємо в сирну суміш і терту моркву.
7. Розмішуємо рідкувате тісто до однорідності.
8. Висипаємо манну крупу і знову перемішуємо.
9. Виливаємо сирно-морквяну масу у форму для випікання.
10. Обмазуємо поверхню страви залишилася ложкою сметани.
11. Випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин.
12. Готову запіканку з моркви і сиру нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Як приготувати смачну морквяну запіканку в мультиварці?
Яскрава і апетитна морквяна запіканка підходить для сніданку або чаювання. Домашнє ласощі виходить поживним і корисним. Оцініть простий і цікавий рецепт!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Морква – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Крупа манна – 150 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Цукор – 100 гр.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Ізюм – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Моркву очищаємо від шкірки і промиваємо її.
2. Овочі натираємо на дрібну тертку. Занурюємо продукт в глибоку тарілку, в якій буде зручно розмішувати тісто.
3. До моркви додаємо курячі яйця і цукор. Ретельно перемішуємо інгредієнти до однорідної маси.
4. Додаємо трохи розтоплене вершкове масло і знову розмішуємо.
5. Додаємо манну крупу. Перемішуємо продукти.
6. За смаком можна додати родзинки, але це не обов’язково.
7. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом. Сюди ж викладаємо морквяне тісто для пирога.
8. Переставляємо чашу в мультиварку і включаємо режим «випічка». Готуємо страву 1 годину.
9. Гарячу запіканку акуратно витягуємо з чаші. Ділимо її на порції і подаємо до столу. Страву можна прикрасити фруктами або ягодами за смаком. Готово!
Морквяна запіканка з манкою в домашніх умовах
Для оригінального домашнього сніданку можна приготувати яскраву та солодку запіканку з моркви та манної крупи. Порадуйте своїх рідних поживним і смачним ласощами.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 4 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Крупа манна – 150 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Цукор – 60 гр.
Процес приготування:
1. Моркву очищаємо від шкірки, ретельно миємо під водою.
2. Далі підготовлені овочі подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна використовувати терку або блендер.
3. Додаємо до морквяної маси яйце, манну крупу і цукор. Ретельно розмішуємо вміст.
4. Форму для випікання устеляємо пергаментом. Сюди ж вливаємо морквяну суміш.
5. Нарізаємо Тонкими пластинами вершкове масло і викладаємо його поверх страви.
6. Відправляємо форму з вмістом в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 35 хвилин.
7. Витягаємо морквяний десерт з форми, ділимо на порції і подаємо до столу. Готово!
Класичний рецепт морквяно-яблучної запіканки
Ніжна і солодка запіканка з моркви і яблук різноманітить ваш стіл і порадує домашніх. Приготуйте легкий і корисний десерт по простому рецептом.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Морква – 2 шт.
- Яблуко – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 100 мл
- Крупа манна – 50 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Кориця – за смаком.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Необхідну кількість манки висипаємо в глибоку тарілку.
2. Заливаємо крупу кефіром і залишаємо до набухання.
3. В цей час очищаємо яблука від шкірки і натираємо їх на крупну тертку.
4. Також чинимо і з морквою: чистимо і натираємо. Для овоча краще використовувати дрібну тертку.
5. Змішуємо терті яблука з морквою і розбиваємо до них яйце.
6. Додаємо набряклу манку, цукор і корицю. Розмішуємо до однорідності, виливаємо у форму для випікання, обмащений вершковим маслом, і готуємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Ароматну запіканку з яблук і моркви виймаємо з форми, нарізаємо і подаємо до столу. Готово!
Ніжна і солодка морквяно-гарбузова запіканка
Солодка і ніжна гарбуз ідеально підходить для оригінальної домашньої випічки. Приготуйте яскраву морквяно-гарбузову запіканку для вашого сімейного сніданку або чаювання.
Час готування: 1 год
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 2 шт.
- Гарбуз – 350 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Крупа манна – 150 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Цукор – 120 гр.
- Кориця – за смаком.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Курага – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Чистимо моркву і промиваємо її. З гарбуза також знімаємо шкірку, залишився продукт нарізаємо великими кубиками.
2. Обидва продукту пропускаємо через середню терку.
3. В окремому посуді змішуємо яйця з цукром.
4. Сюди ж додаємо ванілін, корицю і розпушувач. Перемішуємо інгредієнти.
5. Додаємо манну крупу і знову розмішуємо.74
6. Гарбуз і моркву тушкуємо в рослинному маслі хвилин 15-20, а потім перекладаємо їх у загальну масу.
7. Також в страву можна додати і курагу. Рекомендується нарізати її на дрібні кубики.
8. Додаємо сухофрукти в суміш з гарбуза та моркви, потім перелити її в форму для випікання.
9. Випікаємо 35 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Після готовності перевертаємо форму і викладаємо на тарілку запіканку.
10. Нарізаємо десерт на шматочки і подаємо до столу. Готово!
ПП дієтична запіканка з моркви
Яскрава морквяна запіканка славиться своїми корисними та поживними властивостями. Спробуйте ще більш легкий дієтичний варіант страви. Подавайте для вашого здорового сніданку або перекусу.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Морква – 500 гр.
- Лимон – 1/3 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Кукурудзяна борошно – 100 гр.
Процес приготування:
1. Необхідну кількість моркви промиваємо під водою, чистимо і натираємо на велику або середню терку.
2. Викладаємо моркву в глибоку і зручну для замішування тарілку. Цукор не додаємо так як овоч і сам дасть необхідний солодкий смак.
3. Дрібними кубиками нарізаємо одну третю частину промитого лимона. Знімаємо шкірку за бажанням. Змішуємо цитрус з морквяної масою.
4. Також додаємо ложку сметани, 100 гр кукурудзяного борошна і яйця. Знову замішуємо і викладаємо у форму для випікання. Поверхня обмазуємо залишилася сметаною. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
5. Щоб запіканка не розвалилася після готовності, переверніть форму і вийміть блюдо. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!
Простий і смачний рецепт запіканки з сирої моркви в духовці
Домашня запіканка з сирої моркви виходить більш яскравою і соковитою. Приготувати просте ласощі не складе особливої праці. Здивуйте рідних або осіб апетитним і оригінальним стравою.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Морква – 4 шт.
- Хліб білий – 100 гр.
- Молоко – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сметана для подачі.
Процес приготування:
1. У глибокий посуд викладаємо білих хліб і заливаємо його молоком на деякий час. Можна використовувати черствий або сухий продукт.
2. На середню тертку натираємо заздалегідь очищену моркву. Змішуємо її цукром і яйцем, потім ретельно розмішуємо.
3. Повертаємося до хліба. Його слід віджати від молока. Отримуємо своєрідну кашку.
4. До морквяної суміші викладаємо кашку з хліба, розмішуємо до однорідності і викладаємо у форму для випікання. Готуємо в духовці 35 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Гарячу морквяну запіканку нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо до столу зі сметаною. Готово!
Швидкий рецепт приготування морквяного запіканки на сковороді
Швидкий спосіб приготувати морквяну запіканку – посмажити на сковороді. Блюдо виходить яскравим і насиченим смаком. Подавайте його в якості десерту для домашнього сніданку або обіду.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Морква – 4 шт.
- Крупа манна – 60 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Чистимо та миємо моркву натираємо на крупній тертці і смажимо на сковороді з рослинним маслом близько 3-5 хвилин. Відправляємо інгредієнт в глибоку посуд.
2. В окремій ємності змішуємо яйця, цукор і манну крупу. Збиваємо вміст до однорідності.
3. З’єднуємо обидві суміші, додаємо до них соду і розмішуємо. Викладаємо отриману в сковороду, добре обмащений рослинним маслом. Ставимо на плиту.
4. Готуємо страву під кришкою на повільному вогні 15 хвилин.
5. Нарізаємо морквяну запіканку на невеликі шматочки і подаємо до столу. Готово!
Оригінальна і апетитна морквяна запіканка з родзинками
Апетитна морквяна запіканка стане ще яскравіше і оригінальніше з додаванням родзинок. Сухофрукт додасть страві особливий смак і аромат. Подавайте домашнє ласощі до чаю або на сніданок.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Морква – 4 шт.
- Крупа манна – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Родзинки – 60 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Чистимо моркву і нарізаємо її тоненькими кружальцями. Відправляємо овоч в каструлю, заливаємо водою і тушкуємо до розм’якшення продукту.
2. Подрібнюємо тушкований інгредієнт за допомогою заглибного блендера.
3. В овочеве пюре додаємо яйце, цукор, манну крупу і промитий ізюм. Розмішуємо масу до однорідності.
4. Форму для випікання промазуємо рослинним маслом. Сюди виливаємо морквяну суміш з родзинками. Випікаємо блюдо 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
5. Готову морквяну запіканку нарізаємо на шматочки, викладаємо в порційні тарілки і подаємо до столу!