Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг на сметані з рибними консервами і картоплею

Заливний пиріг на сметані з рибними консервами і картоплею – це соковита і яскрава блюдо для вашого домашнього столу. Подавайте частування до обіду або в якості перекусу. Для приготування такої випічки використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Борошно – 170 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Куркума мелена – 1 ч. л.
  • пекарський Порошок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Кунжут чорний – за смаком.
  • Масло – для змазування форми.

Для начинки:

  • Риба консервована – 2 банки.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку, зручну для замішування посуд, відправляємо курячі яйця, сметану, майонез. Додаємо сіль.

Крок 2. Збиваємо продукти віночком до однорідної суміші.

Крок 3. Всипаємо борошно сюди, мелену куркуму і пекарський порошок. Знову вимішуємо все до однорідності.

Крок 4. Для начинки розминаємо рибну консерву виделкою і перемішуємо її з подрібненою цибулею.

Крок 5. Половину жидковатого тесту виливаємо у форму для випікання, яку попередньо змащуємо вершковим маслом.

Крок 6. Викладаємо на тісто суміш з риби і ріпчастої цибулі.

Крок 7. Зверху укладаємо порізану тонкою соломкою картоплю. Посипаємо її чорним меленим перцем і подрібненою зеленню.

Крок 8. Заливаємо начинку другою частиною тіста.

Крок 9. Посипаємо заготівлю чорним кунжутом.

Крок 10. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Крок 11. Заливний пиріг на сметані з рибними консервами і картоплею готовий. Нарізайте апетитне частування і подавайте до столу!