Морквяна запіканка – 10 рецептів як у дитячому садку з покроковими фото

Морквяна запіканка – яскраве і дуже апетитне ласощі для домашнього столу. Таке блюдо можна подавати на сніданок, в якості перекусу або до сімейного чаювання. Порадуйте себе і близьких цікавим і корисним кулінарним рішенням. Для приготування запіканки використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої збірки.

Морквяна запіканка в духовці як у дитячому садку

Для оригінального домашнього сніданку можна приготувати яскраву і смачну запіканку з моркви як у дитячому садку. Візьміть на замітку простий рецепт приготування, порадуйте ваших близьких!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Морква 2 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Манна крупа 100 гр.
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як приготувати морквяну запіканку в духовці? Чистимо моркву натираємо на тертку і викладаємо в глибоку тарілку. Сюди ж розбиваємо курячі яйця. Розмішуємо.
  2. Висипаємо манну крупу і знову замішуємо до однорідності.
  3. Додаємо в масу цукор і сіль. Продовжуємо розмішувати до з’єднання всіх продуктом між собою.
  4. Переливаємо морквяну суміш у форму для випікання і відправляємо в духовку на 35 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.
  5. Ніжна запіканка готова. Розрізаємо її на шматочки і подаємо до столу!

Покроковий рецепт приготування морквяного запіканки з сиром

Оригінальний і корисний домашній десерт можна приготувати з моркви і сиру. Оцініть простий рецепт ніжною і живильної запіканки для вашого домашнього столу.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 300 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Крупа манна – 60 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Моркву очищаємо від шкірки, ретельно промиваємо під водою.

2. Далі натираємо на овочі на дрібну тертку.

3. Окремо змішуємо сир з курячими яйцями.

4. Додаємо до яєць і сиру цукор. Розтираємо продукти.

5. Тепер три столові ложки сметани. Збиваємо вміст блендером до однорідної пухкої маси.

6. Відправляємо в сирну суміш і терту моркву.

7. Розмішуємо рідкувате тісто до однорідності.

8. Висипаємо манну крупу і знову перемішуємо.

9. Виливаємо сирно-морквяну масу у форму для випікання.

10. Обмазуємо поверхню страви залишилася ложкою сметани.

11. Випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин.

12. Готову запіканку з моркви і сиру нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Як приготувати смачну морквяну запіканку в мультиварці?

Яскрава і апетитна морквяна запіканка підходить для сніданку або чаювання. Домашнє ласощі виходить поживним і корисним. Оцініть простий і цікавий рецепт!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Морква – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крупа манна – 150 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Ізюм – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Моркву очищаємо від шкірки і промиваємо її.

2. Овочі натираємо на дрібну тертку. Занурюємо продукт в глибоку тарілку, в якій буде зручно розмішувати тісто.

3. До моркви додаємо курячі яйця і цукор. Ретельно перемішуємо інгредієнти до однорідної маси.

4. Додаємо трохи розтоплене вершкове масло і знову розмішуємо.

5. Додаємо манну крупу. Перемішуємо продукти.

6. За смаком можна додати родзинки, але це не обов’язково.

7. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом. Сюди ж викладаємо морквяне тісто для пирога.

8. Переставляємо чашу в мультиварку і включаємо режим «випічка». Готуємо страву 1 годину.

9. Гарячу запіканку акуратно витягуємо з чаші. Ділимо її на порції і подаємо до столу. Страву можна прикрасити фруктами або ягодами за смаком. Готово!

Морквяна запіканка з манкою в домашніх умовах

Для оригінального домашнього сніданку можна приготувати яскраву та солодку запіканку з моркви та манної крупи. Порадуйте своїх рідних поживним і смачним ласощами.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 4 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крупа манна – 150 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Цукор – 60 гр.

Процес приготування:

1. Моркву очищаємо від шкірки, ретельно миємо під водою.

2. Далі підготовлені овочі подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна використовувати терку або блендер.

3. Додаємо до морквяної маси яйце, манну крупу і цукор. Ретельно розмішуємо вміст.

4. Форму для випікання устеляємо пергаментом. Сюди ж вливаємо морквяну суміш.

5. Нарізаємо Тонкими пластинами вершкове масло і викладаємо його поверх страви.

6. Відправляємо форму з вмістом в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 35 хвилин.

7. Витягаємо морквяний десерт з форми, ділимо на порції і подаємо до столу. Готово!

Класичний рецепт морквяно-яблучної запіканки

Ніжна і солодка запіканка з моркви і яблук різноманітить ваш стіл і порадує домашніх. Приготуйте легкий і корисний десерт по простому рецептом.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Морква – 2 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 100 мл
  • Крупа манна – 50 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Кориця – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Необхідну кількість манки висипаємо в глибоку тарілку.

2. Заливаємо крупу кефіром і залишаємо до набухання.

3. В цей час очищаємо яблука від шкірки і натираємо їх на крупну тертку.

4. Також чинимо і з морквою: чистимо і натираємо. Для овоча краще використовувати дрібну тертку.

5. Змішуємо терті яблука з морквою і розбиваємо до них яйце.

6. Додаємо набряклу манку, цукор і корицю. Розмішуємо до однорідності, виливаємо у форму для випікання, обмащений вершковим маслом, і готуємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Ароматну запіканку з яблук і моркви виймаємо з форми, нарізаємо і подаємо до столу. Готово!

Ніжна і солодка морквяно-гарбузова запіканка

Солодка і ніжна гарбуз ідеально підходить для оригінальної домашньої випічки. Приготуйте яскраву морквяно-гарбузову запіканку для вашого сімейного сніданку або чаювання.

Час готування: 1 год

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 2 шт.
  • Гарбуз – 350 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Крупа манна – 150 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор – 120 гр.
  • Кориця – за смаком.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Курага – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Чистимо моркву і промиваємо її. З гарбуза також знімаємо шкірку, залишився продукт нарізаємо великими кубиками.

2. Обидва продукту пропускаємо через середню терку.

3. В окремому посуді змішуємо яйця з цукром.

4. Сюди ж додаємо ванілін, корицю і розпушувач. Перемішуємо інгредієнти.

5. Додаємо манну крупу і знову розмішуємо.74

6. Гарбуз і моркву тушкуємо в рослинному маслі хвилин 15-20, а потім перекладаємо їх у загальну масу.

7. Також в страву можна додати і курагу. Рекомендується нарізати її на дрібні кубики.

8. Додаємо сухофрукти в суміш з гарбуза та моркви, потім перелити її в форму для випікання.

9. Випікаємо 35 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Після готовності перевертаємо форму і викладаємо на тарілку запіканку.

10. Нарізаємо десерт на шматочки і подаємо до столу. Готово!

ПП дієтична запіканка з моркви

Яскрава морквяна запіканка славиться своїми корисними та поживними властивостями. Спробуйте ще більш легкий дієтичний варіант страви. Подавайте для вашого здорового сніданку або перекусу.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Морква – 500 гр.
  • Лимон – 1/3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Кукурудзяна борошно – 100 гр.

Процес приготування:

1. Необхідну кількість моркви промиваємо під водою, чистимо і натираємо на велику або середню терку.

2. Викладаємо моркву в глибоку і зручну для замішування тарілку. Цукор не додаємо так як овоч і сам дасть необхідний солодкий смак.

3. Дрібними кубиками нарізаємо одну третю частину промитого лимона. Знімаємо шкірку за бажанням. Змішуємо цитрус з морквяної масою.

4. Також додаємо ложку сметани, 100 гр кукурудзяного борошна і яйця. Знову замішуємо і викладаємо у форму для випікання. Поверхня обмазуємо залишилася сметаною. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.

5. Щоб запіканка не розвалилася після готовності, переверніть форму і вийміть блюдо. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!

Простий і смачний рецепт запіканки з сирої моркви в духовці

Домашня запіканка з сирої моркви виходить більш яскравою і соковитою. Приготувати просте ласощі не складе особливої праці. Здивуйте рідних або осіб апетитним і оригінальним стравою.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Морква – 4 шт.
  • Хліб білий – 100 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сметана для подачі.

Процес приготування:

1. У глибокий посуд викладаємо білих хліб і заливаємо його молоком на деякий час. Можна використовувати черствий або сухий продукт.

2. На середню тертку натираємо заздалегідь очищену моркву. Змішуємо її цукром і яйцем, потім ретельно розмішуємо.

3. Повертаємося до хліба. Його слід віджати від молока. Отримуємо своєрідну кашку.

4. До морквяної суміші викладаємо кашку з хліба, розмішуємо до однорідності і викладаємо у форму для випікання. Готуємо в духовці 35 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Гарячу морквяну запіканку нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо до столу зі сметаною. Готово!

Швидкий рецепт приготування морквяного запіканки на сковороді

Швидкий спосіб приготувати морквяну запіканку – посмажити на сковороді. Блюдо виходить яскравим і насиченим смаком. Подавайте його в якості десерту для домашнього сніданку або обіду.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Морква – 4 шт.
  • Крупа манна – 60 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Чистимо та миємо моркву натираємо на крупній тертці і смажимо на сковороді з рослинним маслом близько 3-5 хвилин. Відправляємо інгредієнт в глибоку посуд.

2. В окремій ємності змішуємо яйця, цукор і манну крупу. Збиваємо вміст до однорідності.

3. З’єднуємо обидві суміші, додаємо до них соду і розмішуємо. Викладаємо отриману в сковороду, добре обмащений рослинним маслом. Ставимо на плиту.

4. Готуємо страву під кришкою на повільному вогні 15 хвилин.

5. Нарізаємо морквяну запіканку на невеликі шматочки і подаємо до столу. Готово!

Оригінальна і апетитна морквяна запіканка з родзинками

Апетитна морквяна запіканка стане ще яскравіше і оригінальніше з додаванням родзинок. Сухофрукт додасть страві особливий смак і аромат. Подавайте домашнє ласощі до чаю або на сніданок.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Морква – 4 шт.
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Родзинки – 60 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Чистимо моркву і нарізаємо її тоненькими кружальцями. Відправляємо овоч в каструлю, заливаємо водою і тушкуємо до розм’якшення продукту.

2. Подрібнюємо тушкований інгредієнт за допомогою заглибного блендера.

3. В овочеве пюре додаємо яйце, цукор, манну крупу і промитий ізюм. Розмішуємо масу до однорідності.

4. Форму для випікання промазуємо рослинним маслом. Сюди виливаємо морквяну суміш з родзинками. Випікаємо блюдо 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

5. Готову морквяну запіканку нарізаємо на шматочки, викладаємо в порційні тарілки і подаємо до столу!