Заливний пиріг на сметані з рибними консервами і картоплею
Заливний пиріг на сметані з рибними консервами і картоплею – це соковита і яскрава блюдо для вашого домашнього столу. Подавайте частування до обіду або в якості перекусу. Для приготування такої випічки використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Склад:
- Борошно – 170 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Майонез – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Куркума мелена – 1 ч. л.
- пекарський Порошок – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Кунжут чорний – за смаком.
- Масло – для змазування форми.
Для начинки:
- Риба консервована – 2 банки.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку, зручну для замішування посуд, відправляємо курячі яйця, сметану, майонез. Додаємо сіль.
Крок 2. Збиваємо продукти віночком до однорідної суміші.
Крок 3. Всипаємо борошно сюди, мелену куркуму і пекарський порошок. Знову вимішуємо все до однорідності.
Крок 4. Для начинки розминаємо рибну консерву виделкою і перемішуємо її з подрібненою цибулею.
Крок 5. Половину жидковатого тесту виливаємо у форму для випікання, яку попередньо змащуємо вершковим маслом.
Крок 6. Викладаємо на тісто суміш з риби і ріпчастої цибулі.
Крок 7. Зверху укладаємо порізану тонкою соломкою картоплю. Посипаємо її чорним меленим перцем і подрібненою зеленню.
Крок 8. Заливаємо начинку другою частиною тіста.
Крок 9. Посипаємо заготівлю чорним кунжутом.
Крок 10. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Крок 11. Заливний пиріг на сметані з рибними консервами і картоплею готовий. Нарізайте апетитне частування і подавайте до столу!