Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з рибними консервами, картоплею і цибулею

Заливний пиріг з рибними консервами, картоплею і цибулею – це ситне і смачне блюдо для всієї родини. Подавайте частування до обіду, святкового столу або в якості перекусу. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Риба консервована – 150 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 6 ст. л.
  • Майонез – 250 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо сметану і майонез в глибокій мисці.

Крок 2. Розбиваємо сюди курячі яйця. Збиваємо до однорідності.

Крок 3. В отриману суміш додаємо сіль і розпушувач. Перемішуємо.

Крок 4. Просіваємо сюди борошно і замішуємо однорідне рідкувате тісто.

Крок 5. Виливаємо Половину тіста у форму для випікання.

Крок 6. Очищаємо і промиваємо картопля, після натираємо його на крупній тертці. Подрібнюємо цибулю. Обидва інгредієнта кладемо в глибоку тарілку.

Крок 7. Солимо, перчимо овочі і перемішуємо.

Крок 8. Викладаємо картоплю і цибулю на шар рідкого тесту.

Крок 9. Розминаємо консервовану рибу виделкою і також кладемо її на тісто.

Крок 10. Заливаємо начинку другою частиною тіста.

Крок 11. Випікаємо частування при температурі 180 градусів близько 40-45 хвилин.

Крок 12. Заливний пиріг з рибними консервами, картоплею і цибулею готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!