Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею – це дуже смачне і поживне частування для домашнього або святкового столу. Таке блюдо нікого не залишить байдужим. Для приготування своїми руками обов’язково використовуйте нашу кулінарну збірку з п’яти рецептів в духовці з докладним описом процесу.

Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею в духовці

Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею в духовці – це ситне і цікаве на смак блюдо для всієї родини. Подавайте частування в гарячому або охолодженому вигляді до обіду, в якості перекусу. Для приготування рум’яного заливного пирога з начинкою, використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Консервована риба 2 банки
  • 2 шт. Картопля (відварені)
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Сир 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Борошно 160 гр.
  • Ряжанка 3.2% 200 мл (або іншої жирності)
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Олія оливкова 20 мл
  • Розпушувач 10 гр.
  • Масло вершкове для змащування форми

Процес приготування:

  1. У глибоку миску вливаємо ряжанку кімнатної температури. Розбиваємо сюди курячі яйця, додаємо сіль. Перемішуємо все віночком.
  2. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем, вливаємо олію і вимішуємо однорідне тісто.
  3. Консервовану рибу ретельно розминаємо виделкою.
  4. Додаємо до риби подрібнену ріпчасту цибулю.
  5. виливаємо Половину тіста у форму для випікання, попередньо змащену вершковим маслом.
  6. Викладаємо на тісто консервовану рибу з цибулею.
  7. Подрібнюємо зелену цибулю і посипаємо їм начинку.
  8. Попередньо відварену в мундирі картоплю ріжемо кружальцями. Розкладаємо продукт по начинці. Солимо і перчимо.
  9. Зверху посипаємо тертим сиром.
  10. Заливаємо начинку другою частиною тіста.
  11. Прибираємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
  12. Дістаємо рум’яний пиріг з духовки і акуратно витягаємо з форми.
  13. Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!