Торт «Чорний ліс» – 5 кращих рецептів з покроковими фото

Торт «Чорний ліс» – десерт родом з Німеччини, популярний у всьому світі. На батьківщині він відомий як «Шварцвальд». До речі, сам торт набагато приємніше для мови, ніж його оригінальну назву. Головні інгредієнти – шоколад і вишня – роблять його пізнаваним серед інших солодощів і неймовірно смачним.

Класичний рецепт приготування торта «Чорний ліс»

Якщо вам подобається поєднання солодощі шоколаду та вишневої кислинки, торт «Чорний ліс» – відмінний варіант частування до святкового столу. Приготування може здаватися досить клопіткою, але результат вартий зусиль.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Для бісквіта:
  • Борошно пшеничне 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний 50 гр.
  • Какао-порошок 30 гр.
  • Сода харчова 1 щіпка
  • Яйце куряче 5 шт.
  • Цукор-пісок 170 гр.
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Для крему:
  • Цукрова пудра 120 гр.
  • Какао-порошок-2 ч. л.
  • Вершки 800 мл. від 30%
  • Для начинки:
  • Вишня 400 гр. без кісточок
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Для прикраси:
  • Темний шоколад 150 гр.
  • Вишня 12 шт. коктейльні або з компоту
  • Для просочення:
  • Лікер 150 мл. або вишневий компот або сироп

Процес приготування:

  1. Як приготувати торт «Чорний ліс» за класичним рецептом? Почнемо готувати бісквіт. Підготуйте водяну баню. Для цього закип’ятіть в каструлі воду, після зменшіть вогонь на плиті, щоб рідина спокійно кипіла, але не вирувало. Поставте на каструлю жаростійку миску. Розбийте туди яйця і висипте цукор.
  2. З допомогою віночка постійно інтенсивно помішуйте суміш, поки вона не нагріється до 40-43 градусів. Температуру легко перевірити пальцем. Якщо суміш трохи тепліше температури тіла, значить готово. Зніміть з лазні і почніть збивати міксером на високій швидкості. Маса повинна збільшиться втричі.
  3. В окрему ємність просійте борошно, змішайте її з содою, крохмалем і какао-порошком. Додайте сухі інгредієнти до суміші яєць і цукру. Лопаткою або ложкою акуратно перемішайте рухами знизу-вгору.
  4. Розтопіть вершкове масло до рідкого стану. Відокремте частину тіста в інший посуд і з’єднайте його з маслом. Акуратно вмішайте суміш в основну масу тіста. Перекладіть заготівлю форму і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте 30-40 хвилин, до сухої сірники. Тобто, коли ви проткнете сірником бісквіт, і паличка буде суха, тісто готове. По закінченні часу дістаньте бісквіт з духовки і дайте постояти 15 хвилин, не виймаючи з форми. Після повністю звільніть корж і залиште остигати.
  5. Поки печеться бісквіт, приготуйте начинку. У кухлик висипте вишню і цукор. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть начинку 3-5 хвилин. Зніміть з вогню і відкиньте вишню на друшляк, щоб стік сік. Якщо не хочете просочувати бісквіт алкоголем, можете використовувати отриманий сироп.
  6. Підготуйте прикраса. Половину шоколаду розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Тонким шаром розподілите його по плоскій тарілці. Ставте в холодильник до повного застигання.
  7. Черга крему. Збийте вершки з цукровою пудрою. Додавайте сухий інгредієнт порціями, щоб зробити крем настільки солодким, наскільки вам подобається. Відокремте дві третини збитих вершків і додайте до них какао. Злегка збийте для змішування.
  8. Почніть складання. Розділіть остиглий бісквіт на 3 частини. На велику тарілку покладіть перший корж. Просочіть його сиропом або сиропом. За допомогою кондитерського мішка нанесіть спіраллю шар шоколадних вершків. Вони повинні покривати всю поверхню коржа. Між колами крему викладіть вишню. Піде половина шоколадного крему і ягід. Накрийте другим коржем і повторіть все те ж саме. Покладіть наверх останній шар бісквіта. Просочіть його і змастіть верх і боки торта білими вершками.
  9. Дістаньте з холодильника застиглий шоколад. За допомогою широкого шпателя або ножа зробіть велику стружку. Залишився шоколад настрогайте овочечисткою в більш дрібну крихту.
  10. Прикрасьте дрібною стружкою боки торта. На верхній частині зробіть 12 кремових троянд, на вершину кожної викладіть по вишеньці. Центр торта прикрасити великої шоколадною стружкою.
  11. Залиште торт в холодильнику на 4-6 годин, щоб він як слід просочився.

Приємного чаювання!

Торт «Чорний ліс» зі сметанним кремом в домашніх умовах

Торт «Чорний ліс» – десерт, який є популярним у всьому світі. Ніжний шоколадний бісквіт, просочений сметанним кремом, з легкою кислинкою вишні, не залишить байдужим жодного ласуна. Пробуйте повторити цей рецепт будинку, щоб порадувати своїх домочадців чарівним частуванням!

Час готування – 3 години

Час приготування – 4 години

Порція – форма 23 см

Склад:

Для бісквіта:

  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Борошно – 170 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Для начинки:

  • Вишня консервована – 700 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Крохмаль – 30 гр.
  • Сік вишневий – 250 мл

Для крему:

  • Сметана – 500 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Ванільний цукор – 10 гр.

Для прикраси:

  • Темний шоколад – 150 гр.

Процес приготування:

1. Розбийте в миску 6 яєць. Бажано, щоб вони були кімнатної температури. Додайте цукор і почніть збивати масу міксером до білої густої піни.

2. В окрему миску просійте борошно. Додайте до неї какао і розпушувач. Перемішайте і відправте сухі інгредієнти до яєчної маси. Акуратно перемішайте тісто ложкою або лопаткою.

3. Візьміть металеву форму для випічки, застеліть дно пергаментним папером. Рівномірно викладіть тісто. Надішліть бісквіт випікатися в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Не забувайте перевіряти готовність за допомогою зубочистки.

4. Займіться начинкою. Процідіть Через сито консервовану вишню. Складіть ягоди в одну миску, а сік налийте в іншу.

5. Вилийте сік в сотейник. Туди ж додайте крохмаль і цукор, ретельно перемішайте. Надішліть сотейник на слабкий вогонь і, помішуючи, вываривайте масу. Сироп повинен вийде густе, як кисіль.

6. В окремій мисці змішайте міксером сметану, цукор і ванільний цукор.

7. Коли бісквіт випікся і трохи охолов, дістаньте його з форми і розділіть на 3 частини.

8. Почніть збирати торт. Покладіть перший корж на плоску тарілку. Просочіть його соком вишні. Зверху викладіть половину вишневої начинки. Намагайтеся розміщати її так, щоб до краю коржа залишалося 1-1.5 див.

9. Додайте третину крему поверх ягідного шару. Накрийте другим коржем і повторіть те ж саме з ним. Поверх покладіть третій шар бісквіта. Будьте акуратні, коли переносите тісто, щоб не порвати його.

10. Верхній корж і боки торта покрийте залишилися кремом. Надішліть торт в холодильник мінімум на 3 години. Він повинен просочитися і охолодитися.

11. Прикрасьте торт стружкою темного шоколаду. Її можна зробити з допомогою терки або овочечистки. Також ви можете прикрасити торт вишнями і збитими вершками.

Приємного чаювання!

Неймовірно смачний рецепт торта «Чорний ліс» з маскарпоне

Не буває двох однакових тортів. Навіть якщо рецептура однакова, бувають сотні варіацій інгредієнтів і способів приготування. Сьогодні покажемо один із способів, як зробити чудовий торт «Чорний ліс» ще смачніше, використовуючи для крему не класичні збиті вершки, а десертний сир маскарпоне.

Час готування – 3 години

Час приготування – 12 годин

Порція – форма 16 см

Склад:

Для бісквіта:

  • Борошно – 260 гр.
  • Розпушувач – 15 гр.
  • Цукор – 330 гр.
  • Какао-порошок – 120 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Масло рослинне – 250 гр.
  • Порошок ванілі – 5 гр.
  • Молоко 3,5% – 250 гр.
  • Вода – окріп- 250 гр.
  • Вишня – 150 гр.
  • Коньяк – 120 гр.

Для крему:

  • Масло 82,5% – 100 гр.
  • цукрова Пудра – 100 гр.
  • Екстракт ванілі – 5 гр.
  • Сир маскарпоне – 300 гр.

Для начинки:

  • Пюре вишневе – 400 гр.

Процес приготування:

1. Почніть з бісквіту. У глибоку миску просійте борошно, додайте розпушувач, цукор, какао порошок ванілі. До сухих інгредієнтів додайте молоко, рослинне масло, розбийте в миску яйця. Перемішайте міксером до стану однорідної маси.

2. Підготуйте окріп і влийте воду в тісто. Знову перемішайте до однорідності, грудочок бути не повинно. Тісто вийде досить рідким.

3. Розлийте заготовку з трьох металевих форм для запікання. Щоб рідке тісто не випливало, знизу оберніть кільця фольгою. У кожну форму покладіть вишню. Попередньо замочіть ягоди в коньяку хоча б на 3 години. Це дасть їм особливий терпкий смак. Можна брати як свіжу, так і заморожену вишню.

4. Надсилайте коржі в духовку і випікайте при температурі 140-150 градусів годину-півтора. Готовність можна дізнатися з того, як піднявся бісквіт, і з допомогою дерев’яної шпажки. Якщо паличка суха – тісто готове.

5. Оберніть коржі в харчову плівку і залиште на ніч в холодильнику. Потім зріжте верхівки і приступайте до складання торта.

6. Поки остигає бісквіт, займіться кремом. Поріжте вершкове масло на невеликі кубики, покладіть в миску. Масло повинне бути холодним, з холодильника. Додайте цукрову пудру.

7. Почніть збивати міксером на високій швидкості. Продовжуйте, поки не вийде однорідна маса без грудочок. Додайте екстракт ванілі і перемішайте.

8. Додайте сир маскарпоне і перемішайте міксером до однорідності.

9. Почніть збирати торт. На плоску поверхню помістіть перший корж. За допомогою кондитерського мішка покрийте всю поверхню кремом.

10. У заглиблення крему викладіть вишневе пюре. Накрийте другим шаром бісквіта і повторіть з ним те ж саме. Зверху викладіть останній корж і повапните торт залишками крему. Залиште охолоджуватися. Прикрасьте торт за вашим бажанням. Можна використовувати решту вишню, крем, приготувати шоколад або збиті вершки. Все залежить від вашої фантазії!

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування торта «Чорний ліс» в мультиварці

Якщо вам подобаються десерти, але ви не наважувалися спробувати себе у випічці, сьогодні саме час! Цей рецепт торта «Чорний ліс» досить простий, з ним впорається навіть новачок. Результат вас точно порадує!

Час готування – 2 години

Час приготування – 2-2.5 години

Порція – форма 20 см

Склад:

Для бісквіта:

  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Мигдаль – 70 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Крохмаль – 50 гр.
  • Какао – 3 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Для начинки і просочення:

  • Вишня – 200 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Коньяк – 30 мл

Для крему:

  • Вершки 33% – 400 мл
  • Цукрова пудра – 100 гр.

Для прикраси:

  • Шоколад – 50 гр.
  • Вишня – за смаком

Процес приготування:

1. Підготуйте начинку. У ємність покладіть вишню, засипте її цукром і полийте коньяком. Можна використовувати будь-який інший міцний алкоголь, наприклад, ром, лікер або віскі. Накрийте і залиште мінімум на годину.

2. Відкиньте вишню на друшляк і дайте рідини стекти. Сік, який утворюється, злийте в окремий посуд. Він ще знадобиться для просочення. Ягоди стануть начинкою.

3. Відокремте жовтки від білків. Змішайте їх з цукром і ваніліном. Додати м’яке вершкове масло кімнатної температури, перемішайте. Всипте какао і мелений мигдаль. Ще раз ретельно перемішайте.

4. В окремій мисці збийте білки з дрібкою солі. Досягніть стійкої піни і масу з’єднайте з тестом. Поступово додайте просіяне борошно з содою і крохмаль. Перемішайте тісто.

5. Викладіть майбутній бісквіт в чашу мультиварки і закрийте кришку. Виберіть режим «Випічка» і встановіть таймер на 45 хвилин.

6. Поки готується бісквіт, закип’ятіть вишневий сік. Варіть 5 хвилин. Після дайте охолонути.

7. Для крему збийте міксером жирні вершки з цукровою пудрою на максимальній швидкості. Через 2-3 хвилини, як тільки крем загусне, збийте його ще півхвилини і зупиніть міксер. Збиті вершки готові, коли вони грудочкою залишаються на віночку.

8. Готовий корж розрізати на 3 частини і почніть збирати торт. Просочіть перший шар тіста вишневим соком.

9. Нанесіть на корж шар крему. Рівномірно розподіліть його по поверхні.

10. На збиті вершки викладіть частину ягід.

11. Повторіть те ж саме з другим коржем. Третій шар бісквіта розташуйте зверху, просочіть його соком. Змастіть поверхню торта залишками крему.

12. Прикрасьте тертим шоколадом і вишнями. Надішліть торт в холодильник на годину-дві, щоб він просочився і охолодився.

Приємного апетиту!

Як приготувати торт «Чорний ліс» за рецептом бабусі Емми?

Хороший свято не обходиться без смачного торта. Але купити його в магазині – це занадто просто. Приготувати вдома за перевіреним бабусиним рецептом набагато приємніше. І завжди знаєш, які продукти використовуєш. Адже головне правило бабусі – натуральність!

Час готування – 3 години

Час приготування – 24 години

Порція – форма 23 см

Склад:

Для бісквіта:

  • Борошно – 150 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор – 195 гр.
  • чорний Шоколад гіркий – 120 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Екстракт ванілі – 1 ст. л.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Яйця курячі – 6 шт.

Для ванільного мусу:

  • Шоколад білий – 100 гр.
  • Вершки 33% – 250 гр.
  • Вишневий лікер – 3 ст. л.
  • Желатин – 6 гр.

Для шоколадного мусу:

  • чорний гіркий Шоколад – 100 гр.
  • Вершки 33% – 250 гр.
  • Вишневий лікер – 3 ст. л.
  • Желатин – 6 гр.

Для вишневої прошарку:

  • Вишня заморожена (без кісточок) – 200 гр.
  • Коньяк – 150 гр.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Екстракт ванілі – 1 ст. л.

Для вишневого джему:

  • Вишня заморожена (без кісточок) – 600 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Сік вишневий – 20 мл

Для декору:

  • чорний гіркий Шоколад – 100 гр.

Процес приготування:

1. Найбільше часу в процесі приготування займе начинка з «п’яної вишні». З неї і почніть. Викладіть розморожену вишню в посуд з кришкою. Додайте корицю і ваніль, перемішати. Залийте ягоди алкоголем. Накрийте кришкою і дайте настоятися мінімум 12 годин.

2. Займіться мусом. Його теж потрібно підготувати заздалегідь. Вилийте все вершки в каструлю і доведіть до кипіння. Візьміть дві миски. В одну дрібно поломайте білий шоколад, в іншу – темний. Залийте шоколад теплими вершками, порівну в кожну миску. Розмішайте до розчинення шоколаду. Щоб спростити процес, використовуйте занурювальний блендер. Охолодіть. Після накрийте отриману суміш харчовою плівкою в контакт, накрийте миску кришкою і відправте в холодильник на 4-6 годин. По закінченні часу крем стане більш густим.

3. Для бісквіта відокремте жовтки яєць від білків.

4. Збийте вершкове масло кімнатної температури з 45 грамами цукру. Додайте сіль і розтоплений чорний шоколад, збийте ще раз.

5. Додайте жовтки і знову збийте масу.

6. В окремій мисці збийте білки з цукром до стійких піків.

7. Просійте борошно і додайте розпушувач.

8. З’єднайте шоколадну масу, білки і борошно. Акуратно перемішайте з допомогою ложки.

9. Змастіть форму маслом і викладіть тісто. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Готовність бісквіта можна перевірити дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Якщо паличка суха – корж готовий.

10. Приготуйте вишневий джем. Розморожену вишню поставте в каструлі на вогонь. Не зливайте сік від ягід, він ще знадобиться! Додайте в каструлю цукор, корицю і екстракт ванілі. В окремий посуд насипте крохмаль і налийте трохи рідини від вишні, перемішайте. За допомогою блендера збийте вишню до стану пюре, додайте підготовлений крохмаль.

11. Варіть джем до запустіння, часом помішуйте. Залиште остигати.

12. Коли вершки загустеют, продовжуйте готувати мус. Замочіть у воді желатин, потім нагрійте його, не доводячи до кипіння. Постійно помішуйте, поки желатин не розчиниться. Дістаньте з холодильника вершки з білим і темним шоколадом, збийте ще раз. Додайте в обидві суміші желатин в рівних кількостях і вишневий лікер. Ретельно збийте.

13. Приступите до складання. Дістаньте з посуду вишня в коньяку. Рідина від вишні стане просоченням для коржів. Бісквіт розріжте на 3 частини. Покладіть перший корж на тарілку. Силіконовій пензликом просочіть його.

14. Візьміть два кондитерських мішка. Один наповніть ванільним кремом, а другий вишневим джемом. Викладіть крем кільцями на корж. Проміжки заповніть джемом і вишнями.

15. Накрийте шар другим дооржом, просочіть його. Повторіть те ж саме, використовуючи шоколадний крем. Накрийте торт останнім шаром бісквіта, знову просочіть. Зверху покрийте торт рештою білим мусом.

16. Прикрасьте торт «шоколадної корою». Для цього розтопити темний шоколад і нанесіть тонкий шар на пергамент. Зверху накрийте ще одним відрізком папери.

17. Скрутіть в трубочку і відправте в холодильник до повного застигання. Будьте обережні, стежте, щоб шоколад не потік.

18. Після застигання розкрийте сувій пергаменту. Шоколад сам розколеться на довгасті шматочки.

19. Прикрасьте «корою» боки торта. Її зручно кріпити на залишки шоколадного мусу. Дайте торту настоятися близько 4 годин і можна подавати до столу!

Приємного апетиту!