Торт зі згущеним молоком на сковороді – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Торт зі згущеним молоком на сковороді – це швидкий і простий варіант домашньої випічки для тих, хто не має духовки або обмежений у часі. Тісто замішується на згущеному молоці, коржі випікаються на сковороді і прослаиваются заварним або сметанним кремом, що робить торт ніжний, в міру солодким і дуже смачним.

Торт на сковороді зі згущеним молоком із заварним кремом

Торт на сковороді зі згущеним молоком із заварним кремом є базою такої випічки і найпопулярнішим варіантом, на основі якого можна приготувати різні види тортів, змінюючи крем або інгредієнти тесту. Торт смаком подібний «Наполеону». Тісто замішується на згущеному молоці з розпушувачем, а заварний крем готується за класичною технологією.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно 400 гр.
  • Молоко згущене 380 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Для заварного крему:
  • Молоко коров’яче 750 мл
  • Масло вершкове 180 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 220 гр.
  • Борошно 60 гр.
  • Ванільний цукор 1 пакетик

Процес приготування:

  1. Спочатку треба приготувати заварний крем для торта. В окремий посуд розбити два курячих яйця і насипати два види цукру. Віночком збити їх в однорідну масу.
  2. Насипати борошно і добре перемішати.
  3. У каструлі довести до кипіння, тільки не кип’ятити, молоко. Тонким струменем перелити молоко в яєчну масу і одночасно віночком активно перемішати до однорідності.
  4. Цю суміш перелити назад в каструлю і на невеликому вогні при постійному помішуванні проварити 2-3 хвилини.
  5. За цей час крем стане густим.
  6. У гарячий крем додати нарізане шматочками вершкове масло і повністю розчинити. Заварний крем перелити в інший посуд і залишити для охолодження.
  7. Потім приступити до готування коржів. У посуд для замішування тіста розбити яйце, віночком його збити, налити згущене молоко і перемішати.
  8. У цю суміш порційно насипати просіяне і змішану з розпушувачем борошно.
  9. Замісити тісто, спочатку лопаткою, а потім руками. Воно має бути м’яким і не прилипающим до долонь.
  10. Замішане тісто скачати в ковбаску і розрізати на 8 однакових шматків.
  11. Кожен шматок тіста розкачати в корж і з допомогою тарілки вирізати рівні кола відповідно діаметру сковороди. Обрізки тіста залишити для крихти.
  12. Випікати коржі на розігрітій антипригарній сковороді.
  13. Випікаються коржі швидко, за 1-2 хвилині з кожної сторони. При смаженні коржі трохи піднімаються і стають рум’яними.
  14. Таким способом спекти всі коржі і наостанок спекти обрізки тесту.
  15. Для складання торта на блюдо укласти спечені коржі, змащуючи кожен заварним кремом. Частина крему залишити для обмазки торта.
  16. Сформований торт мінімум на 4 години, а краще на всю ніч, поставити в холодильник для просочення.
  17. За закінчення цього часу боки торта вирівняти залишеним кремом і посипати подрібненою крихтою з тіста. Приготований на сковороді торт зі згущеним молоком із заварним кремом можна сервірувати до чаю. Смачної і вдалою випічки!

Торт зі згущеним молоком і сметаною на сковороді

Торт зі згущеним молоком і сметаною на сковороді буде у вас швидким, простим і бюджетним варіантом домашньої випічки. Тісто в цьому рецепті замішуємо на згущеному молоці, яйцях та разрыхлителе. Текстура тіста в цьому рецепті виходить рідкої, і випікаємо коржі на сковороді, подібно млинців. Прослаиваем торт сметанним кремом.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 1 год.

Порції: 4.

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко згущене – 1 банка.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Для сметанного крему:

  • Сметана 25% – 400 гр.
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Повидло – для декору.
  • Шоколад – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста перелити згущене молоко.

Крок 2. До неї розбити два курячих яйця.

Крок 3. Міксером на середній швидкості ці інгредієнти змішати до однорідного стану.

Крок 4. Через сито в цю суміш насипати борошно і розпушувач.

Крок 5. Потім міксером замісити тісто, і текстура вийде рідкуватий, як для оладок. Тісто залишити на 20 хвилин для вистоювання.

Крок 6. Розігріти сковороду з антипригарним покриттям. На неї наливати по 2,5 столових ложки тіста, розподіляючи тонким рівним шаром.

Крок 7. Випікати коржі на невеликому вогні, під прикритою кришкою, щоб коржі не підсихали, до рум’яного кольору з обох сторін. До кінця обсмажування кришку знімати. З тіста у вас вийде 5 коржів.

Крок 8. Для крему в окремому посуді збити міксером у пишну масу жирну сметану з цукровою пудрою.

Крок 9. Приготований сметанний крем буде легким, не дуже солодким і добре просочить коржі.

Крок 10. Спечені коржі стопкою викласти на тарілку, змащуючи кожен сметанним кремом. Краю коржів ножем акуратно підрівняти.

Крок 11. Верхній корж кремом не покривати.

Крок 12. Боки торта акуратно вирівняти залишилися кремом.

Крок 13. Верх торта декорувати повидлом.

Крок 14. За бажанням торт можна декорувати і шоколадною глазур’ю. Приготовленому на сковороді торту зі згущеним молоком і сметаною дати ніч для просочення в холодильнику і сервірувати до чаю. Вдалою і смачної випічки!

Торт «Хвилинка» на сковороді зі згущеним молоком

Торт «Хвилинка» на сковороді зі згущеним молоком привертає увагу господинь простотою приготування, невеликою кількістю доступних інгредієнтів і добрим смаком. Назва торта підходить тільки для замісу тіста, випікання коржів і готування крему, а сам торт вимагає час на складання і кілька годин для просочення. У цьому рецепті для торта готуємо заварний крем.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

Для коржів:

  • Борошно – 450 гр.
  • Молоко згущене – 1 банка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 2/3 ч. ложки
  • Оцет – 0,5 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження коржів.

Для крему:

  • Молоко – 750 мл
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор – 1.5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зазначені в рецепті інгредієнти для коржів помістити в посуд для замішування тіста. Соду погасити оцтом. Руками замісити тісто до гладкої однорідної текстури.

Крок 2. Замішане тісто розділити на 6-8 шматків, в залежності від діаметру сковороди.

Крок 3. Кожен шматок розкотити в тонкий коржик, щоб була трохи більше дна сковорідки. Стіл або дошку перед розкочуванням тіста змастити рослинним маслом, тоді тісто до нього не прилипне.

Крок 4. Сковороду добре розігріти і перед кожним млинцем змащувати маслом. Спекти коржі на мінімальному вогні до рум’яного кольору з обох сторін, а випікаються вони дуже швидко.

Крок 5. Із зазначених у рецепті інгредієнтів приготувати заварний крем за звичайними правилами. Він повинен вийти однорідної густої консистенції.

Крок 6. Приготовлений крем зняти з плити і розчинити в ньому вершкове масло. Потім заварний крем остудити.

Крок 7. Спечені коржі рівно обрізати за допомогою тарілки і ножа. Обрізки коржів будь-яким способом подрібнити в крихту.

Крок 8. Зібрати торт «Хвилинка» зі згущеним молоком на блюді, змастивши кожен корж кремом. Також заварним кремом змастити верх торта з боками, посипати крихтою і дати кілька годин для просочення. Смачної і вдалою випічки!

Торт з вареним згущеним молоком на сковороді

Варіант приготування на сковороді торта з вареним згущеним молоком передбачає заміс тіста для коржів на звичайній згущеному молоці, а варена згущене молоко використовується для прошарку замість заварного крему. Смак цієї домашньої випічки особливий, карамельний. У цьому рецепті варену збиваємо згущене молоко з вершковим маслом і декоруємо торт горіхами з тертим шоколадом.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

Для коржів:

  • Борошно – 450 гр.
  • Молоко згущене – 1 банка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Рослинне масло – для змазування.

Для крему:

  • варена Згущене молоко – 1 банка.
  • Масло 82,5% – 200 гр.
  • Волоські горіхи – за смаком.
  • Шоколад – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом точно відміряти інгредієнти для торта, згідно пропорції рецепта.

Крок 2. У посуд для замішування тіста перелити звичайну згущене молоко.

Крок 3. Розбити одне куряче яйце.

Крок 4. Борошно просіяти на сито, змішати з содою і пересипати до згущеному молоці.

Крок 5. Руками замісити тісто до гладкої однорідної текстури і ефекту «не прилипання» до долонь не буде, так як тісто замішане на солодкої згущеному молоці, а зайву муку додавати не треба.

Крок 6. Замішане тісто скачати в ковбаску і розрізати на 8 однакових частин.

Крок 7. Кожну частину розкачати на присипаної борошном стільниці в тонкий корж, рівно обрізати краю, використовуючи трафаретом тарілку. Розігріти сковорідку, змастити рослинним маслом, укласти корж і наколоти виделкою.

Крок 8. Швидко обсмажити коржі на невеликому вогні з обох боків до легкого рум’яного кольору і, що важливо, не перетримати на вогні, інакше коржі будуть сухими і кремом не просочаться.

Крок 9. Спечені коржі остудити. Обрізки тіста спекти для крихти.

Крок 10. Для крему в окремий посуд покласти розм’якшене вершкове масло, порційно додати до нього варену згущенку і одночасно міксером збити в пишну масу.

Крок 11. Для складання торта на плоске блюдо укласти корж і змастити приготованим кремом, до речі, такий крем надає торту хорошу стійкість.

Крок 12. Поверх крему покласти другий корж.

Крок 13. Кожен корж одночасно з кремом, посипати подрібненими волоськими горіхами.

Крок 14. Таким способом сформувати весь торт. Верхній корж і боки торта змастити залишилися кремом.

Крок 15. Потім торт красиво декорувати горіхами і тертим шоколадом. Для просочення такого торту потрібно час і, бажано одну добу.

Крок 16. Після закінчення часу просочення приготований на сковороді торт з вареним згущеним молоком можна накривати до столу. Смачної і вдалою випічки!

Торт «Наполеон» зі згущеним молоком на сковороді

Простіше, або зручніше приготувати торт «Наполеон» зі згущеним молоком на сковороді – це вирішувати господині, але такий варіант існує. Тісто для торта замішується з таких інгредієнтів, як для класичного «Наполеона», тільки розкочується дуже тонко, а згущене молоко додається в крем.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

Для коржів:

  • Борошно – 500 гр.
  • Молоко – 190 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для крему:

  • Згущене молоко – 1 банка.
  • Масло вершкове – 350 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 80 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку замісити тісто для коржів. У посуді для замісу тіста збити яйця з цукром. Додати рослинне і розм’якшене вершкове масло і перемішати. Потім налити молоко, порційно насипати просіяне борошно і замісити тісто міксером до однорідної текстури.

Крок 2. Потім перекласти тісто на присипану мукою стільницю і завершити заміс руками. Тісто розділити на 18 однакових шматочків.

Крок 3. Кожен шматочок розкачати в тонкий корж. Всі коржі обсмажити на сухій розігрітій сковороді, що багато часу не займе. Спечені коржі рівно обрізати і обрізки залишити для крихти.

Крок 4. Для крему розтерти яйця з цукром. Довести до кипіння молоко, перелити в нього тонким струменем яєчну суміш і проварити на невеликому вогні при помішуванні до ущільнення крему.

Крок 5. Вимкнути Плиту. У крем додати вершкове масло і міксером на середній швидкості масу збити. Потім додати ванільний цукор зі згущеним молоком і перемішати крем до однорідності.

Крок 6. На блюдо або обробну дошку по черзі укласти спечені коржі, рясно змастивши кожен кремом. Потім кремом змастити верх торта і боки.

Крок 7. Приготований на сковороді торт «Наполеон» зі згущеним молоком обсипати з усіх боків крихтою із залишків коржів, красиво декорувати за своїм смаком, дати 3 години для просочення і сервірувати до чаю. Смачної і вдалою випічки!

Шоколадний торт зі згущеним молоком на сковороді

Шоколадний торт зі згущеним молоком на сковороді є варіантом з лінійки тортів з ім’ям «Снікерс». Ніжний і смачний десерт буде гідний святкового столу. Тісто для торта в цьому рецепті замішуємо на борошні, яйцях з додаванням порошку-какао і розпушувач. Випікаємо коржі на сковороді. На основі вареного згущеного молока і вершкового масла готуємо крем для прошарку і доповнюємо його смаженим арахісом. Декоруємо торт шоколадною глазур’ю.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

Для коржів:

  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 300 мл
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Для крему:

  • варена Згущене молоко – 1 банка.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • несолоний Арахіс смажений – 150 гр.

Для глазурі:

  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Молоко – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом точно відміряти кількість всіх інгредієнтів для торта, згідно пропорції рецепта.

Крок 2. У посуд для замішування тіста розбити два яйця, насипати цукор, щіпку солі і міксером на великій швидкості збити в пишну масу.

Крок 3. В іншому посуді змішати всі сухі інгредієнти для тіста: просіяне борошно, какао-порошок, розпушувач і ванілін.

Крок 4. Цю суміш порційно пересипати до збитим яйцях, порційно налити молоко і замісити тісто міксером до однорідного стану.

Крок 5. Розігріти суху чисту сковороду і перед першим млинцем змастити рослинним маслом.

Крок 6. Ополоником наливати на сковороду замішане тісто, розподіляючи його рівним шаром.

Крок 7. Випікати коржі на невеликому вогні під прикритою кришкою з обох сторін до готовності. Із зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде 3 коржа.

Крок 8. Спечені коржі скласти на тарілку і остудити.

Крок 9. Для крему заздалегідь розм’якшити вершкове масло при кімнатній температурі. Арахіс подрібнити блендером в дрібну крихту.

Крок 10. В окремому посуді збити міксером вершкове масло і додати до нього варену згущенку.

Крок 11. Збити ці інгредієнти до стану густого однорідного крему.

Крок 12. Для складання торта на плоске блюдо почергово укласти спечені коржі, кожен покрити шаром крему і посипати подрібненим арахисом.

Крок 13. Збирати торт можна і в рознімної кільці. Коржі долонею трохи ущільнити і верхній шар кремом не змащувати.

Крок 14. Зібраний торт прикрити кришкою і на ніч поставити в холодильник для просочення.

Крок 15. Для глазурі розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі темний шоколад з молоком.

Крок 16. Приготований на сковороді шоколадний торт зі згущеним молоком полити глазур’ю, декорувати по своєму смаку і після застигання глазурі накривати до столу. Смачної і вдалою випічки!

Млинцевий торт зі згущеним молоком

Млинцевий торт зі згущеним молоком, ніжний і красиво декорований, буде відмінним десертом до святкового столу і особливо дитячого. У цьому рецепті для млинців замішуємо заварне тісто на молоці, окропі і соді. До тесту додамо какао-порошок. Для прошарку млинців готуємо крем на основі збитих вершків, вареного згущеного молока і вершкового сиру.

Час приготування: 3 години 20 хвилин.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Порції: 10.

Склад:

Для млинців:

  • Молоко – 500 мл
  • Вода – ½ склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 260 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Рослинне масло – для смаження.

Для крему:

  • варена Згущене молоко – 1 банка.
  • Вершковий сир – 200 гр.
  • Вершки 33% – 125 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для торта. Молоко трохи підігрійте, а вершки повинні бути холодними.

Крок 2. У посуді для замісу тіста збийте міксером яйця з цукром в пишну масу.

Крок 3. Налийте до неї підігріте молоко, насипте соду і добре перемішайте.

Крок 4. Потім насипте просіяне борошно і какао-порошок. Міксером замісіть тісто до однорідної текстури.

Крок 5. Вершкове масло розтопити і трохи остудіть.

Крок 6. У тісто вилийте масло, додайте півсклянки окропу і ще раз активно перемішайте. Тісто для млинців повинна у вас вийти досить рідким, а самі млинці будуть еластичними і з дірочками.

Крок 7. Посмажте млинці на розігрітій сковорідці і з обох сторін. Сковороду можна трохи змащувати олією.

Крок 8. Для крему в окремому посуді міксером на високій швидкості холодні вершки збийте в стійку масу.

Крок 9. Додайте до них будь-вершковий сир з вареним згущеним молоком. Ці інгредієнти міксером просто перемішайте до однорідного стану.

Крок 10. Приготовлений крем на 2 години помістіть в холодильник.

Крок 11. На плоске блюдо почергово укладіть спечені млинці, покриваючи кожен охолодженим кремом.

Крок 12. Верхній млинець і боки торта так само акуратно покрийте кремом.

Крок 13. Потім торт декоруйте по своєму смаку і дайте мінімум дві години для просочення.

Крок 14. Після закінчення цього часу приготований млинцевий торт зі згущеним молоком можете накривати до столу. Приємного апетиту!

Торт «Світлана» зі згущеним молоком на сковороді

Торти з тіста на згущеному молоці, без випічки коржів в духовці, а на сковороді, нерідко називають красивим ім’ям «Світлана». Варіантів таких тортів багато і класичного немає. Для прошарку коржів в цьому рецепті готуємо заварний крем, але можна брати і сметанний. Готується торт просто і швидко, але для просочення потрібно мінімум 2 години.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

Для коржів:

  • Борошно – 450 гр.
  • Молоко згущене – 1 банка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Оцет столовий – 1 ст. л.

Для заварного крему:

  • Молоко – 750 мл
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор – 1.5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста перелийте згущене молоко, розбийте яйце і додати гашену оцтом соду. Віночком ці інгредієнти добре перемішайте.

Крок 2. Потім насипте просіяне борошно і замісіть тісто. Воно повинно у вас вийти еластичним і м’яким, але до долонь буде прилипати. Змастіть долоні рослинним маслом.

Крок 3. Замішане тісто скачайте в валик і розріжте на 8 рівних за величиною шматочків.

Крок 4. На присипаній борошном стільниці всі шматочки тіста розкачайте в тонкі коржі розміром трохи більше діаметру сковорідки.

Крок 5. Коржі швидко обсмажте до легкого рум’яного кольору на сухій антипригарній сковороді.

Крок 6. Використовуючи трафаретом тарілку, коржі рівно обріжте і залишки їх качалкою подрібніть в крихту.

Крок 7. Для крему в посуд з товстим дном насипте цукор з борошном, розбийте два яйця і добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.

Крок 8. У цю масу налийте склянку молока і перемішайте, потім додайте решту молока, ще раз перемішайте і поставте посуд на невеликий вогонь. При постійному помішуванні поваріть крем, щоб він став густим.

Крок 9. Вогонь вимкніть і розчиніть в гарячому кремі шматок вершкового масла.

Крок 10. Для складання торта візьміть роз’ємну форму, застеліть фольгою і по черзі викладіть в неї спечені коржі, змащуючи кожен кремом.

Крок 11. Спечений на сковороді торт «Світлана» зі згущеним молоком декоруйте крихтою, поставте на 2 години в холодильник для просочення коржів кремом і можете сервірувати до чаю. Приємного апетиту!