Пиріг з маком – 8 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Пиріг з маком – це оригінальна і дуже смачна домашня випічка, яка ідеально поєднується з чашкою гарячого чаю. Є багато варіантів виконання макового пирога. Найцікавіші кулінарні ідеї ми зібрали для вас у нашій збірці з восьми рецептів приготування в духовці з покроковими фотографіями.

Пиріг з маком з дріжджового тіста

Пиріг з маком з дріжджового тіста – це яскравий апетитний домашній пиріг, який можна подавати до чаю або святкового столу. Для приготування макової пирога своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 1 кг
  • Свіжі дріжджі 50 гр.
  • Мак 150 гр.
  • Молоко коров’яче 350 мл
  • Сметана ½ склянки
  • Яйце куряче 5 шт.
  • Цукор-пісок 1.5 склянки
  • Родзинки 2 ст. л.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Молоко нагріваємо до теплого стану. Розводимо в ньому свіжі дріжджі, трохи цукру і борошна. Прибираємо в тепле місце на 10-15 хвилин.
  2. В окремому посуді збиваємо яйця з цукром. Одне яйце залишаємо для обмазування. В яєчну суміш викладаємо сметану, вливаємо 50 грам розтопленого і остиглого вершкового масла і родзинки. Перемішуємо.
  3. Збиваємо до утворення пишної білої маси.
  4. З’єднуємо заготовку з опарою. Просіваємо борошно сюди з дрібкою солі. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Прибираємо його підніматися в тепле місце.
  5. Зазначена кількість маку запарюємо і перемішуємо з цукром.
  6. Підійшло дріжджове тісто розгортаємо в тонкий пласт. Обмазуємо його вершковим маслом і посипаємо заготівлею макової.
  7. Звертаємо заготовку в рулет. Робимо на ньому надрізи і викладаємо по колу. Пиріг придбає цікаву форму. Обмазуємо його збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  8. Пиріг з маком з дріжджового тіста готовий. Подавайте апетитну випічку до столу!