Млинці на молоці класичні – 15 найсмачніших рецептів приготування з покроковими фото

Класичні млинці на молоці – це надзвичайно смачна страва, яка встигла стати традиційною у багатьох країнах. Тому сьогодні існує безліч варіантів їхнього приготування. А ось основа для тесту залишається незмінною. Тонкі чи дріжджові, солодкі чи з кислинкою – кожна господиня знайде свій улюблений рецепт!

Класичні млинці на 1 літр молока

Тонкі млинці на молоці з дірочками – це всіма улюблена страва, яка чудово підходить для ситного та поживного сніданку, а також для смачного обіду, який сподобається всім вашим домочадцям. Доповнити такі млинці можна солодкою або солоною начинкою.

Інгредієнти:

на – 5 порції

  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Борошно – 300 гр.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія – ​​2 ст.л.

Процес приготування:

Як приготувати млинці на молоці? За допомогою кухонних грамових вагів відміряємо необхідну кількість сухих та рідких компонентів.

Віночком змішуємо яйце, сіль та цукровий пісок.

Підливаємо молоко та перемішуємо.

Поступово вводимо муку|борошно| і вимішуємо до гладкої консистенції, даємо постояти 10-15 хвилин|мінути| при кімнатній температурі.

Вмішуємо трохи рослинної олії та переходимо до наступного етапу.

На розпечену сковорідку з антипригарним покриттям виливаємо черпак тіста, розподіляємо по поверхні і за хвилину, і з утворенням дірочок, перевертаємо.

Засікаємо ще 60 секунд і прибираємо з вогню, готові млинці складаємо один на одного для збереження тепла.

Засікаємо ще 60 секунд і прибираємо з вогню, готові млинці складаємо один на одного для збереження тепла. Тонкі млинці на молоці з дірочками готові!

Млинці готові! Смачного!

Тонкі млинці з дірочками на 0,5 літра молока

Тонкі млинці з дірочками на 0,5 літра молока виходять дуже гарними та ажурними. Інгредієнти для таких млинців потрібні найпростіші, а от млинцева або чавунна сковорода здорово прискорить процес і збереже ласощі цілими. Час діставати улюблене варення! Буде дуже смачно!

Порції: 2

Час приготування: 20 хв.

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,5л.
  • Борошно – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1-2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 год.
  • Олія (рослинна) – 2 ст. л.
  • Олія (вершкове) – 20 гр.

Процес приготування:

1. У глибоку ємність засипаємо все борошно і вливаємо половину від кількості молока. Все добре змішуємо.

2. Всипаємо сіль, цукор та вбиваємо яйця. Також в тісто додамо олію і всі інгредієнти добре перемішаємо.

3. Додаємо молоко, що залишилося, і злегка збиваємо масу, довівши її до однорідності. По консистенції тісто має бути досить рідким, від цього залежить тонкість млинців.

4. Смажити млинці будемо на олії. Нагріваємо сковороду та добре її змащуємо. Половником наливаємо тісто, намагаємося рівно розподілити його по поверхні і не брати надто багато тіста за один раз.

5. Обсмажуємо кожен млинець, поки він не стане трохи рум’яним. Тоді перевертаємо його та смажимо з другого боку. Так робимо з усім тестом.

6. Змащуємо млинці вершковим маслом.

Порада: якщо під час смаження млинці рвуться, просто додайте трохи борошна. І навпаки, якщо ваші млинці будуть надто товстими, влийте в тісто більше молока або води.

Саме час накривати на стіл! Смачного!

Смачні млинці на молоці та воді

Млинці з додаванням води нічим не поступаються млинцям, приготованим суто на молоці. А отже треба посмажити якомога більше, щоб порадувати свою родину солодкими ласощами!

Порції: 4

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Щоб тісто для млинців було однорідним, краще підготувати продукти однієї температури.

2. Змішуємо разом яйця, цукровий пісок та трохи солі. Злегка збиваємо суміш вилкою або віночком.

3. Тепер додаємо рідкі інгредієнти: по половинці від маси води та молока.

4. Поступово всипаємо борошно та розмішуємо. Можна скористатися міксером, щоб краще розбити грудочки.

5. Вводимо молоко і воду, що залишилися.

6. Сковороду розігріваємо, змащуємо олією і вливаємо першу порцію тіста. Масу потрібно добре розподілити по сковорідці, щоб вийшов тонкий круглий млинець.

7. Коли всі млинці готові, можна зверху промазати їх олією.

Смачного!

Пишні млинці на молоці із сухими дріжджами

Дріжджові млинці на молоці виходять дуже пишними та поживними. А якщо приготувати для них сирну або ягідну начинку, можна насолодитися чудовим десертом. Діти будуть у захваті!

Порції: 6

Час приготування: 2 години 30 хв.

Інгредієнти:

  • Молоко – 500мл.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Олія (вершкове) – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 250 мл.
  • Вода – 125 мл.
  • Яйце – 1 шт.

 Процес приготування:

1. Розводимо дріжджі в половині склянки теплої води та додаємо трохи цукру. Вводимо 250 мл. муки|борошна|, розмішуємо і накриваємо склянку мокрим рушником. Відправляємо дріжджі в найтепліше місце кухні та залишаємо на годину.

2. Розбиваємо яйце та відокремлюємо жовток від білка. Жовток розітріть із цукровим піском.

3. Готове тісто обминаємо і додаємо до нього суміш із жовтком.

4. Вершкове масло розтоплюємо і додаємо до тесту.

5. Вводимо другу частину борошна та тепле молоко. Консистенція тесту повинна нагадувати рідку сметану, щоб воно добре розтікалося.

6. Знову відправимо тісто у тепло. Воно має збільшитися обсягом.

7. Тепер збиваємо білок.

8. Додаємо збитий білок до тесту, акуратно перемішуємо. Даємо настоятися ще 20 хв.

9. Половником виливаємо першу порцію на розігріту сковороду та смажимо до золотистого кольору. Млинці мають піднятися.

Смачного!

Смачні млинці на молоці з содою

Млинці на молоці з содою – це в міру солодка та пишна страва. Вони просто створені для соковитої начинки! Поекспериментуйте з ягідним, грибним чи рибним наповненням та знайдіть свій ідеальний смак! Готувати їх одне задоволення!

Порції: 4

Час приготування: 40 хв.

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,5л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – ст.
  • Сода – ч. л.
  • Оцет – ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 гр.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Молоко трохи підігріваємо та відправляємо у глибоку миску. Вбиваємо в молоко два яйця.

2. Солимо суміш, що вийшла, а потім додаємо цукор.

3. Соду гасимо оцтом у чайній ложці та перемішуємо з тестом.

4. Тепер добре збиваємо віночком нашу суміш і починаємо поступово вводити борошно. Замішуємо тісто до сметаноподібної консистенції.

5. Залишаємо тісто на 15 хв.

6. Починаємо випікати млинці. Щоб вони не пригоряли, сковороду нагріваємо та змащуємо олією. Кожну порцію тесту добре розподіляємо по сковорідці. Смажимо до появи рум’яності.

Готово! Якщо ви вирішили загорнути начинку, дайте млинцям трохи охолонути. Смачного!

Покроковий рецепт тонких блінів на кислому молоці

Млинці на кислому молоці – тонкі і досить еластичні, а значить, вони не рвуться під час смаження. Їх можна подати окремо або заправити оригінальною начинкою. Готувати їх швидко, а їсти – просто смакота! Така страва точно зробить ранок добрим.

Порції: 6

Час готування: година

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко (кисле) – 550мл.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Олія – ​​4 ст. л.

Процес приготування:

1. Яйця розбиваємо, змішуємо із 2 ложками цукру. Збиваємо до появи легкої пінки.

2. Додаємо трохи молока і знову перемішуємо.

3. Борошно просіюємо, а потім потроху вводимо в суміш із молока та яєць.

4. Додаємо кількість молока, що залишилася, і перемішуємо до однорідного стану.

5. Вводимо дві ложки олії і також перемішуємо.

6. Нагріваємо сковороду, змащуємо її олією. Випікаємо млинці до появи приємного рум’янцю.

Смачного!

 Простий рецепт солодких млинців на молоці

Солодкі млинці на молоці – це добрий початок нового дня! Смачні та тонкі вони стануть чудовим доповненням до чаю. Такі ласощі точно піднімуть настрій і зарядять енергією на день!

Порції: 15

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 2 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Цукор – 3 ст.
  • Борошно – 2,5 ст.

Процес приготування:

1. Змішуємо воду з молоком в окремій мисці, додаємо до нього яйця, а потім підсолюємо та підцукорюємо масу.

2. У готову масу через ситечко просіюємо муку|борошно| і добре розмішуємо всі грудочки.

3. Нагріваємо плиту та сковороду, змащену олією. Половником виливаємо першу частину тіста для першого млинця. Розповсюджуємо його по всій поверхні. І підсмажуємо до рум’яного кольору.

 Товсті та пишні млинці на молоці

Товсті млинці на молоці виходять дуже пишними та пористими. Вони чудово просочуються варенням чи сиропом, а також добре підходять для начинки. Просто дивовижні ласощі!

Порції: 4

Час приготування: 20 хв.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Борошно – 300 грн.
  • Молоко – 300 грн.
  • Розпушувач – 2,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Яйця перемішуємо з цукром і збиваємо. Вливаємо молоко і добре перемішуємо.

2. Борошно просіюємо через ситечко. Для цього беремо більшу ємність і в неї додаємо сіль і розпушувач.

3. Тепер з’єднуємо дві маси в одну та замішуємо тісто. Залишаємо трохи загуснути на 5 хв.

4. Розжарюємо сковороду, змащену олією, і виливаємо приблизно дві ложки тіста на один млинець. Підсмажуємо до появи рум’яного відтінку та перевертаємо.

Готово! Приємного для всіх апетиту!

Рецепт приготування тонких млинців без яєць

Млинці на молоці без яєць – в міру тонкі та еластичні. Млинець без яєць виходить більш густим, а тому ідеально підійде для соковитих начинок. Крім того, з них можна приготувати неймовірний листок торт. Здивуйте своїх рідних незвичайними ласощами!

Порції: 8

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко – 900мл.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Олія (рослинна) – 2 ст. л.
  • Олія (вершкове) – 65 гр.
  • Сода – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Вибираємо тарілку глибше, кількість тесту буде досить великою. І приступаємо до приготування.

2. Борошно змішуємо з півлітра молока. Потім солимо і додаємо цукор із содою.

3. У готову суміш додаємо олію і добре перемішуємо до однорідної консистенції. Максимально прибираємо грудочки.

4. Молоко, що залишилося, розігріваємо і вводимо в тісто. Перемішуємо ще раз.

5. Смажити млинці на невеликому вогні, щоб тісто рівномірно запеклося. Перевертаємо та обсмажуємо другу сторону.

6. Готові млинці можна промазати топленим вершковим маслом або подати їх відразу до столу.

Смачного!

Смачні млинці, виготовлені на сухому молоці.

Млинці на сухому молоці вже стали звичними ласощами. Сухе молоко зберігає корисні властивості та смакові якості молока та відмінно замінює його в кулінарії. Просто додайте його до тіста для млинців, і у вас готовий неймовірний десерт до чаю!

Порції: 6

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Молоко (сухе) – 250 мл.
  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 750 мл.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 3 ч. л.

Процес приготування:

1. Воду потрібно закип’ятити і дати їй трохи охолонути, так щоб вона була теплою. Тепер розводимо сухе молоко у воді у окремій ємності.

2. Додаємо борошно в молоко, а також вводимо розпушувач. Ретельно перемішуємо нашу масу.

3. Вбиваємо в неї яйця і замішуємо тісто для млинців. За смаком додаємо цукор та трохи солі.

4. Випікати будемо на підігрітій сковороді, добре змащеній олією. Краще поставити на помірний вогонь, щоб млинці рівномірно запікалися і пригоряли.

5. Черпачком наливаємо тісто і повертаючи сковороду розподіляємо його по всій поверхні. Чекаємо золотистого відтінку і перевертаємо млинець. Так робимо з усім тестом.

Наші млинці готові! Приємного апетиту!

Млинці на кислому молоці

Як приготувати млинці на кислому молоці? Напевно, кожен кулінар виявляв на полиці холодильної камери молоко, термін придатності якого минув. Однак, це не привід виливати молочний продукт, посмажте тонкі та ароматні млинці – ваша родина залишиться у захваті!

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 400мл.
  • Борошно – 260 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу виймаємо молоко та яйця з холодильної камери, оскільки ці інгредієнти повинні мати кімнатну температуру.

Крок 2. Для приготування тіста в ємності з високими бортами з’єднуємо кисле молоко, борошно, яйця, сіль, цукор і олію.

Крок 3. Гарячу сковороду змащуємо олією і виливаємо черпак підготовленого тіста, рівномірно розподіляємо і обсмажуємо по 60 секунд з кожного боку.

Крок 4. Готові млинці обережно перекладаємо на тарілку.

Крок 5. За бажанням присмачуємо сметаною та джемом – дегустуємо. Смачного!

Як приготувати млинці без яєць?

Як приготувати млинці без яєць? Якщо у вашому холодильнику закінчився такий продукт, як курячі яйця – це не привід позбавляти себе задоволення поласувати ніжними млинцями, що тануть у роті. Незважаючи на простий склад, страва виходить шалено смачною!

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Молоко – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У миску з високими бортиками виливаємо молоко.

Крок 2. Потім відправляємо борошно, сіль, цукровий пісок і соду – заважаємо за допомогою віночка або міксера.

Крок 3. Замішане тісто залишаємо на півгодини, а потім додаємо олію.

Крок 4. Розпечену сковорідку змащуємо олією, тільки перед випіканням першого млинця. Виливаємо черпак тіста, обертаючи сковороду, розподіляємо і смажимо до утворення дірочок.

Крок 5. Перевертаємо та підрум’янюємо з другого боку.

Крок 6. Згортаємо апетитні млинці трубочкою і подаємо до столу. Смачного!

Млинці на молоці.

Дріжджові млинці на молоці приємно здивують вас своєю пишністю та ніжністю, які неможливо порівняти з чимось іншим! Звичайно, на приготування такої страви, кулінару доведеться витратити набагато більше часу, ніж на смаження тонких млинців, проте це того варте!

Час приготування – 2 год. 10 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Молоко – 900мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 500 гр.
  • Олія вершкове – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія – ​​4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Близько 200 мл молока нагріваємо до 30-35 градусів і змішуємо з цукром.

Крок 2. У молочну суміш кришимо дріжджі і знову заважаємо.

Крок 3. Отриманий розчин залишаємо у теплому приміщенні на 10-15 хвилин для активації дріжджів.

Крок 4. Акуратно розбиваємо яйця кімнатної температури та відокремлюємо білки від жовтків.

Крок 5. Двічі просіюємо борошно, додаємо жовтки.

Крок 6. У борошняну суміш відправляємо дріжджовий розчин та 700 мілілітрів теплого молока.

Крок 7. За допомогою міксера об’єднуємо компоненти протягом 8-10 хвилин, затягуємо плівкою і прибираємо тепло на 60-90 хвилин.

Крок 8. Тісто, що відпочило, доповнюємо розтопленим і остиглим вершковим маслом.

Крок 9. Білки зі щіпкою солі збиваємо до піків і акуратно втручаємо піну в тісто.

Крок 10. Повторно накриваємо суміш плівкою та залишаємо ще на 20-25 хвилин.

Крок 11. Після закінчення часу, виливаємо три столові ложки тіста в центр гарячої сковорідки, промащеною олією.

Крок 12. Смажимо до світло-коричневого відтінку і перевертаємо, доводимо до готовності.

Крок 13. Страву сервіруємо та подаємо до столу. Смачного!

Заварні млинці на молоці з окропом

Тісто на такі млинці називається заварним, тому що до нього додається окріп і тісто заварюється. Клейковина борошна починає інтенсивно працювати, тому такі млинці хоч і тонкі, але не рвуться. Зручний рецепт і тим, що не вимагає терезів, тільки склянки та ложки.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 7.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 2 склянки;
  • Крутий окріп – 1 склянка;
  • Борошно пшеничне – 2 склянки;
  • Яйця курячі добірні – 3 шт.;
  • Цукор – 3 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Олія соняшникова без запаху – 4 ст. л.;
  • Масло вершкове – для промазування млинців.

Процес приготування:

1. У широкий посуд розбити яйця, всипати цукор і сіль, збити масу віночком або міксером до об’єднання.

2. До яєчної суміші додати молоко, половину олії.

3. В іншу миску просіяти муку|борошно| і потроху підмішати в тісто, безперервно збиваючи міксером або віночком.

4. Закип’ятити чайник і набрати склянку окропу. Не перестаючи розмішувати, тонким струмком обережно влити в тісто весь окріп. Ще раз збити міксером або віночком, прибираючи грудочки, що з’явилися, і домагаючись максимальної гладкості тіста.

5. Сковороду розігріти на сильному вогні, потім вогонь трохи зменшити.

6. У чашку вилити залишки рослинної олії та підготувати силіконову кисть.

7. Змастити поверхню сковороди олією, налити 1 велику ложку тіста. Повертати сковороду по колу, розподіляючи тісто.

8. Коли нижня сторона млинця зарум’яниться, а краї млинця почнуть ставати ламкими, перевернути млинець і смажити на іншій стороні приблизно 10 сек.

9. Акуратно зняти готовий млинець на тарілку та швидко промазати шматочком вершкового масла.

10. Випекти, таким чином, всі млинці, змащуючи перед кожною порцією тесту сковороду олією і промащуючи кожен млинець.

11. У млинці можна загорнути пару шматочків шоколаду, горіхову шоколадну пасту або мармелад і злегка розігріти в мікрохвильовій печі, вийдуть млинці зі швидкою начинкою.

Смачного!

Простий рецепт пишних товстих млинців на молоці

Якщо ви шукали ідеальний рецепт пишних млинців з додаванням молока, то вони: товсті, пористі, вони як губка здатні вбирати різні соуси. Крім того, ідеально підходять і до несолодких сніданків на кшталт яєчні з беконом.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 320 г;
  • Молоко жирне – 320 мл;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Цукровий пісок – 4 ч. л.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Розпушувач тесту – 2 ч. л.;
  • Олія вершкове – ¼ пачки.

Процес приготування:

1. Яйця вбити в миску, де готуватиметься тісто для млинців. Додати туди молоко, цукровий пісок, сіль|соль|. Розмішати до однорідності та розчинення кристалів цукру.

2. Окремо в посуд просіяти борошно, змішане з розпушувачем.

3. Додавати|добавляти| муку|борошно| по кілька ложок в тісто, щоразу збиваючи віночком, міксером або вилкою, щоб перешкоджати утворенню грудочок.

4. Вершкове масло розтопити імпульсами в мікрохвильовій печі і додати в тісто, розмішати. Дати постояти приблизно 7-10 хв.

5. За цей час потрібно розігріти на середньому вогні товстостінну сковороду. Змастити її поверхню олією.

6. Наливати близько 1,5 ст. л. тіста і, схиляючи сковороду, по колу розподіляти тісто. Товщина млинця буде приблизно 3-4 мм.

7. Випікати на середньому вогні близько 1 хв., після чого перевертати та допікати ще 1 хв.

8. Подавати млинці у гарячому вигляді з повидлом, медом, кленовим сиропом. Добре такі млинці поєднуються також із яєчнею, обсмаженими ковбасками чи ікрою.

Смачного!